Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Help jezelf de winter door

11-09-2017

Nu de dagen weer korter en kouder worden zetten we de verwarming een beetje hoger en houden we deuren en ramen dicht. Niet verstandig, want dat is niet alleen slecht voor de portemonnee, maar ook voor de gezondheid.

Veel ventileren
Door ramen en ventilatieroosters open te zetten ontsnapt er warme lucht en komt er koudere lucht binnen. Toch is het heel belangrijk om steeds uw huis te ventileren. Een op de tien woningen heeft schimmel, bijna de helft bevat tabaksrook en in veel huizen is binnen meer fijnstof aanwezig dan buiten. Ventilatie is dus noodzakelijk voor uw gezondheid. Op milieucentraal.nl vindt u tips over ventileren en het onderhoud van uw ventilatiesystemen.

Slim stoken
Met zuinig gebruik van uw verwarming kunt u per jaar behoorlijk wat geld besparen. Is er overdag niemand thuis? Zet de verwarming dan laag. Daarmee bespaar je gemiddeld € 130,- per jaar. Deurdrangers gebruiken zodat tussendeuren zich steeds sluiten levert je bijna € 200,- per jaar op, vooral als je alleen de ruimtes verwarmt waar je ook daadwerkelijk bent. Zo zijn er talloze eenvoudige slimmigheden om energie te besparen. Goed voor de portemonnee én het milieu. 

Terug naar nieuws