Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Afwisselend programma tijdens ALV

26-05-2016

De Algemene Ledenvergadering (ALV) van Respectus op 18 mei was drukbezocht. Een afwisselend programma trok een flink aantal mensen naar de Koningzaal van de gelijknamige kerk in Voorburg. Voorzitter Paul Derks heette alle huurders welkom, met een speciaal welkom voor Marianne Straks, directeur-bestuurder van WoonInvest.

Na het vaststellen van de agenda en de notulen, volgde het jaar 2015 in beeld. Een dynamische film toonde de activiteiten van Respectus en de ondersteuning van leefbaarheidsactiviteiten door bewonerscommissies. Penningmeester Annelies Oudshoorn besprak vervolgens het financieel jaarverslag met de zaal, waarna een passend intermezzo volgde van de goochelaar.

Annelies Oudshoorn werd bedankt namens de kascommissie voor haar correcte financiële verslaglegging. Daarna kondigde voorzitter Paul Derks Marianne Straks aan. Zij staat sinds oktober 2015 aan het roer van WoonInvest en vertelde het fijn te vinden weer in haar ‘oude’ sector terug te zijn: ‘Ik ga graag het overleg met huurders aan. Onze complexen zijn in de kern goed onderhouden, waarbij ons bezit voor een deel wat kleiner en goedkoop is en voor een ander deel hoogkwalitatief. Daar tussenin zit niet zoveel en daar gaan we aandacht aan besteden. Verder zijn cultuur en klantgerichtheid aandachtspunten. Ik hoorde dat ook hier als het om communicatie over en weer gaat.’

Samen scherp

Straks vertelde verder over de gevolgen van de nieuwe Woningwet en over het nieuwe portefeuilleplan, waarbij Leidschendam-Voorburg als kerngemeente is aangewezen. ‘Natuurlijk blijven we aandacht houden voor Leidschenveen, Wateringse Veld en wat delen bezit in bijvoorbeeld Lansingerland en Zoetermeer, maar onze investeringsprioriteit ligt hier in de gemeente. Zodra we weer kunnen, gaan we als eerste voordelige, maar kwalitatief goede woningen neerzetten. Verder willen we langzamerhand ons duurdere bezit wat beter bereikbaar maken én investeren in onderhoud, zoals nu aan de Broekslootkade en omgeving. Ik vind het daarbij belangrijk samen te werken met Respectus als partner. Je hoort vaak het gezegde ‘Samen sterk’, maar ik ga meer voor ‘Samen scherp’.’

Erelid

De afsluitende punten betroffen de bestuursverkiezing en de verkiezing van de kascontrole-commissie. Peter Knispel werd uitgebreid bedankt voor zijn jarenlange inzet voor de huurdersvereniging en benoemd als erelid van Respectus!

Terug naar nieuws