Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Kennismaken met de gebiedsregisseur

27-08-2020

Respectus hecht veel waarde aan het creëren en behouden van een goede leefomgeving. De gebiedsregisseurs van de gemeente spelen hierin een belangrijke rol. Leidschendam, Voorburg en Stompwijk hebben ieder een eigen gebiedsregisseur. Maar wat doen zij precies?

Penchi Harteveld, gebiedsregisseur van Stompwijk voor de gemeente Leidschendam-Voorburg legt het uit. ‘Een gebiedsregisseur is een verbinder, gids en regisseur. Bijvoorbeeld wanneer iemand een activiteit voor eenzame inwoners wil organiseren, maar niet weet waar hij terecht kan voor financiële ondersteuning. Of wanneer een inwoner, ondernemer of organisatie samenwerking zoekt, maar niet precies weet wie de juiste kennis in huis heeft. Ik verwijs ze als gebiedsregisseur door naar het juiste loket.’

Een gebiedsregisseur is iemand die ervoor zorgt dat al uw vragen en klachten terecht komen bij de juiste persoon of organisatie. Daarnaast zorgen ze er ook voor dat de communicatie tussen de inwoners en de gemeente soepel verloopt. Ze zijn dus een belangrijke schakel in het creëren en onderhouden van een goede leefomgeving.

Wanneer is jouw werkdag geslaagd?

‘Als het mij lukt om mensen te helpen bij een kwestie waar zij mee worstelen. Onlangs kwam er bijvoorbeeld een inwoner met een goed idee: een verassingsmaaltijd om eenzame inwoners tijdens de coronacrisis een hart onder de riem te steken. Het was best kort dag en een uitdaging om alles op tijd te organiseren. Omdat ik het een goed initiatief vond, heb ik alle zeilen bijgezet. Onder andere door snel te schakelen met Vlietwensen om te kijken of ze een financiële bijdragen zouden kunnen krijgen. En door aan collega’s voor te leggen of we nog iets extra’s konden doen om het initiatief kracht bij te zetten, in de vorm van briefkaarten. Als dit soort dingen slagen, en ik zie het effect dat dit heeft op inwoners, dan is mijn werkdag geslaagd.’

Samen zorgen we voor een goede leefomgeving

Problemen zoals overhangende takken of losliggende stoeptegels kunt u melden bij het Meldpunt Openbare Ruimte: www.lv.nl/melden. Ernstige problemen worden snel opgelost en minder dringende zaken ingepland. Naast problemen kunt u ook met initiatieven voor uw wijk of buurt terecht bij het meldpunt. Denk in dat kader ook aan het budget WoonIdee van Respectus. Met initiatieven van inwoners zorgen we samen voor een goede leefomgeving.

Spreekuren

De gebiedsregisseurs houden iedere maand telefonische en/of fysieke spreekuren voor inwoners van de gemeente en organisaties met vragen of ideeën voor hun buurt. Bijvoorbeeld op het gebied van groen, verkeer, veiligheid of activiteiten voor de buurt.

De eerstvolgende spreekuren:

  • Voorburg: Emilie Arnold, woensdag 2 september van 15.00 tot 16.00 uur in wijkcentrum Agora.
  • Stompwijk: Penchi Harteveld, maandag 7 september van 11.00 tot 14.00 uur in het Dorpspunt
  • Leidschendam: Vanessa van Hurck, vrijdag 18 september van 10.00 tot 12.00 uur, 070-3009129 (telefonisch spreekuur)

(Bron lv.nl)

Terug naar nieuws