Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Vakantieplannen? Tips voor het achterlaten van uw huis

13-06-2024

Met de zomervakantie in het vooruitzicht, krijgen inbrekers de kans om toe te slaan op het moment dat u niet thuis bent. Respectus zet tips voor u op een rij om te zorgen dat ze minder kans van slagen hebben. Voorkomen is beter dan genezen!

Lees verder

Algemene ledenvergadering 29 mei: ‘Groen moet je doen’

12-06-2024

De energietransitie kreeg op de algemene ledenvergadering van Respectus op 29 mei 2024 ruim de aandacht. Naast de reguliere vergaderonderwerpen en een filmisch jaarverslag. De zaal in wijk- en dienstencentrum Oranjehoek zat vol betrokken huurders.

Lees verder

Woonjaar 2023 in beeld

7-06-2024

Respectus maakte zich in 2023 hard voor de belangen van de huurders van WoonInvest. Belangrijke thema’s waren onder andere betaalbare woningen, de leefbaarheid in wijken en de verduurzaming van meerdere wooncomplexen.

Lees verder

Steentje bijdragen door steentje weg te halen

27-05-2024

Respectus attenteert u graag op de actie ‘Flip de stad van grijs naar groen met dé biodiversekroostegel’. Een groene tegel draagt bij aan de lokale biodiversiteit. Het is een leuke manier om te vergroenen en op die manier uw steentje bij te dragen.

Lees verder

Hoe het best om te gaan met overlast

7-05-2024

Nu de eerste zomerse dag achter ons ligt en buren vaker buiten zijn, is het fijn dat dit in goede harmonie gebeurt. Het kan zijn dat u andere gewoontes heeft dan uw buren. Daardoor kunnenirritaties ontstaan. Meteen de politie bellen is niet de beste optie, maar wat dan wel?

Lees verder

Kraan kapot! Wat nu?

29-04-2024

Het gebeurt altijd op een moment dat u er niet op zit te wachten. U bent de afwas aan het doen en de kraan stopt ermee. Wat nu? Zelf uw mouwen opstropen en aan de slag met de waterpomptang of toch de huisbaas even bellen?

Lees verder

Maak van uw balkon een groene oase

24-04-2024

Droomt u van een grote tuin waar vogels af en aan vliegen en het insectenhotel altijd is volgeboekt? Maar moet u het doen met een klein balkon? Goed nieuws: ook uw balkon kan een groene oase worden. Met deze tips van de Haagse ecoloog Dylan Haanappel kunt u meteen aan de slag.

Lees verder

Warmte-aansluiting moet goedkoper om overstap te stimuleren

9-04-2024

Woensdag 27 maart debatteerde de Tweede Kamer over een spoedwet die zou moeten voorkomen dat aansluiting op een warmtenet duurder uitkomt voor huurders dan een cv-ketel op gas.

Lees verder

Bibberen of bezwaar maken

29-03-2024

Veel huurders wonen in slecht geïsoleerde huizen, waardoor energiekosten stijgen in een poging de kou te bestrijden. Hier valt niet altijd wat aan te doen, maar soms kan een huurder effectief bezwaar maken met als resultaat forse huurverlaging.

Lees verder

Woningruil in Haaglanden

12-03-2024

Huurders van WoonInvest kunnen van woning ruilen met andere huurders in de regio Haaglanden. De andere huurder mag ook van een andere woningcorporatie huren, om toch van woning te kunnen ruilen. Zo vindt u mogelijk eerder een nieuwe huurwoning die beter bij u past.

Lees verder

Wonen in de toekomst

4-03-2024

Stichting Duurzaam L-V kreeg onlangs een rondleiding in The Green Village bij de TU Delft. Ook Respectus was uitgenodigd om te zien hoe duurzame innovaties wonen in de toekomst beter maakt. Een mooie kans om ideeën op te doen voor onze eigen omgeving.

Lees verder

Betaalbare huur blijkt toch niet zo betaalbaar

29-02-2024

De liberalisatiegrens voor huurwoningen komt hoger te liggen in de huidige plannen voor de huurprijsregulering. De Woonbond spoort de Tweede Kamer aan deze plannen aan te scherpen om huurders beter te beschermen tegen hoge huurprijzen.

Lees verder

Activiteiten voor een groene leefomgeving

21-02-2024

Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg brengt inwoners bij elkaar die zich inzetten voor een prettige en groene leefomgeving. Respectus vindt verduurzaming belangrijk en zet daarom een paar leuke, duurzame activiteiten voor u op een rij

Lees verder

Tijd voor aanvraag bij Tijdelijk Noodfonds Energie

9-02-2024

Respectus wijst u graag op het Tijdelijk Noodfonds Energie 2024. Dit fonds betaalt een deel van uw energierekening, als u binnen de voorwaarden valt. Dien vóór 31 maart 2024 een aanvraag in om uw financiële zorgen te verlichten.

Lees verder

Verkoop woningen schept ruimte voor verduurzaming

7-02-2024

Respectus juicht de woningverkoop toe die in december heeft plaatsgevonden tussen WoonInvest en 3B Wonen. WoonInvest kan zich hierdoor focussen op het wooncomfort en de verduurzaming van de kerngebieden Leidschendam-Voorburg en Den Haag-Leidschenveen.

Lees verder

Voorkom schimmel in huis

30-01-2024

In de winter ontvangt de GGD altijd meer meldingen van schimmel. Deze ongewenste bezoeker groeit goed in de koude maanden. Respectus deelt daarom graag wat tips om schimmelvorming te voorkomen.

Lees verder

Controleer de WOZ-waarde van uw woning

23-01-2024

Als huurder ontvangt u binnenkort een nieuwe ‘WOZ-beschikking’ van de gemeente. Voor sociale huurders is de WOZ-waarde belangrijk. De ‘maximaal toegestane huurprijs’ van uwwoning hangt mede af van de WOZ-waarde.

Lees verder

Meld misdaad in de buurt anoniem

16-01-2024

Respectus zet zich in voor een fijne leefomgeving voor alle huurders. Daarom is het belangrijk dat buurtbewoners criminaliteit melden bij de politie. Maar in de praktijk is dit niet altijd makkelijk. Daarom werkt Leidschendam-Voorburg samen met Meld Misdaad Anoniem.

Lees verder

Fijne feestdagen en een goed 2024

21-12-2023

Met de kerstdagen in aantocht wenst Respectus alle huurders fijne feestdagen en een goed 2024!

Lees verder

Verduurzamingsbudget voor (wijk)verenigingen

14-12-2023

De gemeente stelt geld beschikbaar voor verenigingen om te verduurzamen. Om zo te zorgen voor een groene en toekomstbestendige gemeente. Respectus is blij om te zien dat deze subsidie ook voor wijkverenigingen beschikbaar is.

Lees verder

Verduurzaming 1.150 woningen

14-12-2023

WoonInvest verduurzaamt 1.150 woningen in Voorburg en Leidschendam. Respectus juicht dit toe omdat het meer comfort voor huurders oplevert en de energielasten bij normaal gebruik dalen.  

Lees verder

Laat niet zomaar iemand binnen

4-12-2023

Een oplettende inwoner uit Voorburg nam contact op met de gemeente. Ze vertelde dat zij door iemand was gebeld, die een afspraak wilde maken voor het verduurzamen van haar huis. De gemeente waarschuwt inwoners voor oplichters.

Lees verder

Notulen extra Algemene Ledenvergadering

28-11-2023

Respectus hield een extra Algemene Ledenvergadering vanwege het beëindigen van de samenwerking met de huidige secretaris in het bestuur van Respectus, mevrouw L. Ibrahim, conform de in artikel 11 van de statuten vastgelegde procedure.

Lees verder

Green Challenge slotavond

23-11-2023

Tijdens de Green Challenge LV gaan inwoners in hun eigen straat of buurt aan de slag met een duurzaam initiatief. Goed voor de leefbaarheid, nu en in de toekomst! Stichting Duurzaam LV nodigt iedereen uit voor de slotavond van het project!

Lees verder

Woonplannen van de politiek

22-11-2023

Voor Respectus is het belangrijk dat iedereen betaalbaar kan wonen in een fijne leefomgeving. Tijdens de verkiezingen was wonen een belangrijk thema. Door de plannen van de partijen naast elkaar te leggen, kunnen we enigszins de toekomst in kijken.

Lees verder

Ingelaste Algemene Ledenvergadering

1-11-2023

Respectus houdt een ingelaste Algemene Ledenvergadering vanwege het ontslag van / beëindiging samenwerking met de huidige secretaris (mevrouw L. Ibrahim), conform de in artikel 11 van de statuten vastgelegde procedure.

Lees verder

Nieuw meldsysteem voor schade en hinder op straat

31-10-2023

Respectus vindt leefbare en schone wijken belangrijk. We wijzen u graag op het nieuwe meldsysteem van de gemeente Leidschendam-Voorburg voor schade en hinder op straat. Sinds oktober 2023 maakt u via dit gloednieuwe meldsysteem makkelijk een melding.

Lees verder

Milieubewust met regentonnen-actie

26-10-2023

Respectus wijst u graag op de regentonnen-actie van de Stichting Duurzaam LV. Van 1 tot en met 30 november 2023 krijgen inwoners van Leidschendam-Voorburg 25 procent korting bij aanschaf van een regenton naar keuze!

Lees verder

Maak kennis met de manager Wonen van WoonInvest

24-10-2023

Jo-Anke van Dam is sinds een half jaar manager Wonen bij WoonInvest. Zorgen voor een betaalbaar huis en een prettig thuis. Dat is wat haar aantrekt in deze sector. Respectus heeft regelmatig contact met haar en stelt haar dan ook graag aan u voor.

Lees verder

Salarissen stijgen niet genoeg mee

6-10-2023

Alles is de afgelopen jaren steeds duurder geworden. De huurprijzen in de sociale huur stijgen en door de oorlog in Oekraïne stegen de prijzen van voedsel. Uit het Nationaal Salaris Onderzoek blijkt dat veel salarissen niet hard genoeg meestijgen.

Lees verder

Wat betekent Prinsjesdag voor huurders?

22-09-2023

Als koopkrachtmaatregel voor de laagste inkomens, verhoogt het kabinet de huurtoeslag met ruim € 30 per maand voor 1,5 miljoen huishoudens. Ook komt meer geld voor de bouw van betaalbare woningen. Het gaat om plannen, dus zaken kunnen nog veranderen.

Lees verder

Burgemeester Vroom bezoekt Respectus: ‘Leren en kopiëren, taken en knaken’

12-09-2023

‘Door de werkbezoeken leer ik de mensen en de organisaties binnen deze gemeenschap steeds beter kennen.’ Dat zegt burgemeester Martijn Vroom tijdens zijn kennismakingsbezoek bij Huurdersvereniging Respectus op 31 augustus 2023. ‘Ik vind het leuk om te horen wat jullie bezighoudt, wat jullie blik is op wonen en wat eventueel beter kan.’

Lees verder

Samen voor een schone leefomgeving!

11-09-2023

De jaarlijkse World Cleanup Day staat weer voor de deur. Zaterdag 16 september 2023 zijn er meerdere opschoonacties in verschillende gemeenten. Ook in Leidschendam-Voorburg staan verschillende acties geplant, georganiseerd door inwoners.

Lees verder

Energielabel inzichtelijk voor huurders

11-09-2023

U kunt vanaf nu de gegevens waarop het energielabel van uw huurhuis gebaseerd is inzien via MijnOverheid. Dit kan alleen voor het adres waarop u ingeschreven staat. Tot nu toe konden huurders alleen de letter van het energielabel zien.

Lees verder

Vraag nog huurtoeslag over 2022 aan!

28-08-2023

Misschien had u in 2022 recht op huurtoeslag, maar vroeg u het niet aan. Laat geen geld liggen en maak een proefberekening. Dan ziet u snel hoeveel toeslag u nog kunt krijgen. Aanvragen van huurtoeslag over 2022 kan nog tot en met 1 september.

Lees verder

Spoel uw kranen door na de vakantie!

22-08-2023

Langer dan een week op vakantie geweest? Vergeet niet uw kranen door te spoelen. Zo bent u verzekerd van een goede waterkwaliteit en voorkomt u ziektes.

Lees verder

Geen flexwoningen, maar definitieve woningen

10-08-2023

De gemeente en WoonInvest onderzochten vijf locaties. Ze keken naar mogelijkheden voor de bouw van flexwoningen. Hoewel bleek dat deze plannen te duur zijn, is er ook goed nieuws. Op een aantal plekken kan de bouw van definitieve woningen versneld plaatsvinden.

