Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Formulieren

Respectus adviseert u graag als er problemen zijn over zaken die alle bewoners van uw complex aangaan. Bijvoorbeeld over de voorzieningen, over groot onderhoud of andere kwesties tussen huurder en verhuurder. Op deze pagina vindt u verschillende formulieren om u alvast van dienst te zijn.

WORD LID VAN RESPECTUS!

Huurdersvereniging Respectus telt inmiddels zo’n 2.500 leden. Word ook lid van Respectus, want hoe meer leden de huurdersvereniging telt, hoe sterker de inbreng bij WoonInvest zal zijn. U wordt tenminste eenmaal per jaar uitgenodigd voor de ledenvergadering. Hierin komen het jaarverslag, de begroting en andere zaken aan bod die voor u als huurder van belang zijn. daarnaast verschijnt regelmatig onze ‘Homepage’ in Het Krantje en in de Posthoorn, met daarin nuttige informatie over lokaal en sociaal wonen.

Download hier het aanmeldformulier, vul dit in en stuur het (zonder postzegel) naar:
Huurdersvereniging Respectus
Antwoordnummer 10109
2260 WB Leidschendam

Huur opzeggen

Op de website van WoonInvest vindt u het huuropzeggingsformulier.
Huur opzeggen

Klachtenformulier

Reparaties, overlast en klachten kunt u melden bij WoonInvest via verschillende formulieren. Op deze webpagina leest u op welke manier u het best kunt melden, zodat uw vraag of klacht op de goede plek terecht komt.

Indien u een officiële klacht heeft (het gaat hier dus niet om een reparatieverzoek!), vul dan het klachtenformulier in op deze pagina op de website van WoonInvest.

Mocht u er samen niet uitkomen, dan kunt u terecht bij de Klachtencommissie Wonen Zuid-Holland, Postbus 610, 3300 AP Dordrecht, tel 085 210 02 44 of e-mail: info@kcwzh.nl.

Ten slotte zijn er zaken die de Geschillencommissie niet kan behandelen, zoals meningsverschillen over de huurprijs. U kunt in dat geval terecht bij de Huurcommissie, postbus 16495, 2500 BL Den Haag, tel 1400 (lokaal tarief) op werkdagen van 8.00 - 20.00 uur.

Voor klachten over de woonruimteverdeling kunt u terecht bij de Regionale Klachtencommissie Woonruimteverdeling Haaglanden.

Klacht over de openbare ruimte?

Ziet u een losliggende stoeptegel, overhangend groen, een mankement aan een speeltoestel, een omgewaaide boom, een kapotte straatlantaarn of zwerfafval? Geef het door aan het Meldpunt Openbare Ruimte.

Zelf uw woning aanpassen

U heeft als huurder mogelijkheden om uw woning naar eigen wens aan te passen. Vraagt u voordat u begint met het aanbrengen van veranderingen altijd toestemming bij WoonInvest. Hiervoor kunt u het aanvraagformulier zelf aangebrachte voorzieningen gebruiken.

Aanvraag voor uw Woonidee

Denk mee en stuur ook een aanvraag in om de leefbaarheid in uw buurt te verbeteren. Huurdersvereniging Respectus heeft een leefbaarheidsbudget om goede woonideeën te kunnen realiseren.

Laatste nieuws

Vakantieplannen? Tips voor het achterlaten van uw huis

13-06-2024

Met de zomervakantie in het vooruitzicht, krijgen inbrekers de kans om toe te slaan op het moment dat u niet thuis bent. Respectus zet tips voor u op een rij om te zorgen dat ze minder kans van slagen hebben. Voorkomen is beter dan genezen!

Lees verder
Bekijk alle nieuwsberichten