Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Controleer uw huurverhogingsvoorstel

15-05-2015

De Woonbond heeft een online check ontwikkelt om te testen of uw voorgestelde huurverhoging legitiem is. Ook dit jaar is sprake van de inkomensafhankelijke huurverhoging. Hierdoor is het vaststellen van een huurverhoging lastiger geworden. Het kan daarom lonen om een en ander goed te controleren.

De Woonbond heeft een online check ontwikkelt om te testen of uw voorgestelde huurverhoging legitiem is. Vanaf 2013 is er sprake van de inkomensafhankelijke huurverhoging. Hierdoor is het vaststellen van een huurverhoging lastiger geworden. Het kan daarom lonen om een en ander goed te controleren.

Het overzicht ziet er als volgt uit:
Huurders met een inkomen tot €34.229 maximaal 2,5% huurverhoging.
Huurders met een inkomen tot €43.783 maximaal 3% huurverhoging.
Huurders met een inkomen boven €43.783 maximaal 5% huurverhoging.

Het kan zijn dat door een gewijzigd inkomen niet de juiste huurverhoging wordt toegepast. Dit komt omdat wordt uitgegaan van de gegevens die in 2013 bij de Belastingdienst bekend zijn. Het nieuwe voorstel moet ook twee maanden voor de geplande huurverhoging verzonden worden.

Blijken uw gegevens niet te kloppen, dan kan u schriftelijk bezwaar aantekenen bij de verhuurder. Dit moet uiterlijk vóór 1 juli als de huurverhoging op 1 juli ingaat. Bezwaar maken kan ook door alleen de huurverhoging niet te betalen. U krijgt dan uiterlijk na drie maanden een aangetekende brief met het verzoek alsnog akkoord te gaan. Wanneer u dit niet doet spreekt de huurcommissie uiteindelijk een oordeel uit.

Heeft u hulp nodig bij het bezwaar maken? Neem dan contact op met de Woonbond via 020-5517755. Hiervoor moet u wel lid zijn van de Woonbond.

Via deze link kunt u de online check doen: http://www.woonbond.nl/huurverhoging/perjuli2015/

Terug naar nieuws