Lees verder

Meldpunt goed verhuurderschap

10-07-2023

De nieuwe Wet goed verhuurderschap introduceert een landelijke norm voor goed verhuurderschap. De wet trad op 1 juli 2023 in werking. Gemeenten kregen bevoegdheden om ongewenste vormen van verhuurderschap te voorkomen en tegen te gaan.

Lees verder

Leidschendam-Voorburg Green Challenge

5-07-2023

Deel één van de Green Challenge LV zit erop. De actie wordt georganiseerd door Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg. Het evenement bestaat uit drie delen. Startbijeenkomst in theater Ludens was eind mei. Vervolgbijeenkomst is 13 september 2023.

Lees verder

Belangenverstrengelingen in de huursector?

26-06-2023

Nieuwsuur deed onderzoek naar het bezit en de verhuur van woningen door bestuurders en commissarissen van woningcorporaties. Respectus volgt dit thema uiteraard. WoonInvest gaf aan veel belang te hechten aan integriteit binnen de sector.

Lees verder

Wijs gemeente en provincie de groene weg

21-06-2023

Respectus juicht een groene woonomgeving toe. En dus de actie van de gemeente Leidschendam-Voorburg om inwoners te vragen op welke plek zij meer planten, struiken, bomen of gras willen zien.

Lees verder

Waarschuwing voor ransomware

16-06-2023

Aannemer Coen Hagedoorn Bouwgroep, is slachtoffer geworden van een ransomware-aanval. Die heeft geleid tot ongeautoriseerde toegang tot hun systemen. Het kan zijn dat klanten, dus ook huurders, phishing mails ontvangen vanuit de Hagedoorn Bouwgroep. Het advies is deze niet te openen, maar weg te gooien.

Lees verder

Kom in actie voor huurverlaging

2-06-2023

Bent u een huurder met een laag inkomen en een hoge huur, dan heeft u dit jaar recht op huurverlaging. Komt u in aanmerking, maar heeft u nog geen huurverlagingsvoorstel gehad? Neemcontact op met WoonInvest en stap voor 12 juli naar de Huurcommissie als u er samen niet uitkomt.

Lees verder

Eindafrekening servicekosten komt eraan

1-06-2023

Alle huurders van WoonInvest krijgen in juni 2023 de eindafrekening van de servicekosten. Het kan voorkomen dat huurders extra moeten betalen, sommigen krijgen geld terug. Respectus licht graag een en ander toe.

Lees verder

Paul Derks, vicevoorzitter van Respectus overleden

23-05-2023

Met fijne herinneringen kijken wij terug op de vriendschap en samenwerking die wij bij Respectus hadden met onze Paul. We moeten helaas mededelen dat Paul Derks op 21 mei 2023, in het bijzijn van zijn familie, is heengegaan.

Lees verder

Drukbezochte Algemene Ledenvergadering Respectus

15-05-2023

Wijkcentrum Oranjehoek in Voorburg vormde op 10 mei 2023 het decor voor de Algemene Ledenvergadering (ALV) van Respectus. Tientallen huurders vonden de weg naar het gezellige wijkcentrum in het Oranjekwartier.

Lees verder

Populair Jaarverslag 2022

8-05-2023

Het populair jaarverslag van Respectus is verschenen! Lees over de verschillende thema’s waar Respectus zich mee heeft beziggehouden in 2022. Energie hield de gemoederen bezig en ook betere communicatie tussen het bestuur van WoonInvest en Respectus.

Lees verder

QR-FIT: Bewegen voor jong en oud

2-05-2023

Respectus vindt het belangrijk dat al haar leden prettig kunnen leven. Een gezonde levensstijl met beweging is hierbij erg belangrijk. Daarom wijzen wij u graag op de nieuwe QR-FIT beweegroute in Leidschendam.

Lees verder

Check eenvoudig uw huurverhoging

14-04-2023

Voor veel huurders geldt in 2023 een maximale huurverhoging van 3,1 procent. Maar er zijn een aantal uitzonderingen. Hierdoor is het lastig om uit te vinden welke regels voor u gelden. Met deze online check controleert u of de ontvangen huurverhoging aan alle regels voldoet.

Lees verder

Iedereen doet mee!

3-04-2023

Bijzondere bijstand en minimaregelingen zijn beide financiële ondersteuningen. Maar wat is nu precies het verschil. En waar heeft u recht op? In dit artikel leggen wij dit allemaal uit.

Lees verder

Weten waar u recht op heeft met de potjescheck

31-03-2023

In een kwartiertje weten of u misschien nog recht heeft op potjes: dat kan met de potjes-check. Met een paar simpele vragen komt u erachter met welke regelingen of toeslagen u uw inkomen mogelijk kunt aanvullen.

Lees verder

Meer huurders met lage inkomens krijgen recht op huurtoeslag

22-03-2023

Minister De Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening heeft het wetsvoorstel ‘Vereenvoudiging van de huurtoeslag’ ingediend bij de Tweede Kamer. Het voorstel maakt de huurtoeslag eenvoudiger en beschikbaar voor een grotere groep huurders met een laag inkomen.

Lees verder

Buurtpreventieteams voor een veilige buurt

21-03-2023

Buurtpreventieteams zorgen voor een veilige en leefbare buurt. Het team van vrijwilligers maakt elke week een ronde door de wijk. Alles wat hen opvalt melden zij bij de gemeente of politie. Denk aan een loszittende stoeptegel, zwerfafval of een boom die op omvallen staat. 

Lees verder

Nieuwe wet huurverlaging in werking

7-03-2023

Na de Tweede Kamer ging ook de Eerste Kamer akkoord met de wet die in 2023 huurverlaging regelt voor corporatiehuurders met een laag inkomen en een hoge huur. De wet is per 1 maart 2023 in werking.

Lees verder

WoonInvest tekent overeenkomst voor betaalbaar wonen

20-02-2023

Samen met elf woningcorporaties uit de regio Haaglanden tekende WoonInvest de samenwerkingsovereenkomst voor de Bouwstroom Haaglanden. De corporaties spraken af samen 3.000 conceptwoningen te kopen vóór 2029.

Lees verder

Noodfonds

15-02-2023

Het Tijdelijk Noodfonds Energie bestaat om te helpen voorkomen dat mensen energieschulden opbouwen. Het Noodfonds is er voor huishoudens met een hoge energierekening en een laag inkomen of laag middeninkomen.

Lees verder

Check uw WOZ-waarde 2023

13-02-2023

Misschien heeft u de belastingaanslag voor 2023 al ontvangen. Inwoners van Leidschendam-Voorburg kunnen deze sinds 26 januari verwachten. Op de belastingaanslag staat ook de WOZ-waarde van uw woning. De ‘maximaal toegestane huurprijs’ van uw woning hangt mede af van de WOZ-waarde.

Lees verder

Spreekuren gebiedsregisseurs februari

30-01-2023

Een leefbare en veilige omgeving voor iedereen vindt Respectus erg belangrijk. Daarom wijzen wij u graag op de spreekuren van de gebiedsregisseurs. Hier kunt u terecht met vragen of suggesties voor uw wijk of buurt.

Lees verder

Gun oplichters geen beet met QR-code

27-01-2023

Klikken op een link in een e-mail, gegevens invullen of een bijlage openen: doe het niet zomaar, waarschuwt de Fraudehelpdesk. Oplichters kunnen er met uw gegevens en geld vandoor gaan. Een andere manier van oplichting – met foute QR-codes in bijvoorbeeld nepbrieven van overheidsinstanties en banken – is intussen in opmars.

Lees verder

Huurverhoging 2023 op basis van loonstijging

23-01-2023

De huurverhoging van 2023 volgt niet de inflatie, maar de gemiddelde loonstijging. Sociale huurders kunnen dit jaar een huurverhoging van maximaal 3,1 procent krijgen.

Lees verder

Nieuwe woonafspraken voor 2023

23-12-2022

Op de drempel van een nieuw jaar heeft Huurdersvereniging Respectus mede de prestatieafspraken ondertekend met de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Lees verder

Tips voor een brandveilig feestje

9-12-2022

Dineren bij kaarslicht, samen oliebollen bakken, rondom de vuurkorf een toost uitbrengen op het nieuwe jaar; mooie momenten dienen zich weer aan nu het jaar ten einde loopt.

Lees verder

Samenwerkingsovereenkomst Respectus en WoonInvest

5-12-2022

Huurdersvereniging Respectus en woningcorpratie WoonInvest sloten op maandag 28 november een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Vroegtijdige informatie voor de huurdersvereniging is daarin een speerpunt.

Lees verder

Op weg naar kerst met winterse uitjes

2-12-2022

De meteorologische winter is begonnen. Tijdens de steeds korter wordende dagen is er in de buurt volop winter- en kerstsfeer te proeven.

Lees verder

Help levens redden in de buurt

30-11-2022

Duizenden levens per jaar worden in Nederland gered door een buurvrouw of buurman, die binnen 6 minuten na een hartstilstand de juiste hulp biedt: bellen met 112, starten met reanimeren en een AED inzetten.

Lees verder

Zonder vuurwerk het nieuwe jaar in

24-11-2022

Oud en nieuw vieren zonder vuurwerk. Wie dat samen met zijn of haar buren wil, kan in Leidschendam-Voorburg een vrijwillige vuurwerkvrije zone maken van de eigen straat, een pleintje, speeltuin of stuk groen in de buurt.

Lees verder

Zuinig koken

17-11-2022

Met de hoge energieprijzen zoekt iedereen naar manieren om te besparen. Ook in de keuken. Er zijn allerlei verschillende elektrische keukenapparaten te koop. Maar de vraag is: zijn dit goede vervangers van het gasfornuis?

Lees verder

Energie besparen, simpel uitgelegd

10-11-2022

Het is belangrijk dat informatie iedereen bereikt. Ook als u licht verstandelijk beperkt bent, niet goed kunt zien of de Nederlandse taal niet goed beheerst. De website Steffie.nl legt energie besparen daarom uit op een makkelijke manier.

Lees verder

Het Oranjekwartier aangewezen als tijdelijk monument

10-11-2022

Het Oranjekwartier, het karakteristieke Tuindorp in Voorburg, is aangewezen als gemeentelijk monument. De dreigende sloopkogel is tot blijdschap van de bewoners afgewend.

Lees verder

Gemeente komt met ondersteuningsplan voor hoge energieprijzen

7-11-2022

De gemeente wil voorkomen dat kwetsbare inwoners, organisaties en ondernemers door de hoge energiekosten in onoplosbare problemen komen. Daarom presenteert het college van burgemeester en wethouders een plan om inwoners te helpen bij betalingsproblemen.

Lees verder

‘WoonInvest moet beter samenwerken met Respectus’

1-11-2022

De tevredenheid van de huurders van WoonInvest is voor verbetering vatbaar. Dat vindt de onafhankelijke visitatiecommissie die de prestaties van de woningstichting in kaart heeft gebracht. WoonInvest zou beter moeten samenwerken met huurdersvereniging Respectus, stellen de experts. Want: ‘De huurdersorganisatie heeft talent in huis.’

Lees verder

Aangekondigd op Prinsjesdag: extra steun in dure tijden

4-10-2022

Voor huurders biedt de op Prinsjesdag gepresenteerde Miljoenennota van het kabinet zicht op extra steun in dure tijden. De huren van mensen met een laag inkomen gaan met gemiddeld 57 euro per maand omlaag.

Lees verder

Respectus draagt bij aan pannenkoekentruck

26-09-2022

De pannenkoek staat natuurlijk bekend als een oer-Hollands lekkernij. In De Prinsenhof was zaterdag 24 september een bijeenkomst in het kader van Burendag. Respectus gaf een financiële bijdrage voor de Pannenkoekentruck.

Lees verder

Sterk voor Noord uitvoeringsplannen

23-09-2022

Taalontmoeting in de wijk, hulp voor aanstaande en jonge ouders, verminderen van afvalproblemen en het stimuleren van goed burencontact. Dit zijn enkele acties uit het programma ‘Sterk voor Noord’, waarin Respectus een van de partners is. 

Lees verder

Leidschendam-Voorburg als proeftuin voor Aardgasvrije Wijken

19-09-2022

Leidschendam-Voorburg komt toch in aanmerking voor de derde ronde van het Programma Aardgasvrije Wijken. Dat maakte minister De Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) bekend in een Kamerbrief naar de Tweede Kamer.

Lees verder

Doe mee met de Tuinmetamorfosewedstrijd!

9-09-2022

Groen in uw tuin zorgt voor een levendig uitzicht vanuit uw woning. Doe daarom mee aan de Tuinmetamorfosewedstrijd van Stichting Groei & Bloei! Stuur een foto op van voor en na de metamorfose en maak kans op leuke prijzen! 

