Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Gluren mag niet meer, vindt de Woonbond

18-07-2017

Belangenbehartiger de Woonbond wil via een collectieve claim de inkomensafhankelijke huurverhoging terugdraaien. Ook wil zij het verstrekken van inkomensgegevens door de Belastingdienst stopzetten. De zitting in  de rechtszaak ‘Gluurverhoging’ vond begin juli plaats. De uitspraak wordt verwacht op 4 oktober.

Het draait in deze zaak om de periode vanaf de invoering van de Gluurverhoging in 2013 tot en met 2015. Hierover deed de Raad van State al eerder uitspraak. Daarnaast gaat het om de periode vanaf 2016. Volgens de Raad van State handelde de Belastingdienst onrechtmatig door inkomensgegevens van huurders te vertrekken aan verhuurders. De Woonbond wil daarom dat de inkomensafhankelijke huurverhogingen in deze periode worden teruggedraaid.

De Woonbond vindt bovendien dat de Belastingdienst de privacy van huurders nog steeds schendt door inkomensgegevens te delen met private partijen, terwijl dat niet is toegestaan. De organisatie wil daarom een einde maken aan het verstrekken van inkomensgegevens aan verhuurders. Volgens Woonbond-directeur Ronald Paping gaat het om huishoudens met een modaal inkomen of net even daarboven, die vaak al een forse huurprijs betalen.

Terug naar nieuws