Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Nationale Boomspiegelfeest

9-10-2021

Je ziet ze steeds vaker: minituintjes rond bomen. Zo’n boomtuintje ziet er gezellig uit en draagt bij aan het vergroten van de biodiversiteit. Op zaterdag 9 oktober is het Nationale Boomspiegelfeest; dé dag om kale boomtuintjes om te toveren in feestjes voor beestjes!

Lees verder

Maak kennis met de seniorenmakelaar van WoonInvest

24-09-2021

Bent u 55 jaar of ouder en past uw woning niet goed meer bij uw situatie? Dan kunt u de hulp inschakelen van de seniorenmakelaar van WoonInvest, Moniek van der Ploeg. Zij kijkt samen met u wat de mogelijkheden zijn. ‘Ik wil graag mensen helpen bij het vinden van een plek waar ze zich thuis voelen.’

Lees verder

Duurzame markt in Stadstuin Rusthout

10-09-2021

Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg organiseert zaterdag 18 september een duurzame markt. De duurzame markt in Stadstuin Rusthout is voor iedereen gratis toegankelijk. De bedoeling is om inwoners te laten hoe zij zelf invulling kunnen geven aan duurzaamheid.

Lees verder

Vraag op tijd huurverlaging aan

6-09-2021

Is uw inkomen in 2020 of 2021 gedaald? Misschien heeft u recht op eenmalige huurverlaging. Dit moet u zelf aanvragen, vóór het eind van dit jaar.

Lees verder

Zo helpt u waterlast tegen te gaan

27-08-2021

Door klimaatverandering is er meer ruimte nodig voor water. Dat concluderen klimaatexperts na de publicatie van IPCC-rapport 2021. Lees hier wat u als huurder kunt doen.

Lees verder

Energie en geld besparen

24-08-2021

Wilt u 200 euro verdienen? Zet de thermostaat een uur voordat u gaat slapen op 15 graden en u bespaart 200 euro per jaar. Wat doet u al om energie en geld te besparen?

Lees verder

Loket voor aanpak werkloosheid door corona

29-07-2021

De coronacrisis heeft een grote impact gehad op de arbeidsmarkt. We zagen banen plotseling verdwijnen. Het Regionaal Mobiliteitsteam ZHC helpt werknemers naar werk in onze regio.

Lees verder

Vlietwensen: bijdrage voor activiteiten tegen eenzaamheid

16-07-2021

Organiseert u ook iets tijdens de Week tegen Eenzaamheid? Wilt u voor uw straat of buurt een leuke activiteit organiseren voor de Week tegen Eenzaamheid (30 september tot en met 7 oktober)? Dan kunt u een financiële bijdrage aanvragen bij Vlietwensen.

Lees verder

Webinar duurzaamheid Leidschendam-Voorburg

5-07-2021

Op donderdagavond 8 juli organiseert de gemeente een webinar over de Lokale Energiestrategie (LES) en de Transitie Visie Warmte (TVW). Hierin kunnen bewoners meedenken en vragen stellen. 

Lees verder

De nieuwe manager Wonen van WoonInvest

18-06-2021

De nieuwe manager Wonen, Jordi Vermaas, gaat zich inzetten voor nog meer klanttevredenheid en voor meer goede betaalbare woningen in Leidschendam-Voorburg.

Lees verder

Gemeente investeert in langer thuis wonen

10-06-2021

Mensen wonen het liefst zo lang mogelijk thuis. In uw eigen huis en in uw vertrouwde woonomgeving. In de buurt weet u de weg en heeft u buren en kennissen. De gemeente investeert daarom de komende jaren 10 miljoen euro om te zorgen dat thuis wonen zo lang mogelijk kan.

Lees verder

Marianne Straks vertrekt bij WoonInvest

2-06-2021

Directeur-bestuurder Marianne Straks neemt per 1 september 2021 afscheid van WoonInvest. Zij gaat vanaf die datum aan de slag als voorzitter van de raad van bestuur bij Zorgpartners Midden-Holland.

Lees verder

Klantportaal WoonInvest gereed

21-05-2021

WoonInvest heeft en digitaal klantportaal voor huurders gerealiseerd, waar zij veel zaken eenvoudig en direct kunnen regelen. Op YouTube zijn twee uitlegvideo’s te vinden.

Lees verder

Stap op tijd naar de Huurcommissie

5-05-2021

Heeft u recht op eenmalige huurverlaging, maar heeft WoonInvest geen huurverlagingsvoorstel gedaan? Neem dan contact op met WoonInvest. Als u er met WoonInvest niet uitkomt, stap dan uiterlijk 12 mei naar de Huurcommissie.

Lees verder

Nieuwbouw woon- en zorgcomplex Hethuis opgeleverd

4-05-2021

Een eigen woonplek met kwaliteit. Dat betekent de oplevering van woon- en zorgcomplex Hethuis voor achttien jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Op 29 april 2021 was de officiële oplevering van aannemer Van Den Nieuwendijk Bouw aan WoonInvest.

Lees verder

Vragen over energielabel

28-04-2021

Naar aanleiding van een uitzending van het tv-programma Radar is er bij veel mensen verwarring ontstaan over het nieuwe energielabel. De belangrijkste vragen die huurders na de uitzending hebben: Klopt het label wel? En kan ik de gegevens van het label inzien?

Lees verder

Spreekuur Sociaal Servicepunt

21-04-2021

Het Sociaal Servicepunt houdt vanaf nu ook spreekuren in de bibliotheek in Leidschendam. Het servicepunt is er voor u als u behoefte heeft aan informatie, advies, ondersteuning of praktische hulp over zaken waar u in het dagelijks leven tegenaan loopt.

Lees verder

Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten

12-04-2021

Inwoners van Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar kunnen de regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) aanvragen. De TONK ondersteunt inwoners die door de coronacrisis flink minder inkomen hebben.

Lees verder

Vrolijk Pasen!

1-04-2021

Respectus wenst u een vrolijk Pasen! Voor het tweede jaar op rij vieren we Pasen thuis. Daarom een aantal tips om er toch een vrolijk Pasen van te maken.

Lees verder

Meer burenoverlast door corona

26-03-2021

In coronatijd hebben buren vaker last van elkaar, maar gelukkig bieden hulplijnen en online tools uitkomst. Toch blijkt in gesprek gaan met elkaar de beste oplossing.

Lees verder

Tips voor een goede nachtrust

19-03-2021

In uw woning vindt u ook uw nachtrust. Heeft u lekker geslapen, dan voelt u zich gewoon beter. Mentaal en fysiek. Reden genoeg dus om werk te maken van een ideale slaapomgeving.

Lees verder

Compliment voor de buurtbewoners

12-03-2021

Bij een prettige woonomgeving horen goede buren. Het is daarom ook belangrijk om prettig met elkaar om te gaan. Vraag uw buren bijvoorbeeld eens hoe het met ze gaat. Dat kan al veel voor iemand betekenen. Zeker nu veel mensen eenzaam thuis zitten.

Lees verder

Duidelijkheid over administratiekosten

22-02-2021

Respectus kreeg van huurders vragen over de administratiekosten die bij de servicekosten gerekend worden. Die vond men namelijk hoog. We vroegen WoonInvest tijdens de reguliere overlegvergadering (RO) om uitleg.

Lees verder

Tweede Kamer stemt voor bevriezen huren

17-02-2021

De huren van woningen in de sociale sector moeten dit jaar bevroren worden in verband met de coronacrisis. Dat vindt de Tweede Kamer, die een motie aannam die was ingediend door SP-Kamerlid Beckerman, samen met GroenLinks en PvdA.

Lees verder

Eenmalige huurverlaging 2021

17-02-2021

Al eerder meldden we dat woningcorporaties sinds 1 januari 2021 actief op zoek gaan naar sociale huurders wiens inkomen in 2020 flink is gedaald.

Lees verder

ORV ook voor huurders interessant

10-02-2021

Huurders hebben zelden een overlijdensrisicoverzekering (ORV), terwijl de gevolgen van een onverwacht overlijden voor huurders groot zijn. Paul Koopman, woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars, pleit voor een plek voor het ORV op de checklist van verhuurders.