Lees verder

Last van wespen?

5-09-2022

Wespen zijn nuttige dieren, maar ze kunnen ook behoorlijk opdringerig en agressief zijn. Buiten eten kan hierdoor soms lastig zijn. Als u veel overlast ervaart van wespen, dan zit er mogelijk een wespennest bij u in de buurt.

Lees verder

Burendag: doe een aanvraag voor een financiële bijdrage

26-08-2022

Voor het organiseren van een leuke bijeenkomst op Burendag 24 september 2022 kunt u een aanvraag voor een financiële bijdrage indienen bij Respectus. Doe uw aanvraag via secretariaat@respectus.nl.

Lees verder

Huurtoeslag over 2021 aanvragen

23-08-2022

Had u in 2021 recht op huurtoeslag, maar heeft u die toen niet aangevraagd? U heeft nog tot 1 september 2022 om dit alsnog te doen. Daarna bent u te laat.

Lees verder

Hitte in huis: wél met een pen te beschrijven

11-08-2022

Oef, wat is het warm… Zelfs in huis is bij veel mensen het kwik inmiddels opgelopen tot 25 graden of meer. Oververhitting kan gevaarlijk zijn, en niet alleen voor ouderen, chronisch zieken of mensen met overgewicht, zegt het Rode Kruis. Ook jonge en gezonde mensen doen er goed aan om de warmte serieus te nemen.

Lees verder

Inbraakpreventie: samen sterk in de buurt

14-07-2022

Het is heerlijk weer, iedereen gaat lekker met vakantie! Het is ook de tijd om even alert te zijn op inbraakpreventie van uw woning. U kent vast wel het gezegde: beter een goede buur dan een verre vriend. Respectus heeft enkele tips voor u.

Lees verder

Vragen over brandveiligheid

5-07-2022

Heeft u vragen over brandveiligheid. De brandweer heeft een website met allerlei tips. Respectus wijst u bijvoorbeeld op de checklist over brandveilig wonen om te kijken hoe brandveilig uw woning is.

Lees verder

Stand van zaken Emmastraatcomplex

1-07-2022

De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft op dinsdag 28 juni 2022 besloten tot een voorlopige aanwijzing van het Emmastraatcomplex in het Oranjekwartier tot gemeentelijk monument.

Lees verder

Extra huurverhoging terugdraaien

23-06-2022

Kreeg u in 2019 of 2020 een extra huurverhoging, omdat uw inkomen relatief hoog was, maar heeft u nu een laag inkomen? U kunt de extra huurverhoging uit eerdere jaren ongedaan laten maken.

Lees verder

Coalitieakkoord

15-06-2022

VVD, GBLV en D66 presenteerden op 8 juni met trots de nieuwe coalitie van de gemeente Leidschendam-Voorburg. Naast de presentatie van het coalitieakkoord ‘Verbinden, Vertrouwen, Vooruitgang’, stelden de kandidaat-wethouders zich voor.

Lees verder

Langer thuis wonen

24-05-2022

Veel mensen blijven het liefst zo lang mogelijk thuis wonen. Ze zijn gehecht aan hun huis en voelen zich goed in de buurt. Naar aanleiding van de presentatie van GeneratieThuis geeft Respectus daarom een aantal tips. Zo kunt u zo lang mogelijk thuis blijven wonen.

Lees verder

Verleden en toekomst in Leidschendam-Voorburg

23-05-2022

Het thema tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) van Respectus in mei was ‘Verleden en toekomst in Leidschendam-Voorburg’. Dit sluit mooi aan bij de overdracht van het stokje van Paul Derks naar Carina Mens. Voorzitter en vicevoorzitter van Respectus wisselen de wacht. Tijdens de ALV was er een mooi programma voor de huurders. 

Lees verder

Controleer uw huurverhoging

13-05-2022

Het jaarlijkse huurverhogingsvoorstel komt er weer aan. Er gelden regels waar de huurverhoging aan moet voldoen. Controleer daarom het voorstel. Voldoet het niet aan alle regels? Dan kunt u de verhoging weigeren.

Lees verder

Huurverlaging door WOZ-beperking

10-05-2022

Per 1 mei 2022 is de beperking van de WOZ-waarde in het woningwaarderingsstelsel (WWS) ingegaan. Voor woningen met 142 of meer punten geldt dat het aantal punten dat de woning krijgt voor de WOZ-waarde niet meer mag zijn dan 33 procent van het puntentotaal.

Lees verder

Met deze tips bespaart u eenvoudig geld

3-05-2022

Energie besparen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Daarom geeft Respectus u een aantal tips! 

Lees verder

Ontwikkelingen project Emma

2-05-2022

Huurdersvereniging Respectus is vanaf het begin betrokken geweest bij het opstellen van een Sociaal Plan voor de bewoners binnen project Emma. Dit betreft de Emmastraat, Prins Hendrikstraat en Oranje Nassaustraat in Voorburg. Inmiddels zijn er nieuwe ontwikkelingen.

Lees verder

Rookmelder verplicht in 2022

8-04-2022

Vanaf 1 juli 2022 zijn rookmelders verplicht in alle woningen. Op iedere verdieping moet minstens één goedgekeurde rookmelder hangen. Als huurder bent u mogelijk deels verantwoordelijk voor de rookmelders.

Lees verder

Overlijden Cas Hoenstok

5-04-2022

‘Niet een blad, maar een boom is gevallen
geveld door een zware storm
Nu door liefde en wind gedragen
is hij op weg gegaan’

Lees verder

Check of u aanspraak maakt op toeslagen

1-04-2022

De hoge prijzen zijn een probleem voor veel huishoudens. Het is steeds lastiger om de huur en de zorgverzekering te betalen. Controleer daarom of u aanspraak maakt op een toeslag. Het zou namelijk enorm zonde zijn als u geld misloopt. 

Lees verder

Energietoeslag verhoogd

28-03-2022

De overheid heeft de energietoeslag voor mensen met een laag inkomen verhoogd naar € 800. Mensen met een uitkering krijgen deze toeslag automatisch. Anderen moeten de toeslag zelf aanvragen bij de gemeente. Respectus brengt dit graag nog even onder de aandacht.

Lees verder

Hulp bij geldzorgen

18-03-2022

Door de hoge prijzen hebben veel mensen er last van: geldzorgen. Moet u meer uitgeven dan dat er binnenkomt? Of moet de verwarming lager omdat u de energiekosten niet kunt betalen? Wacht niet te lang met het zoeken naar een oplossing. Respectus wijst u graag de weg naar de juiste hulpverlenende organisaties.

Lees verder

Sterk voor Noord: Kind naar Gezonder Gewicht

10-03-2022

In het kader van het versterkingsprogramma voor Leidschendam-Noord, waarin ook Respectus meedenkt, gaat de gemeente samen met partners aan de slag met de aanpak ‘Kind naar Gezonder Gewicht’. 

Lees verder

Vervolg voor grofvuilproef Prinsenhof

3-03-2022

De proef met vaste aanbiedplekken voor aangemeld grofvuil in de wijk Prinsenhof leverde positieve reacties op. Maar er zijn een aantal verbeterpunten, bijvoorbeeld minder borden bij de aanbiedplekken.

Lees verder

Eenmalige toeslag voor minima in strijd tegen energiearmoede

28-02-2022

Gasprijzen stijgen, terwijl inkomens niet of nauwelijks stijgen. Veel gezinnen met lage inkomens krijgen problemen om de energierekening te betalen. Het kabinet kwam daarom november vorig jaar met het plan voor een eenmalige tegemoetkoming.

Lees verder

Sociale huren stijgen

23-02-2022

De huren in de sociale sector mogen in 2022 met 2,3 procent stijgen. Tenzij huurders een relatief lage huur hebben, of op basis van hun inkomen in aanmerking komen voor een inkomensafhankelijke huurverhoging. Voor deze groepen geldt een hogere huurverhoging.

Lees verder

Controleer de WOZ-waarde van uw woning

14-02-2022

Huurders ontvangen binnenkort een nieuwe ‘WOZ-beschikking’ van de gemeente. Huurt u een sociale huurwoning? Dan is de WOZ-waarde belangrijk. De ‘maximaal toegestane huurprijs’ van uw woning hangt mede af van de WOZ-waarde.

Lees verder

Fitplaatsen voor jong en oud

4-02-2022

In Leidschendam en Stompwijk zijn door wethouder sport Astrid van Eekelen nieuwe fitplaatsen geopend. Deze speel- en sportplaatsen bieden inwoners van alle leeftijden de gelegenheid om te bewegen en elkaar te ontmoeten.

Lees verder

Thuis blijven wonen

28-01-2022

Lekker lang vertrouwd zelfstandig thuis blijven wonen. Dat is wat de meeste mensen willen. Ook de overheid stuurt hier sterk op aan. Veel ouderen wonen ook zelfstandig. Maar op een gegeven moment is er toch hulp nodig in uw dagelijks leven. Hoe werkt dat?

Lees verder

Maak kennis met de interim-bestuurder van WoonInvest

24-01-2022

Sinds september is Peter van Heeswijk interim-bestuurder bij WoonInvest. Hoe heeft hij die eerste maanden beleefd? Wat zijn de plannen voor 2022? Wat is de stand van zaken bij het Oranjekwartier? En hoe belangrijk zijn woningcorporaties eigenlijk in de huidige wooncrisis?

Lees verder

Deal voor Noord

3-01-2022

WoonInvest en ruim 30 partners onder wie Huurdersvereniging Respectus, zorginstellingen, scholen, Vidomes en haar huurdersraad, sportverenigingen en politie ondertekenden de Deal voor Noord. Zij zetten zich de komende twintig jaar extra in voor Leidschendam-Noord.

Lees verder

Wat betekent het regeerakkoord voor huurders?

20-12-2021

In het regeerakkoord staan veel plannen die belangrijk zijn voor huurders en woningzoekers. We zetten de belangrijkste wijzigingen op een rij.

Lees verder

Prestatieafspraken 2022-2025

14-12-2021

Respectus sluit jaarlijks met de gemeente Leidschendam-Voorburg, de woningcorporaties Vidomes en WoonInvest en de huurdersraad van Vidomes prestatieafspraken voor het sociaal wonen af. Voor de periode 2022 tot en met 2025 gaan we aan de slag met betaalbaarheid, beschikbaarheid en nieuwbouw van sociale huurwoningen. 

Lees verder

Nieuwe woningen in Oranjekwartier

10-12-2021

WoonInvest heeft besloten 96 woningen in het Oranjekwartier te vervangen. Het gaat om woningen in de Emmastraat, Prins Hendrikstraat en Oranje Nassaustraat in Voorburg.

Lees verder

Telefonisch spreekuur gebiedsregisseurs

29-11-2021

Heeft u vragen of ideeën over de veiligheid en leefbaarheid van uw buurt? Dan kunt u terecht bij de gemeentelijke gebiedsregisseurs. Zij kennen uw straat, buurt en wijk en weten wat er leeft onder inwoners. Binnenkort organiseren ze een telefonisch spreekuur.

Lees verder

Minima gericht compenseren voor stijgende energieprijzen

17-11-2021

Het kabinet trekt 2.7 miljard euro uit om álle huishoudens, rijk of arm, te compenseren voor de stijgende energieprijzen. Als de helft daarvan zou gaan naar een hogere huurtoeslag, gaan minima er gemiddeld tot 69 euro per maand op vooruit ten opzichte van de huidige plannen. 

Lees verder

Organiseer een leuke activiteit met steun Vlietwensen!

5-11-2021

Heeft u een leuk idee voor een activiteit tijdens de komende wintermaanden? Een high tea of een rommelmarkt bijvoorbeeld. Dan kunt u een financiële bijdrage aanvragen bij Vlietwensen.

Lees verder

Meldpunt Energiealarm

29-10-2021

Veel huurders komen in de problemen door de stijging van de energieprijzen. Ruim een half miljoen Nederlanders leeft al in energiearmoede. Dit aantal zal de komende maanden toenemen. De Woonbond heeft daarom het Meldpunt Energiealarm geopend.

Lees verder

Gevolgen Miljoenennota Prinsjesdag voor huurders in 2022

26-10-2021

Het belastingstelsel gaat veranderen. Maar wat zijn de gevolgen hiervan voor huurders in de sociale sector? En wat zegt de Woonbond over de plannen voor 2022?

Lees verder

Nationale Boomspiegelfeest

9-10-2021

Je ziet ze steeds vaker: minituintjes rond bomen. Zo’n boomtuintje ziet er gezellig uit en draagt bij aan het vergroten van de biodiversiteit. Op zaterdag 9 oktober is het Nationale Boomspiegelfeest; dé dag om kale boomtuintjes om te toveren in feestjes voor beestjes!

