Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Doe mee met de Tuinmetamorfosewedstrijd!

9-09-2022

Groen in uw tuin zorgt voor een levendig uitzicht vanuit uw woning. Doe daarom mee aan de Tuinmetamorfosewedstrijd van Stichting Groei & Bloei! Stuur een foto op van voor en na de metamorfose en maak kans op leuke prijzen! 

Groene tuin

Naast een mooi uitzicht zijn er nog een aantal andere voordelen van een groene tuin. Zo vormen planten een fijne leefomgeving voor bijvoorbeeld vlinders, hommels en bijen. Bovendien zorgen planten tijdens warm weer voor verkoeling. En bij extreme regenval zorgen ze ervoor dat het riool minder belast wordt. Zo staan de straten minder vaak blank. Kortom: een kleine ingreep kan al heel veel moois opleveren! Respectus juicht een groenere leefomgeving toe, daarom brengen we deze wedstrijd graag onder uw aandacht.

Hoe doet u mee?

Maak een foto vóór en een foto ná de tuinmetamorfose. Tip: kies daarvoor de meest optimale groei- en bloeimomenten in uw tuin, liefst met licht bewolkt weer. Stuur uw beide foto’s met uw gegevens en een korte omschrijving vóór 10 oktober via de mail naar Stichting Groei & Bloei: info@leidschendam.groei.nl. Een deskundige en onafhankelijke jury beoordeelt de inzendingen.

Operatie Steenbreek

De Tuinmetamorfosewedstrijd wordt georganiseerd door Stichting Groei & Bloei in samenwerking met de gemeente Leidschendam-Voorburg, in het kader van Operatie Steenbreek. Deze operatie streeft een groene, biodiverse en klimaatbestendige omgeving na. Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Groei & Bloei.

Groen in de omgeving

Ook buiten uw tuin is het belangrijk om te vergroenen. Respectus heeft hiervoor het leefbaarheidsbudget. Heeft u een leuk idee? Lees dan hier hoe u een aanvraag doet. Zo werken we samen aan een fraaie leefomgeving. 

Terug naar nieuws