Lees verder

Financiële tegemoetkomingen voor alleenstaande ouders

1-02-2021

Het maximale jaarinkomen voor een sociale huurwoning ligt op € 40.024. Onder de sociale huurders zijn er daarom veel eenoudergezinnen. Rondkomen is voor veel alleenstaande ouders elke maand weer een lastige opgave. Gelukkig zijn er in Nederland verschillende regelingen en financiële tegemoetkomingen.

Lees verder

Pas op voor phishing en pakketjesfraude

22-01-2021

Bij phising sturen criminelen nep e-mails waarmee ze de ontvanger proberen te misleiden. Vaak zijn de criminelen uit op geld. Ze doen zich voor als iemand anders, en proberen zo het vertrouwen van het slachtoffer te winnen.

Lees verder

Huursombenadering 2021

12-01-2021

Wie al heel lang in dezelfde huurwoning woont, heeft vaak een lagere huur dan mensen die korter huren in hetzelfde wooncomplex.

Lees verder

Ruimtelijk kader De Star

12-01-2021

Het college van burgemeester en wethouders heeft het ruimtelijk kader voor (sociale) woningbouw op De Star vastgesteld. De Star is in 2016 door de gemeenteraad aangewezen als locatie voor sociale woningbouw.

Lees verder

Controleer of u ‘verworven recht’ heeft op huurtoeslag

23-12-2020

Is uw huurtoeslag in het verleden gestopt terwijl u ‘verworven recht’ had? Dan kunt u tot 1 maart 2021 alsnog toeslag claimen over vroegere jaren. Dat blijkt uit informatie van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Lees verder

Een mooi woonjaar 2021!

21-12-2020

Respectus wenst u na dit bijzondere en soms lastige jaar, alle goeds voor een gezond en gelukkig Nieuwjaar!

Lees verder

Eenmalige huurverlaging in 2021

24-11-2020

Wooncorporaties gaan vanaf 1 januari 2021 actief op zoek naar huurders van een sociale huurwoning wiens inkomen in 2020 flink is gedaald.

Lees verder

Uw Woonidee vernieuwd

24-11-2020

De pagina Uw Woonidee op www.wooninvest.nl is vernieuwd. Heeft u een goed idee om uw buurt te verbeteren? Vraag het aan via de knop ‘Gelijk regelen’.

Lees verder

Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg wil meer bomen

23-11-2020

Begin dit jaar heeft Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg een Bomenplan aangeboden aan wethouder Stemerdink. De gemeente heeft dit nog in onderzoek, vandaar dat de stichting nu met een concreet voorstel komt.

Lees verder

Regenwater opvangen met een regenton

26-10-2020

Regenwater stroomt vaak meteen het riool in. Zonde! Want u kunt het uitstekend gebruiken voor uw tuin. Dit is tevens een milieubewuste optie. Hoe u regenwater opvangt? Door het plaatsen van een regenton.

Lees verder

Nieuw watertappunt in park ’t Loo

28-09-2020

In park ’t Loo in Voorburg staat sinds kort een Dunea watertappunt. Op 16 september werd het tappunt officieel in gebruik genomen.

Lees verder

Sociaal wijkbeheerders in coronatijd

28-09-2020

Midden in de coronacrisis begonnen Juriën dos Santos en Nik Blankwaard aan hun nieuwe baan als sociaal wijkbeheerder bij WoonInvest. Juriën in Prinsenhof en Nik in Leidschenveen. Een tweegesprek over hun eerste ervaringen.

Lees verder

Prinsjesdag 2020: Huurverlaging scheefhuurders

17-09-2020

Huurders bij corporaties met een hoge huur en laag inkomen krijgen wettelijk recht op huurverlaging. Dit maakte de ministers op Prinsjesdag bekend. Gemiddeld zijn deze huurders straks 40 euro per maand minder kwijt.

Lees verder

Wormenhotel geopend

10-09-2020

Als initiatief van omwonenden is het eerste wormenhotel in de gemeente geopend. Het hotel staat bij de hoek van de Laan van Oostenburg en de Laan van Haagvliet. Wethouder Van Eekelen (2e van links) verrichtte de opening.

Lees verder

Vlietland krijgt opknapbeurt

2-09-2020

De vereniging Vrienden van Vlietland heeft van de provincie Zuid-Holland een mooi budget gekregen met als doel het onderhouden en aantrekkelijker maken van het natuurgebied Vlietland.

Lees verder

Kennismaken met de gebiedsregisseur

27-08-2020

Respectus hecht veel waarde aan het creëren en behouden van een goede leefomgeving. De gebiedsregisseurs van de gemeente spelen hierin een belangrijke rol. Leidschendam, Voorburg en Stompwijk hebben ieder een eigen gebiedsregisseur. Maar wat doen zij precies?

Lees verder

Tips voor een koelere woning

19-08-2020

Het is de laatste tijd erg warm geweest in Nederland, waarbij weerrecords zijn verbroken. Zo’n tropische periode komt steeds vaker voor. Het is daarom handig goed voorbereid te zijn op een volgende hittegolf. Wij geven u een aantal tips om uw woning koeler te maken tijdens een warme periode. En denk ook eens aan het budget voor WoonIdeeën van Respectus, die u kunt inzetten voor een groenere omgeving.

Lees verder

Sociaal statuut: helderheid bij sloop en renovatie

28-07-2020

Een sociaal statuut beschrijft alle zaken die in een sloop- of renovatietraject aan de orde komen en voor bewoners belangrijk zijn. Respectus vindt het belangrijk dit onder de aandacht te brengen.

Lees verder

Bouw van Hethuis nu echt van start

21-07-2020

Jaren hebben ze ervoor moeten knokken, maar vandaag was het dan zover. Aan de Dobbelaan in Leidschendam is de bouw gestart van Hethuis. Een woon-werkgroep voor achttien lichamelijk en verstandelijk beperkte jonge mensen. Hun ouders zochten een plek voor hun kinderen om te wonen nu ze volwassen worden. De gemeente zag het plan zitten en WoonInvest investeert. ‘Een droom komt uit.’

Lees verder

Geef uw mening over onze gemeente!

16-07-2020

Inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties uit Leidschendam-Voorburg kunnen tot 27 juli hun mening geven over de toekomst van de gemeente in 2040. Het is belangrijk dat ook huurders zich laten horen, meent Respectus.

Lees verder

WoonInvest jaarverslag in één oogopslag

10-07-2020

WoonInvest presenteert haar jaarverslag over 2019. Directeur-bestuurder Marianne Straks: ‘In 2019 haalden we onze ‘achterstand’ op het gebied van strategie en beleid helemaal in. 2019 was ook het eerste jaar waarin de huur van zo’n 1.500 van onze woningen niet omhoog ging.’

Lees verder

Vult u ook de enquête energiestrategie in?

24-06-2020

De gemeente Leidschendam-Voorburg werkt aan een energiestrategie hoe we in 2050 een CO₂-neutrale gemeente kunnen worden. Door het invullen van deze enquête kunt u uw mening geven en meedenken over schone energie.

Lees verder

Respectus in de krant

17-06-2020

Deze week verschijnt de nieuwe editie van HOMEPAGE in Het Krantje en De Posthoorn. Huurdersvereniging Respectus informeert hiermee inwoners in Leidschendam-Voorburg en Den Haag over onderwerpen als wonen en zorg, leefbaarheid en duurzaamheid.

Lees verder

Redelijke huurverhoging na duurzame investeringen

11-06-2020

Woningcorporaties gaan de komende jaren veel woningen verduurzamen. Een enorme en kostbare klus. Ook voor huurders kan een verduurzaming ingrijpend zijn, maar vaak krijgen ze er een woning met een lagere energierekening voor terug.

Lees verder

Centraal informatiepunt voor woningzoekenden in de regio

2-06-2020

Woonnet Haaglanden opent op donderdag 4 juni een klantcontactcentrum (KCC) voor woningzoekenden.