Lees verder

Maak kennis met de seniorenmakelaar van WoonInvest

24-09-2021

Bent u 55 jaar of ouder en past uw woning niet goed meer bij uw situatie? Dan kunt u de hulp inschakelen van de seniorenmakelaar van WoonInvest, Moniek van der Ploeg. Zij kijkt samen met u wat de mogelijkheden zijn. ‘Ik wil graag mensen helpen bij het vinden van een plek waar ze zich thuis voelen.’

Lees verder

Duurzame markt in Stadstuin Rusthout

10-09-2021

Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg organiseert zaterdag 18 september een duurzame markt. De duurzame markt in Stadstuin Rusthout is voor iedereen gratis toegankelijk. De bedoeling is om inwoners te laten hoe zij zelf invulling kunnen geven aan duurzaamheid.

Lees verder

Vraag op tijd huurverlaging aan

6-09-2021

Is uw inkomen in 2020 of 2021 gedaald? Misschien heeft u recht op eenmalige huurverlaging. Dit moet u zelf aanvragen, vóór het eind van dit jaar.

Lees verder

Zo helpt u waterlast tegen te gaan

27-08-2021

Door klimaatverandering is er meer ruimte nodig voor water. Dat concluderen klimaatexperts na de publicatie van IPCC-rapport 2021. Lees hier wat u als huurder kunt doen.

Lees verder

Energie en geld besparen

24-08-2021

Wilt u 200 euro verdienen? Zet de thermostaat een uur voordat u gaat slapen op 15 graden en u bespaart 200 euro per jaar. Wat doet u al om energie en geld te besparen?

Lees verder

Loket voor aanpak werkloosheid door corona

29-07-2021

De coronacrisis heeft een grote impact gehad op de arbeidsmarkt. We zagen banen plotseling verdwijnen. Het Regionaal Mobiliteitsteam ZHC helpt werknemers naar werk in onze regio.

Lees verder

Vlietwensen: bijdrage voor activiteiten tegen eenzaamheid

16-07-2021

Organiseert u ook iets tijdens de Week tegen Eenzaamheid? Wilt u voor uw straat of buurt een leuke activiteit organiseren voor de Week tegen Eenzaamheid (30 september tot en met 7 oktober)? Dan kunt u een financiële bijdrage aanvragen bij Vlietwensen.

Lees verder

Webinar duurzaamheid Leidschendam-Voorburg

5-07-2021

Op donderdagavond 8 juli organiseert de gemeente een webinar over de Lokale Energiestrategie (LES) en de Transitie Visie Warmte (TVW). Hierin kunnen bewoners meedenken en vragen stellen. 

Lees verder

De nieuwe manager Wonen van WoonInvest

18-06-2021

De nieuwe manager Wonen, Jordi Vermaas, gaat zich inzetten voor nog meer klanttevredenheid en voor meer goede betaalbare woningen in Leidschendam-Voorburg.

Lees verder

Gemeente investeert in langer thuis wonen

10-06-2021

Mensen wonen het liefst zo lang mogelijk thuis. In uw eigen huis en in uw vertrouwde woonomgeving. In de buurt weet u de weg en heeft u buren en kennissen. De gemeente investeert daarom de komende jaren 10 miljoen euro om te zorgen dat thuis wonen zo lang mogelijk kan.

Lees verder

Marianne Straks vertrekt bij WoonInvest

2-06-2021

Directeur-bestuurder Marianne Straks neemt per 1 september 2021 afscheid van WoonInvest. Zij gaat vanaf die datum aan de slag als voorzitter van de raad van bestuur bij Zorgpartners Midden-Holland.

Lees verder

Klantportaal WoonInvest gereed

21-05-2021

WoonInvest heeft en digitaal klantportaal voor huurders gerealiseerd, waar zij veel zaken eenvoudig en direct kunnen regelen. Op YouTube zijn twee uitlegvideo’s te vinden.

Lees verder

Stap op tijd naar de Huurcommissie

5-05-2021

Heeft u recht op eenmalige huurverlaging, maar heeft WoonInvest geen huurverlagingsvoorstel gedaan? Neem dan contact op met WoonInvest. Als u er met WoonInvest niet uitkomt, stap dan uiterlijk 12 mei naar de Huurcommissie.

Lees verder

Nieuwbouw woon- en zorgcomplex Hethuis opgeleverd

4-05-2021

Een eigen woonplek met kwaliteit. Dat betekent de oplevering van woon- en zorgcomplex Hethuis voor achttien jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Op 29 april 2021 was de officiële oplevering van aannemer Van Den Nieuwendijk Bouw aan WoonInvest.

Lees verder

Vragen over energielabel

28-04-2021

Naar aanleiding van een uitzending van het tv-programma Radar is er bij veel mensen verwarring ontstaan over het nieuwe energielabel. De belangrijkste vragen die huurders na de uitzending hebben: Klopt het label wel? En kan ik de gegevens van het label inzien?

Lees verder

Spreekuur Sociaal Servicepunt

21-04-2021

Het Sociaal Servicepunt houdt vanaf nu ook spreekuren in de bibliotheek in Leidschendam. Het servicepunt is er voor u als u behoefte heeft aan informatie, advies, ondersteuning of praktische hulp over zaken waar u in het dagelijks leven tegenaan loopt.

Lees verder

Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten

12-04-2021

Inwoners van Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar kunnen de regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) aanvragen. De TONK ondersteunt inwoners die door de coronacrisis flink minder inkomen hebben.

Lees verder

Vrolijk Pasen!

1-04-2021

Respectus wenst u een vrolijk Pasen! Voor het tweede jaar op rij vieren we Pasen thuis. Daarom een aantal tips om er toch een vrolijk Pasen van te maken.

Lees verder

Meer burenoverlast door corona

26-03-2021

In coronatijd hebben buren vaker last van elkaar, maar gelukkig bieden hulplijnen en online tools uitkomst. Toch blijkt in gesprek gaan met elkaar de beste oplossing.

Lees verder

Tips voor een goede nachtrust

19-03-2021

In uw woning vindt u ook uw nachtrust. Heeft u lekker geslapen, dan voelt u zich gewoon beter. Mentaal en fysiek. Reden genoeg dus om werk te maken van een ideale slaapomgeving.

Lees verder

Compliment voor de buurtbewoners

12-03-2021

Bij een prettige woonomgeving horen goede buren. Het is daarom ook belangrijk om prettig met elkaar om te gaan. Vraag uw buren bijvoorbeeld eens hoe het met ze gaat. Dat kan al veel voor iemand betekenen. Zeker nu veel mensen eenzaam thuis zitten.

Lees verder

Duidelijkheid over administratiekosten

22-02-2021

Respectus kreeg van huurders vragen over de administratiekosten die bij de servicekosten gerekend worden. Die vond men namelijk hoog. We vroegen WoonInvest tijdens de reguliere overlegvergadering (RO) om uitleg.

Lees verder

Tweede Kamer stemt voor bevriezen huren

17-02-2021

De huren van woningen in de sociale sector moeten dit jaar bevroren worden in verband met de coronacrisis. Dat vindt de Tweede Kamer, die een motie aannam die was ingediend door SP-Kamerlid Beckerman, samen met GroenLinks en PvdA.

Lees verder

Eenmalige huurverlaging 2021

17-02-2021

Al eerder meldden we dat woningcorporaties sinds 1 januari 2021 actief op zoek gaan naar sociale huurders wiens inkomen in 2020 flink is gedaald.

Lees verder

ORV ook voor huurders interessant

10-02-2021

Huurders hebben zelden een overlijdensrisicoverzekering (ORV), terwijl de gevolgen van een onverwacht overlijden voor huurders groot zijn. Paul Koopman, woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars, pleit voor een plek voor het ORV op de checklist van verhuurders.

Lees verder

Financiële tegemoetkomingen voor alleenstaande ouders

1-02-2021

Het maximale jaarinkomen voor een sociale huurwoning ligt op € 40.024. Onder de sociale huurders zijn er daarom veel eenoudergezinnen. Rondkomen is voor veel alleenstaande ouders elke maand weer een lastige opgave. Gelukkig zijn er in Nederland verschillende regelingen en financiële tegemoetkomingen.

Lees verder

Pas op voor phishing en pakketjesfraude

22-01-2021

Bij phising sturen criminelen nep e-mails waarmee ze de ontvanger proberen te misleiden. Vaak zijn de criminelen uit op geld. Ze doen zich voor als iemand anders, en proberen zo het vertrouwen van het slachtoffer te winnen.

Lees verder

Huursombenadering 2021

12-01-2021

Wie al heel lang in dezelfde huurwoning woont, heeft vaak een lagere huur dan mensen die korter huren in hetzelfde wooncomplex.

Lees verder

Ruimtelijk kader De Star

12-01-2021

Het college van burgemeester en wethouders heeft het ruimtelijk kader voor (sociale) woningbouw op De Star vastgesteld. De Star is in 2016 door de gemeenteraad aangewezen als locatie voor sociale woningbouw.

Lees verder

Controleer of u ‘verworven recht’ heeft op huurtoeslag

23-12-2020

Is uw huurtoeslag in het verleden gestopt terwijl u ‘verworven recht’ had? Dan kunt u tot 1 maart 2021 alsnog toeslag claimen over vroegere jaren. Dat blijkt uit informatie van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Lees verder

Een mooi woonjaar 2021!

21-12-2020

Respectus wenst u na dit bijzondere en soms lastige jaar, alle goeds voor een gezond en gelukkig Nieuwjaar!

Lees verder

Eenmalige huurverlaging in 2021

24-11-2020

Wooncorporaties gaan vanaf 1 januari 2021 actief op zoek naar huurders van een sociale huurwoning wiens inkomen in 2020 flink is gedaald.

Lees verder

Uw Woonidee vernieuwd

24-11-2020

De pagina Uw Woonidee op www.wooninvest.nl is vernieuwd. Heeft u een goed idee om uw buurt te verbeteren? Vraag het aan via de knop ‘Gelijk regelen’.

Lees verder

Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg wil meer bomen

23-11-2020

Begin dit jaar heeft Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg een Bomenplan aangeboden aan wethouder Stemerdink. De gemeente heeft dit nog in onderzoek, vandaar dat de stichting nu met een concreet voorstel komt.

Lees verder

Regenwater opvangen met een regenton

26-10-2020

Regenwater stroomt vaak meteen het riool in. Zonde! Want u kunt het uitstekend gebruiken voor uw tuin. Dit is tevens een milieubewuste optie. Hoe u regenwater opvangt? Door het plaatsen van een regenton.

Lees verder

Nieuw watertappunt in park ’t Loo

28-09-2020

In park ’t Loo in Voorburg staat sinds kort een Dunea watertappunt. Op 16 september werd het tappunt officieel in gebruik genomen.

Lees verder

Sociaal wijkbeheerders in coronatijd

28-09-2020

Midden in de coronacrisis begonnen Juriën dos Santos en Nik Blankwaard aan hun nieuwe baan als sociaal wijkbeheerder bij WoonInvest. Juriën in Prinsenhof en Nik in Leidschenveen. Een tweegesprek over hun eerste ervaringen.

Lees verder

Prinsjesdag 2020: Huurverlaging scheefhuurders

17-09-2020

Huurders bij corporaties met een hoge huur en laag inkomen krijgen wettelijk recht op huurverlaging. Dit maakte de ministers op Prinsjesdag bekend. Gemiddeld zijn deze huurders straks 40 euro per maand minder kwijt.

Lees verder

Wormenhotel geopend

10-09-2020

Als initiatief van omwonenden is het eerste wormenhotel in de gemeente geopend. Het hotel staat bij de hoek van de Laan van Oostenburg en de Laan van Haagvliet. Wethouder Van Eekelen (2e van links) verrichtte de opening.

Lees verder

Vlietland krijgt opknapbeurt

2-09-2020

De vereniging Vrienden van Vlietland heeft van de provincie Zuid-Holland een mooi budget gekregen met als doel het onderhouden en aantrekkelijker maken van het natuurgebied Vlietland.

Lees verder

Kennismaken met de gebiedsregisseur

27-08-2020

Respectus hecht veel waarde aan het creëren en behouden van een goede leefomgeving. De gebiedsregisseurs van de gemeente spelen hierin een belangrijke rol. Leidschendam, Voorburg en Stompwijk hebben ieder een eigen gebiedsregisseur. Maar wat doen zij precies?

