Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Dien uw Woonidee in!

Samen met de bewoners zorgen Huurdersvereniging Respectus en WoonInvest voor een prettige woonomgeving. Respectus heeft een leefbaarheidsbudget om goede Woonideeën te kunnen realiseren. Samen werken we zo aan een fraaie leefomgeving! Denk dus mee en stuur een aanvraag in voor leefbaarheid in uw buurt. U kunt uw Woonidee indienen via het formulier op de website van WoonInvest. Dit formulier komt bij WoonInvest en het secretariaat van Respectus terecht.

Welke WoonIdeeën worden beloond met een bijdrage?

Het gaat om ideeën die uw wijk veiliger, schoner en gezelliger maken. Denkt u bijvoorbeeld aan:

  • Een gezamenlijke opruimdag organiseren.
  • Een groenplek aanleggen.
  • Een vraag en aanbodplek creëren voor klusjes in de wijk.
  • Het opleuken van een grijze muur in uw portiek/hal.
  • Een gezamenlijke moestuin aanleggen.
  • Nestkastjes maken en ophangen.
  • Het samen regelmatig schoonmaken in en rondom uw wooncomplex.

Mag een buurtfeest of culturele activiteit ook?

Respectus vindt het voor de saamhorigheid in de wijk een goed idee als er culturele activiteiten en buurtfeesten worden georganiseerd. Dus organiseert u een activiteit die bijdraagt aan verbinding in de wijk, dan kunt u als huurder van WoonInvest ook een aanvraag indienen via het leefbaarheidsbudget van Respectus (WoonIdee geheten). De gemeente Den Haag ondersteunt ook initiatieven die leefbaarheid en bewonersparticipatie bevorderen. Inwoners van Den Haag kunnen dus ook bij hun gemeente een aanvraag voor een bijdrage indienen. Bewoners van Leidschendam-Voorburg doen dat bij www.vlietwensen.nl. Ook het Oranjefonds ondersteunt activiteiten.

Woont u in een VvE-complex?

Dan bestaat de kans dat uw VvE akkoord moet gaan met uw idee. Dit is het geval als het gaat om toevoegingen en/of veranderingen aan uw complex. Lever uw idee dan nog steeds bij ons in. WoonInvest zal als verhuurder contact met u opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Wie kan een WoonIdee indienen?

Alleen huurders van WoonInvest kunnen een aanvraag (WoonIdee) indienen voor het leefbaarheidsbudget van Respectus. Het initiatief moet ook bestemd zijn voor de huurders van WoonInvest. U kunt uw idee bij huurdersvereniging Respectus en WoonInvest tegelijk kenbaar maken door het aanvraagformulier Mijn WoonIdee zo volledig mogelijk in te vullen. Niet geschoten is altijd mis!

Hulp nodig bij het uitwerken van uw WoonIdee?

Neem dan contact op met uw wijkbeheerder. Een overzicht van alle wijkbeheerders en de contactgegevens vindt u hier.

Financiële ondersteuning

U als bewoner weet het beste wat er in uw wooncomplex speelt en wat er beter kan. Heeft u goede ideeën en wilt u meedoen? Draag met uw activiteit bij aan een leefbare en sociale woonomgeving die schoon, heel en veilig is. Dan zorgen wij zo mogelijk voor een financiële bijdrage!

Aanvraag kan ook op papier

Wilt u het liever op papier invullen en per post versturen? Klik dan hier.

Print het formulier uit en stuur dit op naar:
Secretariaat Respectus
Antwoordnummer 10109
2260 WB Leidschendam

Een postzegel is niet nodig.

Het bestuur beoordeelt de binnengekomen aanvragen, waarna u bericht ontvangt of het bedrag wordt toegekend. Dien uw aanvraag graag minimaal vier weken voor aanvang van uw Woonidee in, zodat voldoende tijd is voor administratieve en financiële afwikkeling.

Laatste nieuws

Vakantieplannen? Tips voor het achterlaten van uw huis

13-06-2024

Met de zomervakantie in het vooruitzicht, krijgen inbrekers de kans om toe te slaan op het moment dat u niet thuis bent. Respectus zet tips voor u op een rij om te zorgen dat ze minder kans van slagen hebben. Voorkomen is beter dan genezen!

Lees verder
Bekijk alle nieuwsberichten