Lees verder

Verruimde terrassen in Leidschendam-Voorburg

22-05-2020

Voor veel ondernemers in de gemeente Leidschendam-Voorburg zijn het moeilijke tijden. Ook horecabedrijven hebben het moeilijk, zij kunnen per 1 juni de deuren weer mondjesmaat openen.

Lees verder

Fleurig plantje voor huurders Vlieterhove

22-05-2020

De huurders van het seniorencomlex Vlieterhove in Leidschendam zijn afgelopen ‘bevrijdingsweek’ in het zonnetje gezet.

Lees verder

Controleer de huurverhoging

11-05-2020

Huurders ontvingen eind april 2020 de jaarlijkse huurverhoging. Deze verhoging moet voldoen aan een aantal regels. Het kan gunstig zijn om de verhoging te controleren.

Lees verder

Een stevige wandeling is net zo goed

11-05-2020

Goed nieuws, u hoeft zich niet elke dag in het zweet te werken om gezond te blijven. Wandelen is net zo goed, of in sommige gevallen zelfs nog beter, dan een intensieve work-out. Dus trek uw wandelschoenen aan en ga lekker een stuk wandelen met gepaste afstand!

Lees verder

Een fleurige kaart voor huurders WoonInvest

28-04-2020

WoonInvest heeft onlangs fleurige kaarten verstuurd naar alle huurders. Zij laat weten klaar te staan voor huurders in deze bijzondere tijden. Respectus maakt u hier graag attent op.

Lees verder

WoonInvest zorgt voor vrolijke noot

23-04-2020

Bij verschillende wooncomplexen van WoonInvest was onlangs een vrolijke noot te horen afkomstig van een oer-Hollands draaiorgel. Een leuke afleiding in deze onwerkelijke tijd.

Lees verder

Corona en huurmaatregelen kabinet

30-03-2020

De coronacrisis treft ons allemaal. Hoewel het nieuws bol staat van het nieuws over dit virus, heerst er nog veel onduidelijkheid. Wij zetten de tips van het RIVM en de regelingen omtrent corona en huren op een rij.

Lees verder

Een bewonerscommissie is nuttig en slim

11-03-2020

Wilt u meer of beter onderhoud, of vindt u het leuk om iets voor de wijk te organiseren? Dan is het opzetten van een bewonerscommissie een goed idee. WoonInvest kan u helpen met het opzetten hiervan. Of vraag advies via secretariaat@respectus.nl.

Lees verder

Suggesties voor planten bomen in Leidschendam-Voorburg

5-03-2020

De stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg zet zich in voor het verduurzamen en vergroenen van de gemeente. Zij merken dat de inwoners zich druk maken over de klimaatverandering.

Lees verder

Tips om schimmel in de badkamer te verwijderen

20-02-2020

Schimmel in je huis is natuurlijk erg vervelend. Een plek waar schimmel vaak voorkomt is de badkamer. En hoe verwijdert u die nou eigenlijk? Afgezien van de kant-en-klare schoonmaakmiddelen tegen schimmel.

Lees verder

Tienduizenden AOW’ers lopen geld mis

11-02-2020

Ouderen die recht hebben op een aanvulling op hun AOW-uitkering moeten dat geld automatisch overgemaakt krijgen. Privacywetgeving mag er niet voor zorgen dat ouderen onder de armoedegrens belanden, aldus seniorenorganisatie ANBO.

Lees verder

Meer huurders hebben recht op huurtoeslag

28-01-2020

Dit jaar hebben meer huurders recht op huurtoeslag. Ruim 115.000 extra huishoudens kunnen huurtoeslag aanvragen, zo is te lezen op de website van de Woonbond.

Lees verder

Puzzelwinnaars bekend

28-01-2020

Respectus had in elke editie van Spectrum een puzzel op de achterpagina. In de editie van december had deze het thema ijspret. De oplossing was dan ook ‘kunstschaatsen’. We hebben onderstaande drie winnaars van de puzzel getrokken.

Lees verder

Meedenken over nieuw afvalbeleid in Leidschendam-Voorburg

20-01-2020

Afval is een veelbesproken onderwerp in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Ook in het gemeentehuis wordt hier veel over gesproken. Wethouder van Eekelen gaat met inwoners in gesprek over het afvalbeleid.

Lees verder

Respectus wenst u fijne feestdagen

19-12-2019

Eind 2019 staan we op het randje van een nieuw decennium. Wij wensen u alvast een mooi en duurzaam 2020! Klimaatveranderingen zijn een belangrijk onderwerp voor de hele wereld.

Lees verder

Drukbezochte bijeenkomst Duurzaam Leidschendam-Voorburg

18-12-2019

Duurzaam wonen. Dat was het onderwerp op de interactieve informatieavond die Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg op 12 december organiseerde.

Lees verder

Plaatsing deurdrangers Burgemeester Den Haan-Groenpark

5-12-2019

De bewoners aan onze locatie op het Burgemeester Den Haan-Groenpark dienden een aanvraag in via ‘Woonidee’ om deurdrangers te plaatsen. Respectus ondersteunde dit idee vanuit haar budget voor leefbaarheid.

Lees verder

Huurders komen niet aan sparen toe

4-12-2019

Omdat huurders een groter deel van hun inkomen kwijt zijn aan vaste woonlasten, komen zij minder aan sparen toe. Dit blijkt uit een enquête van de Rabobank.

Lees verder

WZH Vliethof muzikaal geopend

3-12-2019

De Radetzkymars componeerde Strauss ter ere van de overwinning door veldmaarschalk Radetzky. En ook hier was een overwinning te vieren: de opening van WZH Vliethof. Na achtien jaar van voorbereiding, puzzelen en bouwen is de meest chique locatie van WoonZorgcentra Haaglanden op 3 december 2019 geopend door burgemeester Klaas Tigelaar.

Lees verder

Intocht Sinterklaas in Leidschendam-Voorburg

15-11-2019

De intocht van Sinterklaas in Leidschendam-Voorburg gaat ook dit jaar weer plaatsvinden, op zaterdag 16 november. De sint en zijn pieten bezoeken twee locaties in onze gemeente en worden in dit koude weer graag warm onthaald.

Lees verder

Jaarlijkse bijeenkomst bewonerscommissies

8-11-2019

Afgelopen zaterdag 2 november was de jaarlijkse bijeenkomst voor bewonerscommissies van WoonInvest en Respectus in de Smulhoeve in Leidschenveen. Het doel? Het bedanken van de leden voor hun inzet en elkaar inspireren.

Lees verder

Veel kinderen wonen in ongezonde omstandigheid

30-10-2019

Een op de drie kinderen in Nederland onder de 15 jaar leeft in een huis dat kampt met schimmel, vocht, geluidsoverlast of andere problematiek.

Lees verder

Waar te parkeren bij Mall of the Netherlands?

30-10-2019

Nog ongeveer een half jaar en dan wordt de nieuwe Mall of the Netherlands officieel geopend. De grootste vraag die men lokaal heeft: hoe zit het met de bereikbaarheid van en naar het gebied en waar kan ik parkeren?

Lees verder

Sedumdak Frederiklaan gerealiseerd

18-10-2019

Op een van onze locaties aan de Prins Frederiklaan in Leidschendam is onlangs een sedumdak geïnstalleerd. Dit dak kan een grote hoeveelheid regen opvangen  en de dakbedekking gaat twee tot drie keer langer mee.

Lees verder

‘Draai bezuiniging huurtoeslag terug’

15-10-2019

Een breed aantal maatschappelijke organisaties, waaronder de Woonbond, stuurde de Tweede Kamer afgelopen week een oproep met daarin voorstellen om armoede en schulden aan te pakken

Lees verder

Op reis met Bewonersorganisatie Leidschenveen

24-09-2019

Een actieve bewonersorganisatie is het kloppend hart van een wijk. Bewonersorganisatie Leidschenveen (BOL) is zo’n club. Op 4 en 5 september gingen bij elkaar iets meer dan honderd ouderen op pad naar Zeeland. Bewonersorganisatie Leidschenveen (BOL) was de organisator van de busreis. De bijdrage van Respectus is ingezet voor de consumpties van bewoners van de Watervogelstraat (op aanvraag bewoners).