Lees verder

Tips voor een koelere woning

19-08-2020

Het is de laatste tijd erg warm geweest in Nederland, waarbij weerrecords zijn verbroken. Zo’n tropische periode komt steeds vaker voor. Het is daarom handig goed voorbereid te zijn op een volgende hittegolf. Wij geven u een aantal tips om uw woning koeler te maken tijdens een warme periode. En denk ook eens aan het budget voor WoonIdeeën van Respectus, die u kunt inzetten voor een groenere omgeving.

Lees verder

Sociaal statuut: helderheid bij sloop en renovatie

28-07-2020

Een sociaal statuut beschrijft alle zaken die in een sloop- of renovatietraject aan de orde komen en voor bewoners belangrijk zijn. Respectus vindt het belangrijk dit onder de aandacht te brengen.

Lees verder

Bouw van Hethuis nu echt van start

21-07-2020

Jaren hebben ze ervoor moeten knokken, maar vandaag was het dan zover. Aan de Dobbelaan in Leidschendam is de bouw gestart van Hethuis. Een woon-werkgroep voor achttien lichamelijk en verstandelijk beperkte jonge mensen. Hun ouders zochten een plek voor hun kinderen om te wonen nu ze volwassen worden. De gemeente zag het plan zitten en WoonInvest investeert. ‘Een droom komt uit.’

Lees verder

Geef uw mening over onze gemeente!

16-07-2020

Inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties uit Leidschendam-Voorburg kunnen tot 27 juli hun mening geven over de toekomst van de gemeente in 2040. Het is belangrijk dat ook huurders zich laten horen, meent Respectus.

Lees verder

WoonInvest jaarverslag in één oogopslag

10-07-2020

WoonInvest presenteert haar jaarverslag over 2019. Directeur-bestuurder Marianne Straks: ‘In 2019 haalden we onze ‘achterstand’ op het gebied van strategie en beleid helemaal in. 2019 was ook het eerste jaar waarin de huur van zo’n 1.500 van onze woningen niet omhoog ging.’

Lees verder

Vult u ook de enquête energiestrategie in?

24-06-2020

De gemeente Leidschendam-Voorburg werkt aan een energiestrategie hoe we in 2050 een CO₂-neutrale gemeente kunnen worden. Door het invullen van deze enquête kunt u uw mening geven en meedenken over schone energie.

Lees verder

Respectus in de krant

17-06-2020

Deze week verschijnt de nieuwe editie van HOMEPAGE in Het Krantje en De Posthoorn. Huurdersvereniging Respectus informeert hiermee inwoners in Leidschendam-Voorburg en Den Haag over onderwerpen als wonen en zorg, leefbaarheid en duurzaamheid.

Lees verder

Redelijke huurverhoging na duurzame investeringen

11-06-2020

Woningcorporaties gaan de komende jaren veel woningen verduurzamen. Een enorme en kostbare klus. Ook voor huurders kan een verduurzaming ingrijpend zijn, maar vaak krijgen ze er een woning met een lagere energierekening voor terug.

Lees verder

Centraal informatiepunt voor woningzoekenden in de regio

2-06-2020

Woonnet Haaglanden opent op donderdag 4 juni een klantcontactcentrum (KCC) voor woningzoekenden.

Lees verder

Verruimde terrassen in Leidschendam-Voorburg

22-05-2020

Voor veel ondernemers in de gemeente Leidschendam-Voorburg zijn het moeilijke tijden. Ook horecabedrijven hebben het moeilijk, zij kunnen per 1 juni de deuren weer mondjesmaat openen.

Lees verder

Fleurig plantje voor huurders Vlieterhove

22-05-2020

De huurders van het seniorencomlex Vlieterhove in Leidschendam zijn afgelopen ‘bevrijdingsweek’ in het zonnetje gezet.

Lees verder

Controleer de huurverhoging

11-05-2020

Huurders ontvingen eind april 2020 de jaarlijkse huurverhoging. Deze verhoging moet voldoen aan een aantal regels. Het kan gunstig zijn om de verhoging te controleren.

Lees verder

Een stevige wandeling is net zo goed

11-05-2020

Goed nieuws, u hoeft zich niet elke dag in het zweet te werken om gezond te blijven. Wandelen is net zo goed, of in sommige gevallen zelfs nog beter, dan een intensieve work-out. Dus trek uw wandelschoenen aan en ga lekker een stuk wandelen met gepaste afstand!

Lees verder

Een fleurige kaart voor huurders WoonInvest

28-04-2020

WoonInvest heeft onlangs fleurige kaarten verstuurd naar alle huurders. Zij laat weten klaar te staan voor huurders in deze bijzondere tijden. Respectus maakt u hier graag attent op.

Lees verder

WoonInvest zorgt voor vrolijke noot

23-04-2020

Bij verschillende wooncomplexen van WoonInvest was onlangs een vrolijke noot te horen afkomstig van een oer-Hollands draaiorgel. Een leuke afleiding in deze onwerkelijke tijd.

Lees verder

Corona en huurmaatregelen kabinet

30-03-2020

De coronacrisis treft ons allemaal. Hoewel het nieuws bol staat van het nieuws over dit virus, heerst er nog veel onduidelijkheid. Wij zetten de tips van het RIVM en de regelingen omtrent corona en huren op een rij.

Lees verder

Een bewonerscommissie is nuttig en slim

11-03-2020

Wilt u meer of beter onderhoud, of vindt u het leuk om iets voor de wijk te organiseren? Dan is het opzetten van een bewonerscommissie een goed idee. WoonInvest kan u helpen met het opzetten hiervan. Of vraag advies via secretariaat@respectus.nl.

Lees verder

Suggesties voor planten bomen in Leidschendam-Voorburg

5-03-2020

De stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg zet zich in voor het verduurzamen en vergroenen van de gemeente. Zij merken dat de inwoners zich druk maken over de klimaatverandering.

Lees verder

Tips om schimmel in de badkamer te verwijderen

20-02-2020

Schimmel in je huis is natuurlijk erg vervelend. Een plek waar schimmel vaak voorkomt is de badkamer. En hoe verwijdert u die nou eigenlijk? Afgezien van de kant-en-klare schoonmaakmiddelen tegen schimmel.

Lees verder

Tienduizenden AOW’ers lopen geld mis

11-02-2020

Ouderen die recht hebben op een aanvulling op hun AOW-uitkering moeten dat geld automatisch overgemaakt krijgen. Privacywetgeving mag er niet voor zorgen dat ouderen onder de armoedegrens belanden, aldus seniorenorganisatie ANBO.

Lees verder

Meer huurders hebben recht op huurtoeslag

28-01-2020

Dit jaar hebben meer huurders recht op huurtoeslag. Ruim 115.000 extra huishoudens kunnen huurtoeslag aanvragen, zo is te lezen op de website van de Woonbond.

Lees verder

Puzzelwinnaars bekend

28-01-2020

Respectus had in elke editie van Spectrum een puzzel op de achterpagina. In de editie van december had deze het thema ijspret. De oplossing was dan ook ‘kunstschaatsen’. We hebben onderstaande drie winnaars van de puzzel getrokken.

Lees verder

Meedenken over nieuw afvalbeleid in Leidschendam-Voorburg

20-01-2020

Afval is een veelbesproken onderwerp in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Ook in het gemeentehuis wordt hier veel over gesproken. Wethouder van Eekelen gaat met inwoners in gesprek over het afvalbeleid.

Lees verder

Respectus wenst u fijne feestdagen

19-12-2019

Eind 2019 staan we op het randje van een nieuw decennium. Wij wensen u alvast een mooi en duurzaam 2020! Klimaatveranderingen zijn een belangrijk onderwerp voor de hele wereld.

Lees verder

Drukbezochte bijeenkomst Duurzaam Leidschendam-Voorburg

18-12-2019

Duurzaam wonen. Dat was het onderwerp op de interactieve informatieavond die Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg op 12 december organiseerde.

Lees verder

Plaatsing deurdrangers Burgemeester Den Haan-Groenpark

5-12-2019

De bewoners aan onze locatie op het Burgemeester Den Haan-Groenpark dienden een aanvraag in via ‘Woonidee’ om deurdrangers te plaatsen. Respectus ondersteunde dit idee vanuit haar budget voor leefbaarheid.

Lees verder

Huurders komen niet aan sparen toe

4-12-2019

Omdat huurders een groter deel van hun inkomen kwijt zijn aan vaste woonlasten, komen zij minder aan sparen toe. Dit blijkt uit een enquête van de Rabobank.

Lees verder

WZH Vliethof muzikaal geopend

3-12-2019

De Radetzkymars componeerde Strauss ter ere van de overwinning door veldmaarschalk Radetzky. En ook hier was een overwinning te vieren: de opening van WZH Vliethof. Na achtien jaar van voorbereiding, puzzelen en bouwen is de meest chique locatie van WoonZorgcentra Haaglanden op 3 december 2019 geopend door burgemeester Klaas Tigelaar.

Lees verder

Intocht Sinterklaas in Leidschendam-Voorburg

15-11-2019

De intocht van Sinterklaas in Leidschendam-Voorburg gaat ook dit jaar weer plaatsvinden, op zaterdag 16 november. De sint en zijn pieten bezoeken twee locaties in onze gemeente en worden in dit koude weer graag warm onthaald.

Lees verder

Jaarlijkse bijeenkomst bewonerscommissies

8-11-2019

Afgelopen zaterdag 2 november was de jaarlijkse bijeenkomst voor bewonerscommissies van WoonInvest en Respectus in de Smulhoeve in Leidschenveen. Het doel? Het bedanken van de leden voor hun inzet en elkaar inspireren.

Lees verder

Veel kinderen wonen in ongezonde omstandigheid

30-10-2019

Een op de drie kinderen in Nederland onder de 15 jaar leeft in een huis dat kampt met schimmel, vocht, geluidsoverlast of andere problematiek.

Lees verder

Waar te parkeren bij Mall of the Netherlands?

30-10-2019

Nog ongeveer een half jaar en dan wordt de nieuwe Mall of the Netherlands officieel geopend. De grootste vraag die men lokaal heeft: hoe zit het met de bereikbaarheid van en naar het gebied en waar kan ik parkeren?

Lees verder

Sedumdak Frederiklaan gerealiseerd

18-10-2019

Op een van onze locaties aan de Prins Frederiklaan in Leidschendam is onlangs een sedumdak geïnstalleerd. Dit dak kan een grote hoeveelheid regen opvangen  en de dakbedekking gaat twee tot drie keer langer mee.

Lees verder

‘Draai bezuiniging huurtoeslag terug’

15-10-2019

Een breed aantal maatschappelijke organisaties, waaronder de Woonbond, stuurde de Tweede Kamer afgelopen week een oproep met daarin voorstellen om armoede en schulden aan te pakken

Lees verder

Op reis met Bewonersorganisatie Leidschenveen

24-09-2019

Een actieve bewonersorganisatie is het kloppend hart van een wijk. Bewonersorganisatie Leidschenveen (BOL) is zo’n club. Op 4 en 5 september gingen bij elkaar iets meer dan honderd ouderen op pad naar Zeeland. Bewonersorganisatie Leidschenveen (BOL) was de organisator van de busreis. De bijdrage van Respectus is ingezet voor de consumpties van bewoners van de Watervogelstraat (op aanvraag bewoners).

Lees verder

Prinsjesdag: dit zijn de belangrijkste veranderingen voor 2020

20-09-2019

Deze week presenteerde het kabinet de plannen voor 2020. Wat gaat er zoal veranderen en wat merkt u hiervan?

Lees verder

Feest in De Panden

20-09-2019

De bewoners van De Panden in Voorburg hadden onlangs een gezellig feest, waarbij zelfs de voetjes van de vloer gingen.

Lees verder

Nieuwe garantwoningen Zilverlinde in Leidschenveen

11-09-2019

Het nieuwste woonproject voor senioren van WoonInvest heet Zilverlinde. Begin november 2019 krijgen de eerste nieuwe huurders de sleutel van hun appartement.

Lees verder

Samenwerking onder theetijd bevestigd

9-09-2019

WoonInvest en Respectus tekenden deze zomer de nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Tijdens een feestelijke high tea zetten bestuurder Marianne Straks namens de verhuurder en voorzitter Paul Derks namens de huurders hun handtekening onder de afspraken.

Lees verder

Duurzame Borrel in gemeente Leidschendam-Voorburg

2-09-2019

Op vrijdag 6 september organiseert de Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg een Duurzame Borrel. De borrel wordt gehouden in het nieuwe gebouw van Stadstuin Rusthout (Noordsingel 3, Leidschendam).

