Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Actieve rol bij veiligheid in uw buurt

1-03-2016

Burgernet maakt gebruik van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven die zich hebben aangemeld bij Burgernet. De meldkamer van de politie start een Burgernetactie na een melding. Dit kan bijvoorbeeld een inbraak zijn, of een vermist kind. Dit gebeurt op basis van een goed signalement.

Burgernetdeelnemers krijgen een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon of een tekstbericht per SMS. In sommige gemeenten, waaronder Leidschendam-Voorburg, maakt Burgernet ook gebruik van e-mail. U wordt hierbij verzocht uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Dit gebeurt vanuit uw eigen woning, op straat of vanaf uw werkplek. De berichten worden wijkgericht verzonden.

Heeft u informatie dan kunt u rechtstreeks met de meldkamer bellen via het gratis Burgernetnummer 0800-0011. Deelnemers krijgen naderhand een melding over het resultaat van de Burgernetactie.

Wilt u ook een actieve rol spelen bij de veiligheid van uw woonomgeving? U kunt zich aanmelden op de website https://www.burgernet.nl/ Hier vindt u ook meer informatie over Burgernet.

Terug naar nieuws