Lees verder

Prinsjesdag: dit zijn de belangrijkste veranderingen voor 2020

20-09-2019

Deze week presenteerde het kabinet de plannen voor 2020. Wat gaat er zoal veranderen en wat merkt u hiervan?

Lees verder

Feest in De Panden

20-09-2019

De bewoners van De Panden in Voorburg hadden onlangs een gezellig feest, waarbij zelfs de voetjes van de vloer gingen.

Lees verder

Nieuwe garantwoningen Zilverlinde in Leidschenveen

11-09-2019

Het nieuwste woonproject voor senioren van WoonInvest heet Zilverlinde. Begin november 2019 krijgen de eerste nieuwe huurders de sleutel van hun appartement.

Lees verder

Samenwerking onder theetijd bevestigd

9-09-2019

WoonInvest en Respectus tekenden deze zomer de nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Tijdens een feestelijke high tea zetten bestuurder Marianne Straks namens de verhuurder en voorzitter Paul Derks namens de huurders hun handtekening onder de afspraken.

Lees verder

Duurzame Borrel in gemeente Leidschendam-Voorburg

2-09-2019

Op vrijdag 6 september organiseert de Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg een Duurzame Borrel. De borrel wordt gehouden in het nieuwe gebouw van Stadstuin Rusthout (Noordsingel 3, Leidschendam).

Lees verder

Veel te doen tijdens de Vlietdagen

26-08-2019

Terwijl de zomervakantie haast voorbij is, staan er alweer een heleboel leuke evenementen op de agenda. Een hoogtepunt in Leidschendam-Voorburg zijn de Vlietdagen, dit jaar op 21 en 22 september. Langs de Vliet, bij de sluis, in het Huygenskwartier en in park Vreugd en Rust kunnen jong en oud zich een heel weekend lang vermaken.

Lees verder

Comfort en veiligheid in uw huis

22-08-2019

Gebreken door ouderdom of ziekte worden vaak langzaam zichtbaar. Als u dingen niet meer zo gemakkelijk kunt als voorheen, kan dat voor onzekerheid zorgen. U bent echter niet de enige die dit ervaart. Duizenden mensen staan niet meer zo stevig, of hebben nét dat zetje nodig bij het opstaan. Het is dan verstandig om eens goed te kijken naar de mogelijkheden om uw woning aan te passen aan uw behoeften.

Lees verder

Tropische temperaturen in huis te lijf

22-07-2019

Voor komende week worden er weer tropische temperaturen verwacht. Dit is voor veel mensen natuurlijk erg lekker maar niet iedereen zit hierop te wachten. We geven u graag wat tips om uw huis koeler te houden en beter te slapen.

Lees verder

Wordt u ook energieambassadeur bij WoonInvest?

11-07-2019

Als energieambassadeur bij WoonInvest geeft u praktische tips aan (mede)huurders rond het thema duurzaamheid. Dat doet u niet met uw voet tussen de deur, er zijn genoeg huurders die bij ons hebben aangegeven wel te willen verduurzamen, maar nog niet zo goed weten hoe zij dat aan moeten pakken. Die mensen helpt u een handje verder.

Lees verder

We staan in top tien ‘beste gemeenten van Nederland’

5-07-2019

De gemeente Leidschendam-Voorburg staat op de tiende plek op de lijst van ‘Beste gemeenten van Nederland’. Dit blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door weekblad Elsevier.

Lees verder

Programma Voorburg Jazz Culinair 2019 bekend

1-07-2019

Het culinaire jazzfestival in Voorburg is weer klaar om op 5, 6 en 7 juli te schitteren. Het gratis festival is alweer toe aan de vijfde editie en het belooft ook dit jaar weer erg druk te worden.

Lees verder

Boete voor te goedkoop wonen mist elke realiteit

25-06-2019

Is je huur 900 euro, krijg je een boete omdat je te goedkoop woont. Het gebeurt! De gemeenteraad Den Haag heeft ingestemd met plannen waarmee middeninkomens in de vrije sector een boete kunnen krijgen omdat ze ‘te goedkoop wonen.’

Lees verder

Groene ideeën in De Groene Loper

5-06-2019

Het kleurde groen dit jaar tijdens de Algemene Ledenvergadering van Respectus op 29 mei in De Groene Loper aan de Voorburgse Van Royenstraat.

Lees verder

Veteranendag in Leidschendam-Voorburg

24-05-2019

In de gemeente Leidschendam-Voorburg wonen veel veteranen die zich voor ons land hebben ingezet voor vrede en veiligheid. Om deze veteranen te bedanken wordt jaarlijks de veteranendag georganiseerd.

Lees verder

Kom dit weekend naar A Walk in the Park!

21-05-2019

A Walk in the Park in het Huygenskwartier Voorburg. Op 24, 25 en 26 mei 2019 staat de 5e editie alweer voor de deur. Gratis toegankelijk!

Lees verder

Tropische vlinderjungle in Leidschendam geopend

9-05-2019

Wethouder Astrid van Eekelen opende 2 mei offiicieel samen met eigenaar Jan Kienjet de vernieuwde vlindertuin: Vlinders aan de Vliet.

Lees verder

Huurverhoging 2019

25-04-2019

Betaalbaarheid is een van de speerpunten bij WoonInvest. Daarom is de jaarlijkse huurverhoging lager dan wettelijk is toegestaan. Omdat wij het belangrijk vinden dat deze verhogingen zo transparant mogelijk zijn, geven wij graag tekst en uitleg.

Lees verder

Erfgoeddag en opening watersportseizoen

12-04-2019

De Erfgoeddag en de opening van het watersportseizoen  aanstaande zaterdag  13 april hebben dit jaar een bijzonder tintje. Niet alleen omdat het thema ‘Schatten van de Gouden Eeuw’ is, maar ook omdat het vernieuwde sluisgebied in Leidschendam officieel geopend wordt door commissaris van de Koning Jaap Smit…

Lees verder

Nieuw huurdersblad WoonInvest verschenen

8-04-2019

Het nieuwe huurdersblad van WoonInvest is onlangs verschenen. Deze editie staat weer vol met leuke en informatieve artikelen die onze huurders aangaan. Wij brengen u graag op de hoogte van enkele onderwerpen die aan bod komen in deze editie.

Lees verder

Nieuwe aannemer bij WoonInvest sinds 18 maart

22-03-2019

Respectus vindt het belangrijk om haar huurders zo goed mogelijk op de hoogte te houden van ontwikkelingen. In het kader van klanttevredenheid heeft WoonInvest in Van der Leij Onderhoud & Restauratie een nieuwe partner gevonden met wie resultaatgerichte afspraken zijn gemaakt. Dit bedrijf vervangt Bouwmeester Aannemersbedrijf.

Lees verder

Nieuwe trams voor onze woonplaats

19-03-2019

De metropoolregio Rotterdam Den Haag gaat nieuwe HTM trams aanschaffen. ‘Leidschendam-Voorburg is een gunstig gelegen en goed bereikbare woonplaats. Door deze ontwikkeling krijgt de gemeente sterkere verbindingen met trams die nog vaker rijden,’ aldus wethouder verkeer en vervoer van Leidschendam-Voorburg Astrid van Eekelen.

Lees verder

Taalcafé in bibliotheek Leidschendam

7-03-2019

Op dinsdag 12 maart wordt er een taalcafé in de bibliotheek van Leidschendam georganiseerd. De opzet van deze taalcursus is het oefenen en verbeteren van de Nederlandse taal. Dat draagt positief bij aan de communicatie met de buren.

Lees verder

Onrust in de wijk Bovenveen

28-02-2019

De afgelopen periode is het onrustig in de wijk Bovenveen. Er worden vernielingen aangericht en er is geluidsoverlast. Dit vinden wij erg vervelend en wij snappen dat onze huurders zich hier zorgen over maken.