Lees verder

Veel te doen tijdens de Vlietdagen

26-08-2019

Terwijl de zomervakantie haast voorbij is, staan er alweer een heleboel leuke evenementen op de agenda. Een hoogtepunt in Leidschendam-Voorburg zijn de Vlietdagen, dit jaar op 21 en 22 september. Langs de Vliet, bij de sluis, in het Huygenskwartier en in park Vreugd en Rust kunnen jong en oud zich een heel weekend lang vermaken.

Lees verder

Comfort en veiligheid in uw huis

22-08-2019

Gebreken door ouderdom of ziekte worden vaak langzaam zichtbaar. Als u dingen niet meer zo gemakkelijk kunt als voorheen, kan dat voor onzekerheid zorgen. U bent echter niet de enige die dit ervaart. Duizenden mensen staan niet meer zo stevig, of hebben nét dat zetje nodig bij het opstaan. Het is dan verstandig om eens goed te kijken naar de mogelijkheden om uw woning aan te passen aan uw behoeften.

Lees verder

Tropische temperaturen in huis te lijf

22-07-2019

Voor komende week worden er weer tropische temperaturen verwacht. Dit is voor veel mensen natuurlijk erg lekker maar niet iedereen zit hierop te wachten. We geven u graag wat tips om uw huis koeler te houden en beter te slapen.

Lees verder

Wordt u ook energieambassadeur bij WoonInvest?

11-07-2019

Als energieambassadeur bij WoonInvest geeft u praktische tips aan (mede)huurders rond het thema duurzaamheid. Dat doet u niet met uw voet tussen de deur, er zijn genoeg huurders die bij ons hebben aangegeven wel te willen verduurzamen, maar nog niet zo goed weten hoe zij dat aan moeten pakken. Die mensen helpt u een handje verder.

Lees verder

We staan in top tien ‘beste gemeenten van Nederland’

5-07-2019

De gemeente Leidschendam-Voorburg staat op de tiende plek op de lijst van ‘Beste gemeenten van Nederland’. Dit blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door weekblad Elsevier.

Lees verder

Programma Voorburg Jazz Culinair 2019 bekend

1-07-2019

Het culinaire jazzfestival in Voorburg is weer klaar om op 5, 6 en 7 juli te schitteren. Het gratis festival is alweer toe aan de vijfde editie en het belooft ook dit jaar weer erg druk te worden.

Lees verder

Boete voor te goedkoop wonen mist elke realiteit

25-06-2019

Is je huur 900 euro, krijg je een boete omdat je te goedkoop woont. Het gebeurt! De gemeenteraad Den Haag heeft ingestemd met plannen waarmee middeninkomens in de vrije sector een boete kunnen krijgen omdat ze ‘te goedkoop wonen.’

Lees verder

Groene ideeën in De Groene Loper

5-06-2019

Het kleurde groen dit jaar tijdens de Algemene Ledenvergadering van Respectus op 29 mei in De Groene Loper aan de Voorburgse Van Royenstraat.

Lees verder

Veteranendag in Leidschendam-Voorburg

24-05-2019

In de gemeente Leidschendam-Voorburg wonen veel veteranen die zich voor ons land hebben ingezet voor vrede en veiligheid. Om deze veteranen te bedanken wordt jaarlijks de veteranendag georganiseerd.

Lees verder

Kom dit weekend naar A Walk in the Park!

21-05-2019

A Walk in the Park in het Huygenskwartier Voorburg. Op 24, 25 en 26 mei 2019 staat de 5e editie alweer voor de deur. Gratis toegankelijk!

Lees verder

Tropische vlinderjungle in Leidschendam geopend

9-05-2019

Wethouder Astrid van Eekelen opende 2 mei offiicieel samen met eigenaar Jan Kienjet de vernieuwde vlindertuin: Vlinders aan de Vliet.

Lees verder

Huurverhoging 2019

25-04-2019

Betaalbaarheid is een van de speerpunten bij WoonInvest. Daarom is de jaarlijkse huurverhoging lager dan wettelijk is toegestaan. Omdat wij het belangrijk vinden dat deze verhogingen zo transparant mogelijk zijn, geven wij graag tekst en uitleg.

Lees verder

Erfgoeddag en opening watersportseizoen

12-04-2019

De Erfgoeddag en de opening van het watersportseizoen  aanstaande zaterdag  13 april hebben dit jaar een bijzonder tintje. Niet alleen omdat het thema ‘Schatten van de Gouden Eeuw’ is, maar ook omdat het vernieuwde sluisgebied in Leidschendam officieel geopend wordt door commissaris van de Koning Jaap Smit…

Lees verder

Nieuw huurdersblad WoonInvest verschenen

8-04-2019

Het nieuwe huurdersblad van WoonInvest is onlangs verschenen. Deze editie staat weer vol met leuke en informatieve artikelen die onze huurders aangaan. Wij brengen u graag op de hoogte van enkele onderwerpen die aan bod komen in deze editie.

Lees verder

Nieuwe aannemer bij WoonInvest sinds 18 maart

22-03-2019

Respectus vindt het belangrijk om haar huurders zo goed mogelijk op de hoogte te houden van ontwikkelingen. In het kader van klanttevredenheid heeft WoonInvest in Van der Leij Onderhoud & Restauratie een nieuwe partner gevonden met wie resultaatgerichte afspraken zijn gemaakt. Dit bedrijf vervangt Bouwmeester Aannemersbedrijf.

Lees verder

Nieuwe trams voor onze woonplaats

19-03-2019

De metropoolregio Rotterdam Den Haag gaat nieuwe HTM trams aanschaffen. ‘Leidschendam-Voorburg is een gunstig gelegen en goed bereikbare woonplaats. Door deze ontwikkeling krijgt de gemeente sterkere verbindingen met trams die nog vaker rijden,’ aldus wethouder verkeer en vervoer van Leidschendam-Voorburg Astrid van Eekelen.

Lees verder

Taalcafé in bibliotheek Leidschendam

7-03-2019

Op dinsdag 12 maart wordt er een taalcafé in de bibliotheek van Leidschendam georganiseerd. De opzet van deze taalcursus is het oefenen en verbeteren van de Nederlandse taal. Dat draagt positief bij aan de communicatie met de buren.

Lees verder

Onrust in de wijk Bovenveen

28-02-2019

De afgelopen periode is het onrustig in de wijk Bovenveen. Er worden vernielingen aangericht en er is geluidsoverlast. Dit vinden wij erg vervelend en wij snappen dat onze huurders zich hier zorgen over maken.

Lees verder

Save the date: bestuur nodigt u uit voor ALV Respectus

21-02-2019

Op woensdag 29 mei vindt de Algemene Ledenvergadering (ALV) van Respectus plaats in Wijkcentrum De Groene Loper in Voorburg. We hebben een leuk, groen programma in petto dat u niet mag missen.

Lees verder

Hooikoortsklachten? Houd uw huis pollenvrij

15-02-2019

Het einde van het koude weer nadert en daarmee komt er warmer weer onze kant op. Dat levert lentekriebels op. De zon zorgt voor de aanmaak van vitamine D, die een rol speelt bij het geluksgevoel. Maar pollen in huis kunnen letterlijk voor kriebels zorgen. De ouderwetse lenteschoonmaak was zo gek nog niet.

Lees verder

Ziekenhuis Antoniushove blijft, Bronovo sluit

30-01-2019

Haaglanden Medisch Centrum (HMC) wil ziekenhuis Bronovo in 2019 omvormen tot een ziekenhuis voor poliklinische en planbare zorg. Uiteindelijk gaat het ziekenhuis nabij Scheveningen sluiten. Het ziekenhuis Antoniushove in Leidschendam blijft wel geopend. Voor spoedeisende hulp moet men straks naar het Westeinde in plaats van Bronovo.

Lees verder

Camera’s Huygenskwartier tegen scooteroverlast

25-01-2019

Om met name de scooteroverlast in het Huygenskwartier in Voorburg tegen te gaan, zijn er camera’s geplaatst. Deze camera’s hebben als doel om scooterbestuurders die door het Huygenskwartier rijden te bekeuren.

Lees verder

Eerste sluisdeuren teruggeplaatst

17-01-2019

De eerste sluisdeuren van de Sluisbrug in Leidschendam zijn teruggeplaatst. Doordat de Sluisbrug dicht is ontstaat er momenteel veel verkeershinder, maar de werkzaamheden naderen het einde.

Lees verder

Digitaal huur betalen mogelijk

17-01-2019

Betaalt u de huur niet met een doorlopende automatische incasso, dan kunt u uw huur voortaan makkelijker betalen. Vanaf januari 2019 ontvangt u voor de huurbetaling een digitaal betaalverzoek van Wooninvest op het moment dat de huur betaald moet worden.

Lees verder

De beste wensen en een gezond 2019!

21-12-2018

De kerstperiode staat voor de deur, die in het teken van saamhorigheid. Respectus wenst u in 2019 veel geluk en gezondheid! De bewoners in De Panden vierden al samen kerstfeest (zie de foto’s). Wij spannen ons ook in het nieuwe jaar weer graag in voor u als huurder.

Lees verder

Sfeervolle kerstlunch aan Prins Frederiklaan

17-12-2018

Wat past er beter bij Kerst dan een gezellige kerstlunch? Bewoners aan de Prins Frederiklaan in Leidschendam hebben op dinsdag 11 december genoten van een heerlijke kerstlunch in een sfeervol ingerichte ruimte.

Lees verder

Sinterklaas zorgt voor feest in De Panden

14-12-2018

Midden in de wijk Essesteijn in Voorburg staan de aanleunwoningen De Panden. Sinterklaas bracht dit jaar een bezoek aan de bewoners en samen met zijn pieten bracht hij een feestelijke sfeer.

Lees verder

WoonInvest scoort beter

3-12-2018

Brancheorganisatie Aedes publiceerde op 22 november de resultaten van de jaarlijkse benchmark. De benchmark bestaat uit huurdersoordelen, bedrijfslasten, onderhoud-verbetering, beschikbaarheid/betaalbaarheid en duurzaamheid.

Lees verder

Politiekids in Leidschendam-Voorburg

22-11-2018

Een aantal politiekids zet zich de komende zes maanden samen met de wijkagenten in Leidschendam-Voorburg in voor de veiligheid en leefbaarheid in de wijken Prinsenhof, Heuvelwijk en het Raadhuiskwartier. Burgemeester Klaas Tigelaar beëdigde de politiekids op woensdag 21 november.

Lees verder

Laatste maand Investpunten sparen

9-11-2018

WoonInvest stopt per 1 januari 2019 met de Investpunten. Dit heeft te maken met de strengere eisen vanuit de Autoriteit Wonen. Daarnaast draagt het systeem volgens WoonInvest onvoldoende bij aan de ambitie

Lees verder

Verduurzamen doen we samen

2-11-2018

Iedereen kan bijdragen aan verduurzaming. Vandaar het motto ‘Verduur samen’ voor de bijeenkomst die 22 oktober plaatsvond op het WoonInvest-kantoor. Ook Respectus was aanwezig met enkele bestuursleden, evenals zo’n zeventig huurders.

Lees verder

Waar bewaart u verzekeringspapieren?

29-10-2018

Een vraag waar veel mensen niet over nadenken, maar die wel van groot belang is. Waar bewaart u uw verzekeringspapieren? En weet u bij wie u welke verzekering heeft afgesloten…

Lees verder

Week van het Huren: kom ook!

8-10-2018

Dit jaar een Week van het Huren! De tweede week van oktober staat bol van de activiteiten rond het thema ‘Duurzaamheid’. Ook WoonInvest organiseert verschillende activiteiten, in samenwerking met Respectus. Huurders zijn van harte uitgenodigd.

Lees verder

Uitspraak traplift is goed nieuws voor ouderen

20-09-2018

Onlangs werd de Drentse gemeente Noordenveld door de Centrale Raad van Beroep in het ongelijk gesteld  over de aanschaf van een traplift. Een belangrijke overwinning voor ouderen die thuis willen blijven wonen en gebruik maken van een dergelijke lift.

Lees verder

OPROEP: Stalling gezocht voor GroenKar Leidschendam-Voorburg

20-09-2018

De vrijwilligers van GroenTeam Leidschendam-Voorburg gebruiken een elektrische tuktuk voor verschillende activiteiten. Deze activiteiten zijn allemaal gericht op duurzaamheid. Zo wordt er bijvoorbeeld gft en koffieprut opgehaald bij bedrijven de particulieren voor het maken van compost. Maar, de GroenKar is op zoek naar onderdak.

Lees verder

Klassiek genieten tijdens het Huygens Festival 2018

3-09-2018

Het Huygens Festival start alweer voor de deur! Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 september kunnen bezoekers gratis genieten van klassieke muziek. Het programma bestaat uit 35 optredens in onder meer de Oude Kerk, Museum Swaensteyn en Huygens’ Hofwijck.

