Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Hoge heffingen in Zuid-Holland

12-08-2016

Zuid-Holland is de duurste provincie voor huurders qua bijkomende woonlasten. Limburg is het goedkoopst. Dat blijkt uit de Atlas van de lokale lasten 2016 van het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (Coelo).

De extra woonlasten bestaan uit afvalstoffenheffing, rioolheffing en Waterschapsheffing (zuiveringsheffing en watersysteemheffing). De verschillen qua tarieven per provincie en per gemeente zijn enorm. Voor afvalstoffenheffing betaalt een meerpersoonshuishouden in Nijmegen € 95,- en in Wassenaar € 438,-. Bij de rioolheffing is dat € 85,- in Veendam en € 385,- in Zwartewaterland.

In Leidschendam-Voorburg betaalt een meerpersoonshuishouden voor afvalstoffenheffing ook een fors bedrag: € 338,76. In Den Haag is dat voor een meerpersoonshuishouden € 287,64. De rioolheffing voor gebruikers tot max. 400 m3 is in Leidschendam-Voorburg redelijk te noemen: € 135,48. In Den Haag betalen huurders echter helemaal geen rioolheffing. Huurders met een minimuminkomen kunnen kwijtschelding krijgen voor de afvalstoffenheffing en de rioolheffing. Voor meer informatie: klik hier (huurders Leidschendam-Voorburg). Huurders in Den Haag klik hier. (Den Haag).

Terug naar nieuws