Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Erfgoeddag en opening watersportseizoen

12-04-2019

De Erfgoeddag en de opening van het watersportseizoen  aanstaande zaterdag  13 april hebben dit jaar een bijzonder tintje. Niet alleen omdat het thema ‘Schatten van de Gouden Eeuw’ is, maar ook omdat het vernieuwde sluisgebied in Leidschendam officieel geopend wordt door commissaris van de Koning Jaap Smit…

Tijdens de Erfgoeddag kunt u meerijden met historische bussen langs verschillende erfgoedlocaties. Vanaf het Stationsplein in Voorburg rijdt er vanaf 12.30 uur elk half uur een gratis bus die u meeneemt langs verschillende historische locaties. Tevens is er de mogelijkheid mee te varen met de Ooievaart vanaf 12.00 uur. Voor deze tocht over het water zijn er verschillende opstappunten.

Ook zijn tijdens de Erfgoeddag musea, molen en andere locaties gratis te bezoeken en zijn er vele activiteiten. Ook voor kinderen is er genoeg te beleven, zoals figuurzagen bij molen De Salamander en kinderspeurtochten bij Museum Swaensteyn.

Vanaf 14.00 uur is het feest in en rond het sluisgebied in Leidschendam. Het hoogtepunt op deze locatie is de opening van het vernieuwde sluisgebied. Die vindt om 17.15 uur plaats door de eerdergenoemde commissaris van de Koning Jaap Smit.

Wilt u het gehele programma van aanstaande zaterdag 13 april bekijken? Klik dan hier.

Terug naar nieuws