Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Aandacht voor veiligheid op Dag van het Huren

10-10-2017

Op 2 oktober was het Internationale Huurdersdag en op 7 oktober was de Dag van het Huren. Op beide dagen was er veel aandacht voor veiligheid van huurwoningen en preventie. Zowel de lokale brandweer als politie gaven huurders tips en tricks. Ook Respectus was die dag in het WoonInvest-kantoor aanwezig om vragen van huurders te beantwoorden.

Voor de kinderen kwam brandweerman Sam speciaal naar Voorburg. Ook konden zij kleurplaten in het thema brandveiligheid mooi maken. 

APK-keuring

WoonInvest besteedt veel aandacht aan veiligheid en biedt ook een APK-keuring voor woningen. Door zo’n keuring weet u of uw gas- en waterinstallatie, evenals uw elektrische installaties veilig zijn en voldoen aan de veiligheidsnorm. Een keuring is doorgaans erg prijzig. Daarom biedt WoonInvest huurders de mogelijkheid om een betaalbare veiligheidsbeoordeling te laten uitvoeren: de WoonInvest APK (kosten €40,-). U ontvangt na de keuring een officieel keuringsrapport en een certificaat voor uw woning. Een veilig idee!

Ook internationaal aandacht

De International Union of Tenants (IUT) vraagt ook aandacht voor de brandveiligheid van huurwoningen. Dit  naar aanleiding van de brand in de Londense ‘Grenfell’ woontoren. Daar kwamen onlangs tientallen mensen om het leven

Brandslachtoffers in Nederland

In Nederland wordt door de Brandweeracademie bijgehouden hoeveel dodelijke slachtoffers er jaarlijks zijn door woningbrand. In 2016 waren dat er 37. Het blijkt dat ruim de helft van die 37 mensen een beperking in mobiliteit, zicht, gehoor of verstandelijke vermogens had. Ook zijn de meeste slachtoffers tussen de 60 en de 80 jaar oud.

Bijdragen aan betere brandveiligheid

Zowel huurdersorganisaties als bewoners kunnen zich inzetten voor betere brandveiligheid. De Woonbond heeft een aantal tips van de brandweer gepubliceerd. U kunt ook een online test van de brandweer doen. Zo weet u hoe het gesteld is met uw kennis over brandpreventie.

Terug naar nieuws