Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Controleer de huurverhoging

11-05-2020

Huurders ontvingen eind april 2020 de jaarlijkse huurverhoging. Deze verhoging moet voldoen aan een aantal regels. Het kan gunstig zijn om de verhoging te controleren.

Check uw huurverhoging

De huurprijs van een woning mag niet uitkomen boven de maximale huurprijs. De maximale huurprijs wordt bepaald via het puntenstelsel. AOW’ers en gezinnen van vier of groter mogen geen inkomensafhankelijke huurverhoging krijgen. De Woonbond heeft een handig hulpmiddel gemaakt om uw huurverhoging te controleren. Check uw huurverhoging hier.

Wacht niet met bezwaar maken

Klopt uw huurverhoging niet? Wacht dan niet met bezwaar maken. Doe de bovengenoemde online check huurverhoging(externe link) om te kijken of dit voor u het geval is.

Ook een aanvraag voor huurbevriezing of verlaging kunt u het best nu al doen. Doe de check huurbevriezing of verlaging om te kijken of u hiervoor in aanmerking komt.

Problemen met huurbetaling?

Dreigt u uw huur niet meer te kunnen betalen? Komt u financieel in de knel door een inkomensdaling? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de verhuurder. De Woonbond heeft gesprekken gehad met corporatiekoepel Aedes en veel corporaties hebben laten weten coulant te zijn. Dat betekent in ieder geval geen huisuitzettingen, en voorkomen van incassotrajecten met bijbehorende kosten. Maar misschien is uw verhuurder wel bereid nog een stapje meer te zetten. Veel corporaties hebben aangegeven bereid te zijn maatwerk te treffen.

IkWoonLeefZorg van de Rabobank geeft antwoorden op zeven veel gestelde vragen bij huuraanpassing. Goed om eens te bekijken.

Terug naar nieuws