Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Check uw WOZ-waarde 2023

13-02-2023

Misschien heeft u de belastingaanslag voor 2023 al ontvangen. Inwoners van Leidschendam-Voorburg kunnen deze sinds 26 januari verwachten. Op de belastingaanslag staat ook de WOZ-waarde van uw woning. De ‘maximaal toegestane huurprijs’ van uw woning hangt mede af van de WOZ-waarde.

WOZ-waarde en sociale huur

Vooral voor sociale huurders is de WOZ-waarde belangrijk. De WOZ-waarde bepaalt niet rechtstreeks hoe hoog uw huurprijs is, maar heeft er indirect wel invloed op. Alle sociale huurwoningen hebben een ‘maximaal toegestane huurprijs’. Hoe hoog die maximale prijs is wordt voor een deel bepaald door de WOZ-waarde.

Huurverlaging

Betaalt u op dit moment een huur die dicht in de buurt komt van de maximale huurprijs? Dan kan een lagere WOZ-waarde ervoor zorgen dat de ‘maximaal toegestane huurprijs’ lager wordt dan de huur die u nu betaalt. Uw verhuurder moet dan de huur verlagen. Als uw verhuurder dit weigert kunt u naar de Huurcommissie om de huurverlaging af te dwingen.

Bezwaar maken

De gratis modelbrief van de Woonbond helpt u bij het maken van bezwaar. Daarnaast vindt u meer informatie over de WOZ-waarde op de website van de Woonbond.

Terug naar nieuws