Lees verder

Save the date: bestuur nodigt u uit voor ALV Respectus

21-02-2019

Op woensdag 29 mei vindt de Algemene Ledenvergadering (ALV) van Respectus plaats in Wijkcentrum De Groene Loper in Voorburg. We hebben een leuk, groen programma in petto dat u niet mag missen.

Lees verder

Hooikoortsklachten? Houd uw huis pollenvrij

15-02-2019

Het einde van het koude weer nadert en daarmee komt er warmer weer onze kant op. Dat levert lentekriebels op. De zon zorgt voor de aanmaak van vitamine D, die een rol speelt bij het geluksgevoel. Maar pollen in huis kunnen letterlijk voor kriebels zorgen. De ouderwetse lenteschoonmaak was zo gek nog niet.

Lees verder

Ziekenhuis Antoniushove blijft, Bronovo sluit

30-01-2019

Haaglanden Medisch Centrum (HMC) wil ziekenhuis Bronovo in 2019 omvormen tot een ziekenhuis voor poliklinische en planbare zorg. Uiteindelijk gaat het ziekenhuis nabij Scheveningen sluiten. Het ziekenhuis Antoniushove in Leidschendam blijft wel geopend. Voor spoedeisende hulp moet men straks naar het Westeinde in plaats van Bronovo.

Lees verder

Camera’s Huygenskwartier tegen scooteroverlast

25-01-2019

Om met name de scooteroverlast in het Huygenskwartier in Voorburg tegen te gaan, zijn er camera’s geplaatst. Deze camera’s hebben als doel om scooterbestuurders die door het Huygenskwartier rijden te bekeuren.

Lees verder

Eerste sluisdeuren teruggeplaatst

17-01-2019

De eerste sluisdeuren van de Sluisbrug in Leidschendam zijn teruggeplaatst. Doordat de Sluisbrug dicht is ontstaat er momenteel veel verkeershinder, maar de werkzaamheden naderen het einde.

Lees verder

Digitaal huur betalen mogelijk

17-01-2019

Betaalt u de huur niet met een doorlopende automatische incasso, dan kunt u uw huur voortaan makkelijker betalen. Vanaf januari 2019 ontvangt u voor de huurbetaling een digitaal betaalverzoek van Wooninvest op het moment dat de huur betaald moet worden.

Lees verder

De beste wensen en een gezond 2019!

21-12-2018

De kerstperiode staat voor de deur, die in het teken van saamhorigheid. Respectus wenst u in 2019 veel geluk en gezondheid! De bewoners in De Panden vierden al samen kerstfeest (zie de foto’s). Wij spannen ons ook in het nieuwe jaar weer graag in voor u als huurder.

Lees verder

Sfeervolle kerstlunch aan Prins Frederiklaan

17-12-2018

Wat past er beter bij Kerst dan een gezellige kerstlunch? Bewoners aan de Prins Frederiklaan in Leidschendam hebben op dinsdag 11 december genoten van een heerlijke kerstlunch in een sfeervol ingerichte ruimte.

Lees verder

Sinterklaas zorgt voor feest in De Panden

14-12-2018

Midden in de wijk Essesteijn in Voorburg staan de aanleunwoningen De Panden. Sinterklaas bracht dit jaar een bezoek aan de bewoners en samen met zijn pieten bracht hij een feestelijke sfeer.

Lees verder

WoonInvest scoort beter

3-12-2018

Brancheorganisatie Aedes publiceerde op 22 november de resultaten van de jaarlijkse benchmark. De benchmark bestaat uit huurdersoordelen, bedrijfslasten, onderhoud-verbetering, beschikbaarheid/betaalbaarheid en duurzaamheid.

Lees verder

Politiekids in Leidschendam-Voorburg

22-11-2018

Een aantal politiekids zet zich de komende zes maanden samen met de wijkagenten in Leidschendam-Voorburg in voor de veiligheid en leefbaarheid in de wijken Prinsenhof, Heuvelwijk en het Raadhuiskwartier. Burgemeester Klaas Tigelaar beëdigde de politiekids op woensdag 21 november.

Lees verder

Laatste maand Investpunten sparen

9-11-2018

WoonInvest stopt per 1 januari 2019 met de Investpunten. Dit heeft te maken met de strengere eisen vanuit de Autoriteit Wonen. Daarnaast draagt het systeem volgens WoonInvest onvoldoende bij aan de ambitie

Lees verder

Verduurzamen doen we samen

2-11-2018

Iedereen kan bijdragen aan verduurzaming. Vandaar het motto ‘Verduur samen’ voor de bijeenkomst die 22 oktober plaatsvond op het WoonInvest-kantoor. Ook Respectus was aanwezig met enkele bestuursleden, evenals zo’n zeventig huurders.

Lees verder

Waar bewaart u verzekeringspapieren?

29-10-2018

Een vraag waar veel mensen niet over nadenken, maar die wel van groot belang is. Waar bewaart u uw verzekeringspapieren? En weet u bij wie u welke verzekering heeft afgesloten…

Lees verder

Week van het Huren: kom ook!

8-10-2018

Dit jaar een Week van het Huren! De tweede week van oktober staat bol van de activiteiten rond het thema ‘Duurzaamheid’. Ook WoonInvest organiseert verschillende activiteiten, in samenwerking met Respectus. Huurders zijn van harte uitgenodigd.

Lees verder

Uitspraak traplift is goed nieuws voor ouderen

20-09-2018

Onlangs werd de Drentse gemeente Noordenveld door de Centrale Raad van Beroep in het ongelijk gesteld  over de aanschaf van een traplift. Een belangrijke overwinning voor ouderen die thuis willen blijven wonen en gebruik maken van een dergelijke lift.

Lees verder

OPROEP: Stalling gezocht voor GroenKar Leidschendam-Voorburg

20-09-2018

De vrijwilligers van GroenTeam Leidschendam-Voorburg gebruiken een elektrische tuktuk voor verschillende activiteiten. Deze activiteiten zijn allemaal gericht op duurzaamheid. Zo wordt er bijvoorbeeld gft en koffieprut opgehaald bij bedrijven de particulieren voor het maken van compost. Maar, de GroenKar is op zoek naar onderdak.

Lees verder

Klassiek genieten tijdens het Huygens Festival 2018

3-09-2018

Het Huygens Festival start alweer voor de deur! Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 september kunnen bezoekers gratis genieten van klassieke muziek. Het programma bestaat uit 35 optredens in onder meer de Oude Kerk, Museum Swaensteyn en Huygens’ Hofwijck.

Lees verder

Prins Bernardlaan is sedumdak rijker

27-08-2018

Sedumdak, wat is dat? Een sedumdak is een dak bedekt met vetplantjes. Deze planten kunnen, naast het feit dat het er leuk uitziet, goed tegen droogte. Omdat vele daken hier niet geschikt voor zijn, is het hebben van een dergelijk dak vrij uniek. Aan de Prins Bernhardlaan hebben ze nu zo’n dak!

Lees verder

Uploaden inkomensformulier per 1 september verplicht

22-08-2018

Om een woning te huren gelden er verschillende voorwaarden. Voordat u een woning krijgt toegewezen, kijkt WoonInvest eerst naar een aantal punten. Denk hierbij aan het inkomen en uw leeftijd. Maar waarom vraagt de woningcorporatie hiernaar?

Lees verder

Vakantie! Laat uw woning goed achter

27-07-2018

Elk jaar is het weer iets om naar uit te kijken, de zomervakantie. Heerlijk, maar laat uw huis goed achter. In de vakantieperiode zijn inbrekers actiever en daarom is het extra belangrijk om het boevengilde af te troeven. Hieronder enkele tips.

Lees verder

Verfrissende tips voor een koelere woning

20-07-2018

Het is al geruime tijd flink warm, heerlijk natuurlijk, maar het kan ook zorgen voor ongemakken. Wij geven een aantal tips om uw woning koel te houden tijdens deze warme dagen.