Lees verder

Prins Bernardlaan is sedumdak rijker

27-08-2018

Sedumdak, wat is dat? Een sedumdak is een dak bedekt met vetplantjes. Deze planten kunnen, naast het feit dat het er leuk uitziet, goed tegen droogte. Omdat vele daken hier niet geschikt voor zijn, is het hebben van een dergelijk dak vrij uniek. Aan de Prins Bernhardlaan hebben ze nu zo’n dak!

Lees verder

Uploaden inkomensformulier per 1 september verplicht

22-08-2018

Om een woning te huren gelden er verschillende voorwaarden. Voordat u een woning krijgt toegewezen, kijkt WoonInvest eerst naar een aantal punten. Denk hierbij aan het inkomen en uw leeftijd. Maar waarom vraagt de woningcorporatie hiernaar?

Lees verder

Vakantie! Laat uw woning goed achter

27-07-2018

Elk jaar is het weer iets om naar uit te kijken, de zomervakantie. Heerlijk, maar laat uw huis goed achter. In de vakantieperiode zijn inbrekers actiever en daarom is het extra belangrijk om het boevengilde af te troeven. Hieronder enkele tips.

Lees verder

Verfrissende tips voor een koelere woning

20-07-2018

Het is al geruime tijd flink warm, heerlijk natuurlijk, maar het kan ook zorgen voor ongemakken. Wij geven een aantal tips om uw woning koel te houden tijdens deze warme dagen.

Lees verder

Opening cultureel seizoen Leidschendam-Voorburg

13-07-2018

Op zaterdag 25 augustus is winkelcentrum De Julianabaan in Voorburg het toneel voor het Zomerfestival. Deze feestelijkheid staat in het teken van de opening van het culturele seizoen en wordt voor de negentiende keer georganiseerd.

Lees verder

Voorburg maakt zich op voor Jazz Culinair

28-06-2018

Voor de vierde keer staat komend weekend (29, 30 juni en 1 juli) Voorburg Jazz Culinair op het programma. Het gratis culinair jazzfestival staat in het teken van heel veel muziek en tal van culinaire activiteiten.

Lees verder

Meer leerlingen in de bouw

27-06-2018

De bouw trekt enorm aan. Maar er is een toenemend tekort aan vakmensen. Acht partijen slaan de handen ineen om jongeren in aanraking te laten komen met de bouw. Eerder ondertekenden een aantal partijen, onder wie WoonInvest, het convenant ‘Leerling bouwplaatsen 2017–2020’.

Lees verder

HTM maakt eind aan contante betalingen

25-06-2018

Wij maken onze huurders er graag op attent dat HTM gaat stoppen met contante betalingen in de trams en bussen. Vanaf maandag 25 juni is het niet langer mogelijk om met contant geld een kaartje te kopen bij chauffeurs van de vervoersmaatschappij. Betalen met een pinpas of creditcard bij de buschauffeur blijft wel mogelijk.

Lees verder

Milieustraat Avalex in Voorburg verdwijnt

13-06-2018

De milieustraat aan de Nieuwe Havenstraat in Voorburg van afvalverwerkingsbedrijf Avalex is sinds 2 juni 2018 dicht. Dit maakte Avalex onlangs bekend op de website. Omdat wij het belangrijk vinden om onze huurders goed te informeren, vindt u in dit artikel een lijst met alternatieve locaties.  

Lees verder

Zomerproeverij in Het Veur Theater

13-06-2018

Wij informeren onze huurders graag over leuke activiteiten in de gemeente. Op zondag 24 juni wordt Het Veur Theater in Leidschendam omgetoverd tot proeverij. Het theater organiseert dan in samenwerking met Gall&Gall Verbeek dit smaakvolle evenement waarbij heerlijke drankjes worden geserveerd.

Lees verder

Jaarverslag 2017 Respectus verschenen

9-05-2018

Antwoord op adviesaanvragen, ondertekening van de prestatieafspraken, de klantvisie en leefbaarheid. Het zijn allemaal thema’s en gebeurtenissen die speelden in het afgelopen jaar. Huurdersvereniging Respectus had hieraan haar handen vol. Een  terugblik op het afgelopen jaar staat beschreven in het onlangs verschenen jaarverslag 2017.

Lees verder

Waar kunt u op 4 mei herdenken?

4-05-2018

De dodenherdenking op 4 mei in de gemeente Leidschendam-Voorburg is op drie locaties bij te wonen. De herdenkingen vinden plaats bij het monument in Park Leeuwenbergh, bij het monument de Naald en het monument Vrede en Vrijheid in Park Sijtwende.

Lees verder

Verdubbelde fietsenstalling bij station Leidschendam-Voorburg

24-04-2018

Het stationsplein van station Leidschendam-Voorburg is helemaal vernieuwd. Hoofdreden was het tekort aan capaciteit om fietsen te stallen. Daardoor stonden de fietsen overal, wat de leefbaarheid niet ten goede kwam. Respectus juicht het toe dat daar werk van is gemaakt.

Lees verder

Respectus bezoekt huismeester

13-04-2018

Corporaties zijn van oudsher primair verhuurder van woningen. Door ontwikkelingen zijn corporaties gegroeid naar maatschappelijke organisaties. Daarbij krijgen zij ook een sociale rol. Respectus was benieuwd wat die sociale rol inhoudt. Er vond een overleg plaats met huismeesters van WoonInvest.

Lees verder

Volgende stap realisatie ‘Licht op de Sluis’

5-04-2018

Er is een volgende stap gezet in de realisatie van het project ‘Licht op de Sluis’. De omgeving rondom de sluis krijgt een prachtige uitstraling, waarvan ook de huurders in Leidschendam-Centrum ’s avonds volop kunnen genieten.

Lees verder

Gratis Tulpen plukken bij Leidsenhage

29-03-2018

Aanstaande zaterdag 31 maart staat er een vrolijke start van de lente op het programma in Leidsenhage. In het winkelcentrum verrijst een heuse Tulpenpluktuin. Bezoekers kunnen gratis tulpen plukken.

Lees verder

Nieuwe beeldentuin in park Vreugd en Rust

19-03-2018

Park Vreugd en Rust krijgt een nieuwe beeldentuin die openbaar toegankelijk wordt. De beelden horen bij de zogenaamde Sculptuurroute en geven het park nabij het Huygenskwartier in Voorburg een nieuwe beleving.

Lees verder

Rabobank Parkweg dicht per 1 juni

19-03-2018

Rabobank Leidschendam-Voorburg sluit per 1 juni aanstaande de vestiging aan de Parkweg in Voorburg. Dit komt volgens de bank omdat steeds meer mensen de bankzaken online regelen waardoor er minder vestigingen nodig zijn.

Lees verder

NS en ProRail renoveren fietsenstalling station Voorburg

15-02-2018

De fietsenstalling bij station Voorburg gaat op de schop. NS en ProRail investeren 8 miljoen euro om 44 fietsenstallingen bij stations door heel Nederland te renoveren, waaronder die van Voorburg.

Lees verder

Nieuwe commissaris WoonInvest

30-01-2018

Raymond van Hattem (directeur HRM bij ProRail) is per 1 januari 2018 gestart als nieuw lid van de Raad van Commissarissen bij WoonInvest. Respectus schaarde zich unaniem achter zijn kandidatuur en ook de Autoriteit Woningcorporaties bracht een positief advies uit.

Lees verder

Bewoners De Panden gezellig bijeen

29-01-2018

Huurdersvereniging Respectus ontving van bewonerscommissie De Panden enkele foto’s met vrolijke gezichten. Eind 2017 kon zij met een bijdrage vanuit het leefbaarheidsbudget een leuke bijeenkomst organiseren voor de bewoners. Ria Verdu Lagraauw en Joyce de Brieder-Noordam zijn namens Respectus op bezoek geweest.

Lees verder

Erfgoeddag 2018

26-01-2018

Leidschendam-Voorburg maakt zich op voor de opening van het toeristisch seizoen. Dat wordt gevierd op zaterdag 21 april. Historische figuren rijden dan per koets door de gemeente tijdens de Erfgoeddag ‘Schatten aan de Vliet 2018’. Die dag kunt u het cultureel erfgoed van Leidschendam-Voorburg veelal gratis bezoeken. Ook vindt de opening van het Watersportseizoen plaats.

Lees verder

Let op: Briefjes tussen de deur!

23-01-2018

Woningdieven gaan tegenwoordig tot het uiterste om inbraken te plegen. De politie in Leidschendam-Voorburg merkt een toename van de zogeheten ‘voorbereidingshandelingen voor woninginbraak’. Als check of bewoners langere tijd afwezig zijn, dienen opgevouwen briefjes tussen de deur en deurpost. Wees dus alert!

Lees verder

Uitspraak in rechtszaak Gluurverhoging

16-01-2018

De rechtbank in Den Haag deed op 10 januari 2018 uitspraak in de rechtszaak tegen de Staat en verhuurdersorganisaties over de inkomensafhankelijke huurverhoging. De Raad van State had eerder geoordeeld (april 2016) dat voor het verstrekken van inkomensgegevens door de Belastingdienst aan de verhuurders geen wettelijke basis bestond.

Lees verder

Afspraken over sociaal wonen in Leidschendam-Voorburg

12-12-2017

De gemeente Leidschendam-Voorburg, woningcorporaties Vidomes en WoonInvest, de Huurdersraad Vidomes en Huurdersvereniging Respectus ondertekenden op 8 december 2017 de jaarlijkse prestatieafspraken voor sociale woningen. Voor 2018 richten de partijen zich vooral op het verbeteren van de duurzaamheid en het uitbreiden van de sociale nieuwbouw in Klein Plaspoelpolder en Stompwijk. Verder onderzoeken partijen of het mogelijk is om betaalbare (starters)woningen voor jongeren, kwetsbare mensen en statushouders te realiseren.

Lees verder

Veilig wonen met tips van de politie

12-12-2017

Politie en woningcorporaties zetten stevig in op preventie, omdat babbeltrucs in onze gemeente weer de kop opsteken. We willen graag dat onze senioren veilig wonen! Daaraan kunnen senioren zelf ook een bijdrage leveren door de tips van de politie ter harte te nemen. Ook buurtbewoners kunnen een oogje in het zeil houden.

Lees verder

Steeds meer brievenbussen verdwijnen

27-11-2017

Een traditionele aanblik verdwijnt langzaamaan uit het straatbeeld in Leidschendam-Voorburg. De oranje brievenbus wordt door steeds minder inwoners gebruikt en daarom besluit PostNL het aantal bussen drastisch te verlagen.

Lees verder

Negen op de tien achterdeuren zijn zo te kraken

27-11-2017

Het is slecht gesteld met de beveiliging van Nederlandse achterdeuren. Via de achterdeur staat een inbreker in de meeste huizen in drie minuten binnen. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Inbraakpreventie Weken. Respectus bracht bij WoonInvest in kerntrekbeveiliging mee te nemen bij projecten. Dat gaat nu gebeuren aan de Kersengaarde.

Lees verder

Bijzondere bewonerscommissiedag in De Plint

13-11-2017

Bewonerscommissies en Respectus waren op 11 november 2017 aanwezig bij de bijeenkomst in wijkgebouw De Plint in Leidschendam. Een bijzondere zaterdagmorgen waarop vluchtelingen vertelden over hun ervaringen. Bewoners en leden van Respectus dansten mee op de muziek van Sattar Alsaadi. Hij ontvluchtte Irak en geeft nu les op het Conservatorium in Amsterdam.

Lees verder

Regeerakkoord niet positief voor huurders

26-10-2017

De Woonbond is ontevreden over de plannen van kabinet Rutte III. Volgens ‘de stem van hurend Nederland’ zorgt dit regeerakkoord voor een achteruitgang van de koopkracht van huurders.

Lees verder

Filmpje stakeholdersbijeenkomst WoonInvest

11-10-2017

De laatste van een drietal stakeholdersbijeenkomsten van WoonInvest werd gehouden op 5 september 2017. Het thema van deze middag was ‘De digitale corporatie’. WoonInvest wil graag verder digitaliseren en vroeg input van de stakeholders, onder wie huurders, bewonerscommissies en huurdersvereniging Respectus.

Lees verder

Aandacht voor veiligheid op Dag van het Huren

10-10-2017

Op 2 oktober was het Internationale Huurdersdag en op 7 oktober was de Dag van het Huren. Op beide dagen was er veel aandacht voor veiligheid van huurwoningen en preventie. Zowel de lokale brandweer als politie gaven huurders tips en tricks. Ook Respectus was die dag in het WoonInvest-kantoor aanwezig om vragen van huurders te beantwoorden.

