Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Duurzame markt in Stadstuin Rusthout

10-09-2021

Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg organiseert zaterdag 18 september een duurzame markt. De duurzame markt in Stadstuin Rusthout is voor iedereen gratis toegankelijk. De bedoeling is om inwoners te laten hoe zij zelf invulling kunnen geven aan duurzaamheid.

Op de markt wordt uitleg gegeven over bijvoorbeeld duurzaam tuinieren, energie besparen, duurzaam voedsel en nog veel meer. In een tiental kramen zullen organisaties vertegenwoordigd zijn die uitleg geven over wat inwoners zelf kunnen doen. Ook kunt u vragen stellen aan deskundigen.

De organisaties die meedoen zijn: Energy Common Leidschendam-Voorburg, Fietsersbond, Groei en Bloei, Rechtstreex en Zonne-energie op Maat. Daarnaast is de gemeente aanwezig voor vragen en is er informatie over wormenhotels en burgerparticipatie. U kunt ook meedoen aan de actie Steenbreek: ‘Tegel eruit, plantje erin!’ Deze actie vergroent de leefomgeving en helpt onnodige verharding tegen te gaan.

Programma

Om 10:00 uur wordt de markt geopend door wethouder Rouwendal. Vanaf 10:30 zijn er videopresentaties in Tuinzaal Rusthout. De kraampjes zijn te bezoeken tussen tien en twee. Voor kinderen is er een kleurwedstrijd met leuke prijzen. Er worden groenten en planten verkocht en om twee uur vindt de afsluiting plaats door wethouder Van Eekelen.

De stadstuin is te vinden aan de Noordsingel 3 in Leidschendam, tegenover de ingang van The Mall of the Netherlands. Nu alleen nog hopen op goed weer. Bij storm en regen gaat de markt namelijk niet door.

Woonidee

Heeft u een leuk idee opgedaan tijdens de duurzame markt? Misschien kunt u dit idee dan werkelijkheid maken met het leefbaarheidsbudget van Respectus. Wij vinden een groene en daarmee fraaie leefomgeving namelijk erg belangrijk. Klik hier voor meer informatie over het leefbaarheidsbudget.

Terug naar nieuws