Lees verder

Opening cultureel seizoen Leidschendam-Voorburg

13-07-2018

Op zaterdag 25 augustus is winkelcentrum De Julianabaan in Voorburg het toneel voor het Zomerfestival. Deze feestelijkheid staat in het teken van de opening van het culturele seizoen en wordt voor de negentiende keer georganiseerd.

Lees verder

Voorburg maakt zich op voor Jazz Culinair

28-06-2018

Voor de vierde keer staat komend weekend (29, 30 juni en 1 juli) Voorburg Jazz Culinair op het programma. Het gratis culinair jazzfestival staat in het teken van heel veel muziek en tal van culinaire activiteiten.

Lees verder

Meer leerlingen in de bouw

27-06-2018

De bouw trekt enorm aan. Maar er is een toenemend tekort aan vakmensen. Acht partijen slaan de handen ineen om jongeren in aanraking te laten komen met de bouw. Eerder ondertekenden een aantal partijen, onder wie WoonInvest, het convenant ‘Leerling bouwplaatsen 2017–2020’.

Lees verder

HTM maakt eind aan contante betalingen

25-06-2018

Wij maken onze huurders er graag op attent dat HTM gaat stoppen met contante betalingen in de trams en bussen. Vanaf maandag 25 juni is het niet langer mogelijk om met contant geld een kaartje te kopen bij chauffeurs van de vervoersmaatschappij. Betalen met een pinpas of creditcard bij de buschauffeur blijft wel mogelijk.

Lees verder

Milieustraat Avalex in Voorburg verdwijnt

13-06-2018

De milieustraat aan de Nieuwe Havenstraat in Voorburg van afvalverwerkingsbedrijf Avalex is sinds 2 juni 2018 dicht. Dit maakte Avalex onlangs bekend op de website. Omdat wij het belangrijk vinden om onze huurders goed te informeren, vindt u in dit artikel een lijst met alternatieve locaties.  

Lees verder

Zomerproeverij in Het Veur Theater

13-06-2018

Wij informeren onze huurders graag over leuke activiteiten in de gemeente. Op zondag 24 juni wordt Het Veur Theater in Leidschendam omgetoverd tot proeverij. Het theater organiseert dan in samenwerking met Gall&Gall Verbeek dit smaakvolle evenement waarbij heerlijke drankjes worden geserveerd.

Lees verder

Jaarverslag 2017 Respectus verschenen

9-05-2018

Antwoord op adviesaanvragen, ondertekening van de prestatieafspraken, de klantvisie en leefbaarheid. Het zijn allemaal thema’s en gebeurtenissen die speelden in het afgelopen jaar. Huurdersvereniging Respectus had hieraan haar handen vol. Een  terugblik op het afgelopen jaar staat beschreven in het onlangs verschenen jaarverslag 2017.

Lees verder

Waar kunt u op 4 mei herdenken?

4-05-2018

De dodenherdenking op 4 mei in de gemeente Leidschendam-Voorburg is op drie locaties bij te wonen. De herdenkingen vinden plaats bij het monument in Park Leeuwenbergh, bij het monument de Naald en het monument Vrede en Vrijheid in Park Sijtwende.

Lees verder

Verdubbelde fietsenstalling bij station Leidschendam-Voorburg

24-04-2018

Het stationsplein van station Leidschendam-Voorburg is helemaal vernieuwd. Hoofdreden was het tekort aan capaciteit om fietsen te stallen. Daardoor stonden de fietsen overal, wat de leefbaarheid niet ten goede kwam. Respectus juicht het toe dat daar werk van is gemaakt.

Lees verder

Respectus bezoekt huismeester

13-04-2018

Corporaties zijn van oudsher primair verhuurder van woningen. Door ontwikkelingen zijn corporaties gegroeid naar maatschappelijke organisaties. Daarbij krijgen zij ook een sociale rol. Respectus was benieuwd wat die sociale rol inhoudt. Er vond een overleg plaats met huismeesters van WoonInvest.

Lees verder

Volgende stap realisatie ‘Licht op de Sluis’

5-04-2018

Er is een volgende stap gezet in de realisatie van het project ‘Licht op de Sluis’. De omgeving rondom de sluis krijgt een prachtige uitstraling, waarvan ook de huurders in Leidschendam-Centrum ’s avonds volop kunnen genieten.

Lees verder

Gratis Tulpen plukken bij Leidsenhage

29-03-2018

Aanstaande zaterdag 31 maart staat er een vrolijke start van de lente op het programma in Leidsenhage. In het winkelcentrum verrijst een heuse Tulpenpluktuin. Bezoekers kunnen gratis tulpen plukken.

Lees verder

Nieuwe beeldentuin in park Vreugd en Rust

19-03-2018

Park Vreugd en Rust krijgt een nieuwe beeldentuin die openbaar toegankelijk wordt. De beelden horen bij de zogenaamde Sculptuurroute en geven het park nabij het Huygenskwartier in Voorburg een nieuwe beleving.

Lees verder

Rabobank Parkweg dicht per 1 juni

19-03-2018

Rabobank Leidschendam-Voorburg sluit per 1 juni aanstaande de vestiging aan de Parkweg in Voorburg. Dit komt volgens de bank omdat steeds meer mensen de bankzaken online regelen waardoor er minder vestigingen nodig zijn.

Lees verder

NS en ProRail renoveren fietsenstalling station Voorburg

15-02-2018

De fietsenstalling bij station Voorburg gaat op de schop. NS en ProRail investeren 8 miljoen euro om 44 fietsenstallingen bij stations door heel Nederland te renoveren, waaronder die van Voorburg.

Lees verder

Nieuwe commissaris WoonInvest

30-01-2018

Raymond van Hattem (directeur HRM bij ProRail) is per 1 januari 2018 gestart als nieuw lid van de Raad van Commissarissen bij WoonInvest. Respectus schaarde zich unaniem achter zijn kandidatuur en ook de Autoriteit Woningcorporaties bracht een positief advies uit.

Lees verder

Bewoners De Panden gezellig bijeen

29-01-2018

Huurdersvereniging Respectus ontving van bewonerscommissie De Panden enkele foto’s met vrolijke gezichten. Eind 2017 kon zij met een bijdrage vanuit het leefbaarheidsbudget een leuke bijeenkomst organiseren voor de bewoners. Ria Verdu Lagraauw en Joyce de Brieder-Noordam zijn namens Respectus op bezoek geweest.

Lees verder

Erfgoeddag 2018

26-01-2018

Leidschendam-Voorburg maakt zich op voor de opening van het toeristisch seizoen. Dat wordt gevierd op zaterdag 21 april. Historische figuren rijden dan per koets door de gemeente tijdens de Erfgoeddag ‘Schatten aan de Vliet 2018’. Die dag kunt u het cultureel erfgoed van Leidschendam-Voorburg veelal gratis bezoeken. Ook vindt de opening van het Watersportseizoen plaats.

Lees verder

Let op: Briefjes tussen de deur!

23-01-2018

Woningdieven gaan tegenwoordig tot het uiterste om inbraken te plegen. De politie in Leidschendam-Voorburg merkt een toename van de zogeheten ‘voorbereidingshandelingen voor woninginbraak’. Als check of bewoners langere tijd afwezig zijn, dienen opgevouwen briefjes tussen de deur en deurpost. Wees dus alert!

Lees verder

Uitspraak in rechtszaak Gluurverhoging

16-01-2018

De rechtbank in Den Haag deed op 10 januari 2018 uitspraak in de rechtszaak tegen de Staat en verhuurdersorganisaties over de inkomensafhankelijke huurverhoging. De Raad van State had eerder geoordeeld (april 2016) dat voor het verstrekken van inkomensgegevens door de Belastingdienst aan de verhuurders geen wettelijke basis bestond.

