Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Bezwaar tegen WOZ-waarde

5-02-2016

Huurders ontvangen dit jaar voor het eerst een ‘WOZ-beschikking’ met de waarde van hun huurwoning. Deze informatie is belangrijk voor sociale huurders, omdat de WOZ-waarde invloed heeft op de maximale huurprijs. Wanneer de WOZ-waardering te hoog is kunt u bezwaar maken.

U kunt bijvoorbeeld bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde wanneer de woning te groot is ingeschat. Het voordeel van een lagere WOZ is minder punten in het puntenstelsel. Dat betekent niet dat uw huur meteen omhoog of omlaag gaat, maar het kan wel leiden tot een lagere maximaal toegestane huurprijs.

Huurverlaging komt soms voor, bijvoorbeeld wanneer u bijna de maximale huurprijs betaalt. Maar in veel gevallen ligt uw echte huur lager dan de maximale huurprijs. Vanaf 1 oktober 2015 zijn zestien huurders van WoonInvest minder huur gaan betalen. Deze huurders hebben inmiddels een brief ontvangen van WoonInvest. Meer informatie vindt u op de site van WoonInvest.

Door de jaarlijkse huurverhogingen kan de huur wel tot de maximale grens stijgen. Bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde kan dus zorgen voor een minder hoge huur in de toekomst. Wilt u meer informatie? De Woonbond heeft het een en ander voor u op een rijtje gezet. Er is ook een modelbrief beschikbaar. 

Terug naar nieuws