Lees verder

Vonnis rechtszaak Gluurverhoging aangehouden

6-10-2017

Eerder berichtten we op deze site over de uitspraak inzake de gluurverhoging op 4 oktober 2017. Het vonnis in deze rechtszaak van de Woonbond tegen de Nederlandse staat en verhuurderskoepels over de inkomensafhankelijke huurverhoging of 'Gluurverhoging' is aangehouden tot 15 november 2017.

Lees verder

Onderzoek naar gezamenlijke wachtlijst sociale huurwoningen

5-10-2017

De steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht gaan onderzoeken of het mogelijk en wenselijk is om een gezamenlijke wachtlijst voor sociale huurwoningen op te zetten. Wil je verhuizen naar een andere stad? Dan moet je je opnieuw inschrijven. Dat moet anders kunnen. Gedacht wordt zelfs aan een landelijke lijst. Dan zouden ook woningzoekenden in Leidschendam-Voorburg wellicht sneller aan woonruimte komen.

Lees verder

Prachtige herfstkleuren in de Japanse Tuin

22-09-2017

Landgoed Clingendael is op zichzelf al een mooi park om in rond te lopen, vooral in de herfst. De Japanse tuin die zich op het landgoed bevindt, is helemaal de moeite van het bekijken waard. Maar… wees er snel bij, want de tuin is beperkt open. In oktober is het weer zover.

Lees verder

Help jezelf de winter door

11-09-2017

Nu de dagen weer korter en kouder worden zetten we de verwarming een beetje hoger en houden we deuren en ramen dicht. Niet verstandig, want dat is niet alleen slecht voor de portemonnee, maar ook voor de gezondheid.

Lees verder

Toets aanvangshuur krijgt meer bekendheid

24-08-2017

In de eerste zes maanden van een huurcontract kunnen huurders de huurcommissie laten toetsen of de huur wel in overeenstemming is met de kwaliteit van de woning. Dit is vooral belangrijk wanneer men een huurwoning heeft boven de liberalisatiegrens van € 710,68. De huurliberalisatiegrens bepaalt of iemand in een sociale huurwoning woont of in een woning in de vrije sector.

Lees verder

Start cultureel seizoen Leidschendam-Voorburg

21-07-2017

Ook als de zomervakantie afgelopen is, gaat de pret nog even door. Leidschendam-Voorburg opent op 26 augustus feestelijk het culturele seizoen 2017-2018 tijdens het Cultureel Zomerfestival.

Lees verder

Gluren mag niet meer, vindt de Woonbond

18-07-2017

Belangenbehartiger de Woonbond wil via een collectieve claim de inkomensafhankelijke huurverhoging terugdraaien. Ook wil zij het verstrekken van inkomensgegevens door de Belastingdienst stopzetten. De zitting in  de rechtszaak ‘Gluurverhoging’ vond begin juli plaats. De uitspraak wordt verwacht op 4 oktober.

Lees verder

Stompwijkse Paardendagen 2017

12-07-2017

Al meer dan honderd jaar worden in Stompwijk de Stompwijkse Paardendagen gehouden. Ook dit jaar kunt u in het Groene Hart genieten van verschillende soorten paardensport, met als hoogtepunt de kortebaandraverij. Geen paardenfan? Er is ook volop ander vermaak. Kom kijken, luisteren en feesten op 21 tot en met 24 juli 2017.

Lees verder

Lekker op vakantie? Geef inbrekers geen kans!

5-07-2017

De zomervakantie staat voor de deur en veel mensen gaan er lekker een tijdje tussenuit. Voor het dievengilde is het juist een drukke tijd van het jaar. Geef inbrekers geen kans en laat uw huis veilig achter. Hier zijn een paar tips voor een zorgeloze vakantie.

Lees verder

Oplossing zoeken voor verkeersdrukte Sluisplein

22-06-2017

De horeca aan het Sluisplein in Leidschendam trekt steeds meer bezoekers. Gezellig, maar het levert ook gevaarlijke verkeerssituaties op. In de omgeving van het Sluisplein staan veel complexen van WoonInvest, zoals aan de Plaspoelkade, de Plaspoelstraat, de Nieuwstraat en de Rijnlandstraat. Bewoners, ondernemers en gemeente slaan de handen ineen om oplossingen te bedenken voor de verkeerssituatie.

Lees verder

IBW geeft inzicht in investeringen corporaties

19-06-2017

Onlangs zijn de cijfers bekend gemaakt over de bestedingsruimte bij woningcorporaties. Deze Indicatieve Bestedingsruimte Woningcorporaties (IBW) laat zien hoeveel corporaties kunnen investeren in nieuwbouw, woningverbetering en huurmatiging. De cijfers zijn interessant voor huurders en huurdersorganisaties zoals Respectus.

Lees verder

Meer betaalbare sociale huurwoningen

23-05-2017

Vanaf volgend jaar worden twee keer zoveel sociale huurwoningen gebouwd als in 2015. Dat maakte koepelorganisatie Aedes onlangs bekend. Het aantal woningen stijgt naar 34.000 per jaar. Volgens Aedes stellen gemeenten hiervoor meer grond beschikbaar.

Lees verder

A Walk in the Park – cultuur en actie voor jong en oud

14-05-2017

Op 9, 10 en 11 juni organiseert ‘Stichting Leidschendam-Voorburg in beweging’ in park Vreugd en Rust weer het festival A Walk in the Park. Met een programma vol muziek, zang, lekker eten, sport, spel, luchtkussens en theater is er echt voor ieder wat wils.

Lees verder

Buurtwandeling met bestuurder WoonInvest

24-04-2017

Respectus vindt leefbaarheid belangrijk en brengt dat ook graag extra bij WoonInvest onder de aandacht. ‘Het was leuk dat Marianne Straks, bestuurder van WoonInvest, mee ging op een ronde door de buurt’, vertelt Ton Melkert, bestuurslid Respectus. ‘Zij kon zo ook gelijk de resultaten van de renovatie van de woningen aan de Loolaan/Nieuwstraat van dichtbij bekijken.’

Lees verder

Meer inzicht in online zoekgedrag senioren

23-04-2017

Seniorenplatform Woonz.nl deed een onderzoek naar de online zoektocht naar woningen door senioren en hun kinderen. Daarbij kwamen een paar verrassende uitkomsten naar boven.

Lees verder

Huurdersvereniging Respectus zoekt versterking!

11-04-2017

Samen staan we sterk! Dat geldt ook voor Huurdersvereniging Respectus. Met een enthousiast bestuur vertegenwoordigen we de belangen van de bewoners die bij WoonInvest een woning huren. Dat kunnen we echter niet alleen! Daarom zoeken we nieuwe bestuursleden.

Lees verder

‘Prachtig dat het leefbaarheidsbudget bestaat’

10-03-2017

‘We willen even benadrukken dat zonder jullie donatie onze kerst- en nieuwjaarsvieringen niet zouden hebben plaatsgevonden’, vertellen Do en Ria de Bruijn, bewoners van de Prins Frederiklaan in Leidschendam. ‘De bewoners hebben allemaal weer geweldig genoten.’

Lees verder

Meer inzicht met de huurstemwijzer

10-03-2017

Gaat u stemmen op 15 maart? Huurders kunnen met de stemwijzer van de Woonbond zien welke partij het beste bij ze past op het gebied van wonen. Er zijn in totaal elf stellingen gelanceerd.

Lees verder

Nieuwe afspraken over goed en betaalbaar wonen in Leidschendam-Voorburg

10-02-2017

Meer sociale huurwoningen en lagere woonlasten voor mensen met de laagste inkomens. Dat willen gemeente, woningcorporaties en huurdersorganisaties met elkaar de komende drie jaar bereiken. Op donderdag 9 februari 2017 hebben gemeente Leidschendam-Voorburg, de woningcorporaties Vidomes en WoonInvest en hun huurdersorganisaties de nieuwe prestatieafspraken ondertekend.

Lees verder

Huurverlaging vereist een lange adem van huurders

8-02-2017

Het zal je maar gebeuren. Net als je een inkomensafhankelijke huurverhoging hebt gekregen, valt ineens een deel van je inkomen weg. Gelukkig kun je dan huurverlaging krijgen, maar dat is niet zomaar geregeld. De Regeling huurverlaging zit lastig in elkaar en vergt een hoop doorzettingsvermogen van de huurder.

Lees verder

Hekwerk Van Zegwaardstraat

3-02-2017

Ongewenste gasten krijgen aan de Van Zegwaardstraat in Voorburg minder kans. Onlangs is ook tussen het eerste en tweede woonblok van de WoonInvest-appartementen een hekwerk geplaatst. Doel is een betere afsluiting van de tuinen.  Ook Respectus droeg bij aan dit initiatief om de veiligheid te vergroten.

Lees verder

Woningtekort voor middeninkomens vraagt alternatieve oplossingen

3-02-2017

Aan betaalbare huurwoningen in de vrije sector is een groot tekort. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) kijkt naar alternatieve oplossingen voor dit probleem. Zo zouden woningcorporaties hun sociale huurwoningen tijdelijk zonder inkomensgrens kunnen verhuren aan een woningzoekende met een middeninkomen. Nu is het in sommige regio’s voor die groep haast onmogelijk om een geschikte huurwoning te vinden.

Lees verder

Risico’s voor ouderen door tekort aan seniorenwoningen

16-01-2017

Ouderen wonen noodgedwongen nogal eens onveilig omdat ze geen geschikte woning kunnen vinden. Een kwart van de Nederlandse ouderen die recht hebben op huurtoeslag heeft problemen met het vinden van een seniorenwoning. Onderzoeksprogramma De Monitor berichtte in december over het woningtekort en de regelgeving die de problemen erger maakt, zoals passend toewijzen.

Lees verder

Huurders tevreden over woningcorporaties

4-01-2017

Woningcorporaties verhoogden het afgelopen jaar hun klanttevredenheid. Dat blijkt uit een onderzoek van Aedes, Twynstra Gudde, KWH, ABF en PwC. Bovendien zijn de bedrijfslasten vorig jaar gedaald met circa 9%. Dit komt neer op gemiddeld €70 per huurwoning. Er is vooral bespaard op personeels- en reorganisatiekosten.

Lees verder

Meldpunt verwaarlozing en eenzaamheid

23-12-2016

De feestdagen komen eraan. Gezellig met familie of vrienden eten of leuke dingen ondernemen. Helaas zijn de feestdagen niet voor iedereen even gezellig. Daarom is er het Meldpunt verwaarlozing en eenzaamheid van de GGD Haaglanden, dat overigens het hele jaar bereikbaar is.

Lees verder

Jos Mijnheer overleden

16-12-2016

Ons bereikte het droevige bericht dat Jos Mijnheer in de nacht van 13 op 14 december 2016 is overleden. Hij maakte zich als bestuurslid jarenlang hard voor de huurdersbelangen bij Respectus.

Lees verder

Kerstwensen maken we samen waar!

15-12-2016

In de kerstperiode wenst iedereen het beste aan zijn familie, vrienden en buren. Respectus wenst ook u geluk en gezondheid en spant zich ook komend jaar graag in voor saamhorigheid en leefbaarheid in onze buurten. We zetten de beste wensen op dit gebied graag samen met u om in daden.

Lees verder

Bouw woonzorgcentrum Nieuw Rustoord gestart

13-12-2016

Op 5 december werd onder het toeziend oog van de Goedheiligman en zijn Pieten gestart met de bouw van WZH Nieuw Rustoord. WoonInvest-directeur Marianne Straks en WZH-directeur Evert Glint staken samen symbolisch de eerste spade in de aarde. Ook het Respectus-bestuur moest nog even bij Sinterklaas komen (zie foto).

Lees verder

Inspiratie tijdens bewonerscommissiedag

15-11-2016

De bewonerscommissies, WoonInvest en Huurdersvereniging Respectus waren op 12 november bijeen in wijk- en dienstencentrum De Plint in Leidschendam. Tijdens deze jaarlijkse bewonerscomissiedag was een presentatie te zien van Marianne Straks, bestuurder van WoonInvest, en deden de vertegenwoordigers van de huurders inspiratie op in de gerevitaliseerde wijk De Prinsenhof.

Lees verder

Geen huuraftrek voor zzp'ers

14-11-2016

Sommige huurders bij WoonInvest werken voor zichzelf als ZZP-er. Voor hen is het goed te weten dat de huur van een woning niet meer mag worden afgetrokken van de winst van een zzp-er. Dat meldde Staatssecretaris Wiebes (Financiën) onlangs aan de Tweede Kamer. Deze aftrekpost zou de schatkist te veel geld kosten.

Lees verder