Lees verder

Afspraken over sociaal wonen in Leidschendam-Voorburg

12-12-2017

De gemeente Leidschendam-Voorburg, woningcorporaties Vidomes en WoonInvest, de Huurdersraad Vidomes en Huurdersvereniging Respectus ondertekenden op 8 december 2017 de jaarlijkse prestatieafspraken voor sociale woningen. Voor 2018 richten de partijen zich vooral op het verbeteren van de duurzaamheid en het uitbreiden van de sociale nieuwbouw in Klein Plaspoelpolder en Stompwijk. Verder onderzoeken partijen of het mogelijk is om betaalbare (starters)woningen voor jongeren, kwetsbare mensen en statushouders te realiseren.

Lees verder

Veilig wonen met tips van de politie

12-12-2017

Politie en woningcorporaties zetten stevig in op preventie, omdat babbeltrucs in onze gemeente weer de kop opsteken. We willen graag dat onze senioren veilig wonen! Daaraan kunnen senioren zelf ook een bijdrage leveren door de tips van de politie ter harte te nemen. Ook buurtbewoners kunnen een oogje in het zeil houden.

Lees verder

Steeds meer brievenbussen verdwijnen

27-11-2017

Een traditionele aanblik verdwijnt langzaamaan uit het straatbeeld in Leidschendam-Voorburg. De oranje brievenbus wordt door steeds minder inwoners gebruikt en daarom besluit PostNL het aantal bussen drastisch te verlagen.

Lees verder

Negen op de tien achterdeuren zijn zo te kraken

27-11-2017

Het is slecht gesteld met de beveiliging van Nederlandse achterdeuren. Via de achterdeur staat een inbreker in de meeste huizen in drie minuten binnen. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Inbraakpreventie Weken. Respectus bracht bij WoonInvest in kerntrekbeveiliging mee te nemen bij projecten. Dat gaat nu gebeuren aan de Kersengaarde.

Lees verder

Bijzondere bewonerscommissiedag in De Plint

13-11-2017

Bewonerscommissies en Respectus waren op 11 november 2017 aanwezig bij de bijeenkomst in wijkgebouw De Plint in Leidschendam. Een bijzondere zaterdagmorgen waarop vluchtelingen vertelden over hun ervaringen. Bewoners en leden van Respectus dansten mee op de muziek van Sattar Alsaadi. Hij ontvluchtte Irak en geeft nu les op het Conservatorium in Amsterdam.

Lees verder

Regeerakkoord niet positief voor huurders

26-10-2017

De Woonbond is ontevreden over de plannen van kabinet Rutte III. Volgens ‘de stem van hurend Nederland’ zorgt dit regeerakkoord voor een achteruitgang van de koopkracht van huurders.

Lees verder

Filmpje stakeholdersbijeenkomst WoonInvest

11-10-2017

De laatste van een drietal stakeholdersbijeenkomsten van WoonInvest werd gehouden op 5 september 2017. Het thema van deze middag was ‘De digitale corporatie’. WoonInvest wil graag verder digitaliseren en vroeg input van de stakeholders, onder wie huurders, bewonerscommissies en huurdersvereniging Respectus.

Lees verder

Aandacht voor veiligheid op Dag van het Huren

10-10-2017

Op 2 oktober was het Internationale Huurdersdag en op 7 oktober was de Dag van het Huren. Op beide dagen was er veel aandacht voor veiligheid van huurwoningen en preventie. Zowel de lokale brandweer als politie gaven huurders tips en tricks. Ook Respectus was die dag in het WoonInvest-kantoor aanwezig om vragen van huurders te beantwoorden.

Lees verder

Vonnis rechtszaak Gluurverhoging aangehouden

6-10-2017

Eerder berichtten we op deze site over de uitspraak inzake de gluurverhoging op 4 oktober 2017. Het vonnis in deze rechtszaak van de Woonbond tegen de Nederlandse staat en verhuurderskoepels over de inkomensafhankelijke huurverhoging of 'Gluurverhoging' is aangehouden tot 15 november 2017.

Lees verder

Onderzoek naar gezamenlijke wachtlijst sociale huurwoningen

5-10-2017

De steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht gaan onderzoeken of het mogelijk en wenselijk is om een gezamenlijke wachtlijst voor sociale huurwoningen op te zetten. Wil je verhuizen naar een andere stad? Dan moet je je opnieuw inschrijven. Dat moet anders kunnen. Gedacht wordt zelfs aan een landelijke lijst. Dan zouden ook woningzoekenden in Leidschendam-Voorburg wellicht sneller aan woonruimte komen.

Lees verder

Prachtige herfstkleuren in de Japanse Tuin

22-09-2017

Landgoed Clingendael is op zichzelf al een mooi park om in rond te lopen, vooral in de herfst. De Japanse tuin die zich op het landgoed bevindt, is helemaal de moeite van het bekijken waard. Maar… wees er snel bij, want de tuin is beperkt open. In oktober is het weer zover.

Lees verder

Help jezelf de winter door

11-09-2017

Nu de dagen weer korter en kouder worden zetten we de verwarming een beetje hoger en houden we deuren en ramen dicht. Niet verstandig, want dat is niet alleen slecht voor de portemonnee, maar ook voor de gezondheid.

Lees verder

Toets aanvangshuur krijgt meer bekendheid

24-08-2017

In de eerste zes maanden van een huurcontract kunnen huurders de huurcommissie laten toetsen of de huur wel in overeenstemming is met de kwaliteit van de woning. Dit is vooral belangrijk wanneer men een huurwoning heeft boven de liberalisatiegrens van € 710,68. De huurliberalisatiegrens bepaalt of iemand in een sociale huurwoning woont of in een woning in de vrije sector.

Lees verder

Start cultureel seizoen Leidschendam-Voorburg

21-07-2017

Ook als de zomervakantie afgelopen is, gaat de pret nog even door. Leidschendam-Voorburg opent op 26 augustus feestelijk het culturele seizoen 2017-2018 tijdens het Cultureel Zomerfestival.

Lees verder

Gluren mag niet meer, vindt de Woonbond

18-07-2017

Belangenbehartiger de Woonbond wil via een collectieve claim de inkomensafhankelijke huurverhoging terugdraaien. Ook wil zij het verstrekken van inkomensgegevens door de Belastingdienst stopzetten. De zitting in  de rechtszaak ‘Gluurverhoging’ vond begin juli plaats. De uitspraak wordt verwacht op 4 oktober.

Lees verder

Stompwijkse Paardendagen 2017

12-07-2017

Al meer dan honderd jaar worden in Stompwijk de Stompwijkse Paardendagen gehouden. Ook dit jaar kunt u in het Groene Hart genieten van verschillende soorten paardensport, met als hoogtepunt de kortebaandraverij. Geen paardenfan? Er is ook volop ander vermaak. Kom kijken, luisteren en feesten op 21 tot en met 24 juli 2017.

Lees verder

Lekker op vakantie? Geef inbrekers geen kans!

5-07-2017

De zomervakantie staat voor de deur en veel mensen gaan er lekker een tijdje tussenuit. Voor het dievengilde is het juist een drukke tijd van het jaar. Geef inbrekers geen kans en laat uw huis veilig achter. Hier zijn een paar tips voor een zorgeloze vakantie.

Lees verder

Oplossing zoeken voor verkeersdrukte Sluisplein

22-06-2017

De horeca aan het Sluisplein in Leidschendam trekt steeds meer bezoekers. Gezellig, maar het levert ook gevaarlijke verkeerssituaties op. In de omgeving van het Sluisplein staan veel complexen van WoonInvest, zoals aan de Plaspoelkade, de Plaspoelstraat, de Nieuwstraat en de Rijnlandstraat. Bewoners, ondernemers en gemeente slaan de handen ineen om oplossingen te bedenken voor de verkeerssituatie.

Lees verder

IBW geeft inzicht in investeringen corporaties

19-06-2017

Onlangs zijn de cijfers bekend gemaakt over de bestedingsruimte bij woningcorporaties. Deze Indicatieve Bestedingsruimte Woningcorporaties (IBW) laat zien hoeveel corporaties kunnen investeren in nieuwbouw, woningverbetering en huurmatiging. De cijfers zijn interessant voor huurders en huurdersorganisaties zoals Respectus.

