Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Groene ideeën in De Groene Loper

5-06-2019

Het kleurde groen dit jaar tijdens de Algemene Ledenvergadering van Respectus op 29 mei in De Groene Loper aan de Voorburgse Van Royenstraat.

De bezoekers werden hartelijk ontvangen door de in het groen uitgedoste Hartendames Ecolien en Durabel en de sprekers behandelden onderwerpen als duurzaamheid, afvalvermindering en de buurtkoelkast.

Wethouder Van Eekelen

Wethouder Astrid van Eekelen beet het spits af met een uiteenzetting van de duurzaamheidsplannen van de gemeente Leidschendam-Voorburg. De gemeente wil samen met de woningcorporaties en de huurders de energiewaarde van huizen verbeteren en wijk voor wijk van het gasnet afhalen. Verder werd er gepraat met de huurders over afval ophalen, maximaal 100 kg restafval per persoon per jaar, het tegengaan van wateroverlast en het helpen van de bijen.

Vrolijk intermezzo

De activiteiten van Respectus werden in een film vertoond en de penningmeester Annelies Oudshoorn kreeg een applaus voor haar keurige boekhouding. Na een vrolijk intermezzo van de Hartendames ging de vergadering verder met Pauline Weurding, Teamleider Verhuur en Leefbaarheid bij WoonInvest. Zij sprak over verborgen problematiek van huurders en hoe wijkbeheerders daarop in kunnen spelen.

Buurtkoelkast

Tot slot was het de beurt aan Sandra Steijger-van As. Voor haar opleiding als wijkbeheerder heeft zij onderzocht hoe een buurtkoelkast kan werken en dit sociale initiatief wordt werkelijkheid in De Groene Loper. Ook legde zij helder uit hoe een buurtapp werkt. Hierna werden het bestuur en de kascommissie voor het volgende jaar vastgesteld. De Hartendames deden iedereen een hartelijk uitgeleide.

05-algemene-ledenvergadering-8.jpg

05-algemene-ledenvergadering-2.jpg

Terug naar nieuws