Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Respectus steunt bewonerscommissies

De bewonerscommissies zijn de oren en de ogen in de wijken van Leidschendam-Voorburg. Samen met Respectus, de woonconsulenten en de huismeesters signaleren zij zaken die spelen op het gebied van leefbaarheid. Ook zijn zij het aanspreekpunt als er bijvoorbeeld groot onderhoud in het complex is. Zij vertegenwoordigen de huurders en kunnen via het budget voor Woonideeën van huurders (financiële) ondersteuning ontvangen voor initiatieven die de sociale cohesie of leefbaarheid ten goede komen. Huurdersvereniging Respectus vindt bewonerscommissies belangrijk, omdat de huurders van een complex dan georganiseerd zijn. Dat maakt overleg efficiënt en duidelijk. Ook is er dan een ‘motor’ voor de organisatie van activiteteiten voor het complex of de wijk. Verder kunnen zij voorstellen doen voor verbetering aan woningen en woonomgeving.

Respectus ondersteunt bewonerscommissies bijvoorbeeld bij renovatie- en groot onderhoudstrajecten. Dit zijn vaak langlopende projecten waar veel partijen bij betrokken zijn. Uit ervaring weten we dat de steun van Respectus daarbij een nuttige is. We staan bewonerscommissies graag met raad en daad terzijde.

Wilt u een bewonerscommissie oprichten?

Wilt u meer of beter onderhoud, of vindt u het leuk om iets voor de wijk te organiseren. Dan is het opzetten van een bewonerscommissie een goed idee. WoonInvest kan u helpen met het opzetten hiervan. De woonconsulent kent het complex en de buurt en kan bijvoorbeeld helpen bij het opstellen van een enquête of uitnodiging voor de bewoners. Daarnaast ondersteunt WoonInvest haar bewonerscommissies. Zij stelt bijvoorbeeld faciliteiten beschikbaar zoals de mogelijkheid om kopieën te maken of een vergaderplek.

Moeten bewoners dit zelf betalen?

Alle activiteiten kosten geld. Ook het opzetten van een bewonerscommissie. WoonInvest geeft haar bewonerscommissies een financiële ondersteuning. Het gaat om een bescheiden bedrag per jaar waarmee de commissie de lopende kosten, zoals brieven, uitnodigingen en belkosten, kan betalen. Indien een ruimer budget nodig is voor specifieke activiteiten zoals een bewonersdag of verfraaiing van de centrale hal, doe dan een aanvraag via Mijn Woonidee.

Samen zijn we sterk voor een leefbare buurt!

Laatste nieuws

Tienduizenden AOW’ers lopen geld mis

11-02-2020

Ouderen die recht hebben op een aanvulling op hun AOW-uitkering moeten dat geld automatisch overgemaakt krijgen. Privacywetgeving mag er niet voor zorgen dat ouderen onder de armoedegrens belanden, aldus seniorenorganisatie ANBO.

Lees verder
Bekijk alle nieuwsberichten