Lees verder

Meer betaalbare sociale huurwoningen

23-05-2017

Vanaf volgend jaar worden twee keer zoveel sociale huurwoningen gebouwd als in 2015. Dat maakte koepelorganisatie Aedes onlangs bekend. Het aantal woningen stijgt naar 34.000 per jaar. Volgens Aedes stellen gemeenten hiervoor meer grond beschikbaar.

Lees verder

A Walk in the Park – cultuur en actie voor jong en oud

14-05-2017

Op 9, 10 en 11 juni organiseert ‘Stichting Leidschendam-Voorburg in beweging’ in park Vreugd en Rust weer het festival A Walk in the Park. Met een programma vol muziek, zang, lekker eten, sport, spel, luchtkussens en theater is er echt voor ieder wat wils.

Lees verder

Buurtwandeling met bestuurder WoonInvest

24-04-2017

Respectus vindt leefbaarheid belangrijk en brengt dat ook graag extra bij WoonInvest onder de aandacht. ‘Het was leuk dat Marianne Straks, bestuurder van WoonInvest, mee ging op een ronde door de buurt’, vertelt Ton Melkert, bestuurslid Respectus. ‘Zij kon zo ook gelijk de resultaten van de renovatie van de woningen aan de Loolaan/Nieuwstraat van dichtbij bekijken.’

Lees verder

Meer inzicht in online zoekgedrag senioren

23-04-2017

Seniorenplatform Woonz.nl deed een onderzoek naar de online zoektocht naar woningen door senioren en hun kinderen. Daarbij kwamen een paar verrassende uitkomsten naar boven.

Lees verder

Huurdersvereniging Respectus zoekt versterking!

11-04-2017

Samen staan we sterk! Dat geldt ook voor Huurdersvereniging Respectus. Met een enthousiast bestuur vertegenwoordigen we de belangen van de bewoners die bij WoonInvest een woning huren. Dat kunnen we echter niet alleen! Daarom zoeken we nieuwe bestuursleden.

Lees verder

‘Prachtig dat het leefbaarheidsbudget bestaat’

10-03-2017

‘We willen even benadrukken dat zonder jullie donatie onze kerst- en nieuwjaarsvieringen niet zouden hebben plaatsgevonden’, vertellen Do en Ria de Bruijn, bewoners van de Prins Frederiklaan in Leidschendam. ‘De bewoners hebben allemaal weer geweldig genoten.’

Lees verder

Meer inzicht met de huurstemwijzer

10-03-2017

Gaat u stemmen op 15 maart? Huurders kunnen met de stemwijzer van de Woonbond zien welke partij het beste bij ze past op het gebied van wonen. Er zijn in totaal elf stellingen gelanceerd.

Lees verder

Nieuwe afspraken over goed en betaalbaar wonen in Leidschendam-Voorburg

10-02-2017

Meer sociale huurwoningen en lagere woonlasten voor mensen met de laagste inkomens. Dat willen gemeente, woningcorporaties en huurdersorganisaties met elkaar de komende drie jaar bereiken. Op donderdag 9 februari 2017 hebben gemeente Leidschendam-Voorburg, de woningcorporaties Vidomes en WoonInvest en hun huurdersorganisaties de nieuwe prestatieafspraken ondertekend.

Lees verder

Huurverlaging vereist een lange adem van huurders

8-02-2017

Het zal je maar gebeuren. Net als je een inkomensafhankelijke huurverhoging hebt gekregen, valt ineens een deel van je inkomen weg. Gelukkig kun je dan huurverlaging krijgen, maar dat is niet zomaar geregeld. De Regeling huurverlaging zit lastig in elkaar en vergt een hoop doorzettingsvermogen van de huurder.

Lees verder

Hekwerk Van Zegwaardstraat

3-02-2017

Ongewenste gasten krijgen aan de Van Zegwaardstraat in Voorburg minder kans. Onlangs is ook tussen het eerste en tweede woonblok van de WoonInvest-appartementen een hekwerk geplaatst. Doel is een betere afsluiting van de tuinen.  Ook Respectus droeg bij aan dit initiatief om de veiligheid te vergroten.

Lees verder

Woningtekort voor middeninkomens vraagt alternatieve oplossingen

3-02-2017

Aan betaalbare huurwoningen in de vrije sector is een groot tekort. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) kijkt naar alternatieve oplossingen voor dit probleem. Zo zouden woningcorporaties hun sociale huurwoningen tijdelijk zonder inkomensgrens kunnen verhuren aan een woningzoekende met een middeninkomen. Nu is het in sommige regio’s voor die groep haast onmogelijk om een geschikte huurwoning te vinden.

Lees verder

Risico’s voor ouderen door tekort aan seniorenwoningen

16-01-2017

Ouderen wonen noodgedwongen nogal eens onveilig omdat ze geen geschikte woning kunnen vinden. Een kwart van de Nederlandse ouderen die recht hebben op huurtoeslag heeft problemen met het vinden van een seniorenwoning. Onderzoeksprogramma De Monitor berichtte in december over het woningtekort en de regelgeving die de problemen erger maakt, zoals passend toewijzen.

Lees verder

Huurders tevreden over woningcorporaties

4-01-2017

Woningcorporaties verhoogden het afgelopen jaar hun klanttevredenheid. Dat blijkt uit een onderzoek van Aedes, Twynstra Gudde, KWH, ABF en PwC. Bovendien zijn de bedrijfslasten vorig jaar gedaald met circa 9%. Dit komt neer op gemiddeld €70 per huurwoning. Er is vooral bespaard op personeels- en reorganisatiekosten.

Lees verder

Meldpunt verwaarlozing en eenzaamheid

23-12-2016

De feestdagen komen eraan. Gezellig met familie of vrienden eten of leuke dingen ondernemen. Helaas zijn de feestdagen niet voor iedereen even gezellig. Daarom is er het Meldpunt verwaarlozing en eenzaamheid van de GGD Haaglanden, dat overigens het hele jaar bereikbaar is.

Lees verder

Jos Mijnheer overleden

16-12-2016

Ons bereikte het droevige bericht dat Jos Mijnheer in de nacht van 13 op 14 december 2016 is overleden. Hij maakte zich als bestuurslid jarenlang hard voor de huurdersbelangen bij Respectus.

Lees verder

Kerstwensen maken we samen waar!

15-12-2016

In de kerstperiode wenst iedereen het beste aan zijn familie, vrienden en buren. Respectus wenst ook u geluk en gezondheid en spant zich ook komend jaar graag in voor saamhorigheid en leefbaarheid in onze buurten. We zetten de beste wensen op dit gebied graag samen met u om in daden.

Lees verder

Bouw woonzorgcentrum Nieuw Rustoord gestart

13-12-2016

Op 5 december werd onder het toeziend oog van de Goedheiligman en zijn Pieten gestart met de bouw van WZH Nieuw Rustoord. WoonInvest-directeur Marianne Straks en WZH-directeur Evert Glint staken samen symbolisch de eerste spade in de aarde. Ook het Respectus-bestuur moest nog even bij Sinterklaas komen (zie foto).

Lees verder

Inspiratie tijdens bewonerscommissiedag

15-11-2016

De bewonerscommissies, WoonInvest en Huurdersvereniging Respectus waren op 12 november bijeen in wijk- en dienstencentrum De Plint in Leidschendam. Tijdens deze jaarlijkse bewonerscomissiedag was een presentatie te zien van Marianne Straks, bestuurder van WoonInvest, en deden de vertegenwoordigers van de huurders inspiratie op in de gerevitaliseerde wijk De Prinsenhof.

Lees verder

Geen huuraftrek voor zzp'ers

14-11-2016

Sommige huurders bij WoonInvest werken voor zichzelf als ZZP-er. Voor hen is het goed te weten dat de huur van een woning niet meer mag worden afgetrokken van de winst van een zzp-er. Dat meldde Staatssecretaris Wiebes (Financiën) onlangs aan de Tweede Kamer. Deze aftrekpost zou de schatkist te veel geld kosten.

Lees verder