Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Erfgoeddag 2018

26-01-2018

Leidschendam-Voorburg maakt zich op voor de opening van het toeristisch seizoen. Dat wordt gevierd op zaterdag 21 april. Historische figuren rijden dan per koets door de gemeente tijdens de Erfgoeddag ‘Schatten aan de Vliet 2018’. Die dag kunt u het cultureel erfgoed van Leidschendam-Voorburg veelal gratis bezoeken. Ook vindt de opening van het Watersportseizoen plaats.

Het thema is ‘Trots op heden en verleden’, dat perfect aansluit bij 2018 als Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. Maar liefst zeventien erfgoedpartners in onze gemeente maken zich daar hard voor. Bezoekers kunnen gratis mee met historische bussen of per schip met de Ooievaart Door de keuze voor rondritten kan het bezoek op één dag kennismaken met vele facetten van het cultureel erfgoed in Leidschendam-Voorburg.

U beleeft de historie rondom de sluis, met herinneringen aan de tijden van de tuinderijen en de veiling in Veur, de koepelkerk en nog zoveel meer. Ieder gebouw, iedere plek met een eigen verhaal. In Voorburg komt u in aanraking met de historie van koninklijke inwoners, onder wie prinses Marianne, prachtige buitenplaatsen en park ’t Loo. Het Huygenskwartier met de Oude Kerk, Swaensteijn en Hofwijck vertelt veel over de tijd van Huygens. Park Arentsburgh ademt de geschiedenis van de Romeinen.

Naast de erfgoedpartners doen ook het Haags Busmuseum, de fanfares Sint Caecilia en Forum Hadriani, Scouting Pius XII en Scouting Hubertus-Brandaan mee aan de Erfgoeddag en opening Watersportseizoen. Houd www.aandevliet.nl in de gaten voor meer informatie.

Erfgoedpodium

Het Erfgoedpodium is opgericht op initiatief van Museum Swaensteyn en de gemeente Leidschendam-Voorburg. Alle stichtingen en verenigingen die actief zijn op het gebied van erfgoed, geschiedenis en cultuur in onze gemeente zijn hierin verenigd. Het Erfgoedpodium organiseert activiteiten voor een breed publiek, zoals de Erfgoeddag. Ergoedpartners zijn Museum Swaensteyn, Huygens' Hofwijck, Molen de Vlieger, Houtzaagmolen de Salamander, Vereniging Erfgoed Leidschendam, Stichting Open Monumentendag Leidschendam-Voorburg, Historische Vereniging Voorburg, Stichting "Mooi Voorburg", Archeologische Werkgroep Leidschendam-Voorburg, Haags Gemeente archief, Gemeente Leidschendam-Voorburg, Bibliotheek aan de Vliet Leidschendam-Voorburg, Stichting Vrienden van het Carillon te Voorburg, Oude Kerk Voorburg, Begraafplaats Wilsveen, Boerderij Essesteijn en Stompwijkse Paardendagen.

Terug naar nieuws