Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Groenste stad van Nederland

19-04-2016

Leidschendam-Voorburg wil de groenste stad van Nederland worden. Aangezien Respectus zich inzet voor leefbaarheid, juichen wij dit initiatief toe. Respectus moedigt daarom de bewonerscommissies aan om plannen te ontwikkelen voor meer groen in hun buurt. Stuur uw ideeën naar Respectus voor financiële ondersteuning.

De gemeente doet volgend jaar mee aan de jaarlijkse Nationale Groencompetitie van steden. Wethouder Nadine Stemerdink (Openbare ruimte) is heel enthousiast: ‘We gaan ervoor!’, is haar reactie.

De Nationale Groencompetitie wordt georganiseerd door de stichting Entente Florale. Doel van deze stichting is ‘het multifunctionele belang van het groen onder de aandacht te brengen van inwoners, ondernemers en overheden’.

De criteria zijn verdeeld in zes groepen: visuele en ruimtelijke kwaliteit, cultuurhistorisch erfgoed, cultuurgroen en buiteninrichting, natuur en landschap, recreatie en toerisme en duurzaamheid en milieu. Bij elk van deze groepen wordt gekeken naar ontwerp, beleid, onderhoud, gemeentelijke visie, beheer, communicatie en participatie.

Wethouder Stemerdink is optimistisch over de kansen als winnaar uit de bus te komen. ‘Leidschendam-Voorburg staat bekend als groene gemeente.’ Ze wijst hierbij met veel enthousiasme op de prachtige monumentale parken en het groene buitengebied. ‘En er zijn wel meer dan 700 soorten bomen in de gemeente. Die zijn echt beeldbepalend.’

De winnaar wordt bekend gemaakt in september 2017, op Nationale Groendag. Meer informatie: www.vitalegroenestad.nl/Groencompetitie.

Terug naar nieuws