Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Kerntrekbeveiliging tegen inbrekers

12-08-2016

Er was hoog bezoek eind juni in Leidschenveen. Minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) en burgemeester Jozias van Aartsen deden de officiële aftrap van het project ‘Kerntrekbeveiliging’, waarbij duizenden woningen in de wijk Leidschenveen-Ypenburg van kerntrekbeslag worden voorzien.

Het project is een samenwerking tussen de landelijke en lokale overheden, politie Haaglanden, WoonInvest, Staedion, Vidomes en vastgoedverhuurder Van 't Hof Rijnland.

Aan de Oude Polderweg in Leidschenveen werd het startschot gegeven voor de verbetering van de veiligheid van huurwoningen. De actie houdt in dat de gemeente Den Haag in samenwerking met vier corporaties 2.200 huurwoningen gaat voorzien van anti-kerntrekbeslag.

 Dit beslag voorkomt dat inbrekers de complete cilinder uit uw deur trekken. Voor huurders die niet binnen het project vallen: Slotenmaker AIS aan de Damlaan 19 in Leidschendam heeft bijvoorbeeld dergelijke sloten en kan ook zorgen voor montage. Als u handig bent, kunt u het wellicht zelf doen, maar let dan wel op de lengte van de cilinder en de dikte van uw deur.

WoonInvest is verder bezig de mogelijkheden van subsidiëring te bekijken. Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft namelijk bekend gemaakt dat zij in 2016 hiervoor maximaal twee miljoen euro (voor het hele land) beschikbaar heeft gesteld met als voorwaarde dat de eigenaar de andere helft meebetaalt. Hieraan zitten echter flink wat voorwaarden verbonden. Zo moet het gaan om complexen met een verhoogd inbraakrisico, mag geen renovatie gepland staan of net uitgevoerd zijn en moet een onafhankelijke derde partij het complex bekijken en anti-inbraakadviezen geven. Indien hier meer over bekend is, ontvangen de betreffende huurders nadere informatie via WoonInvest.

Terug naar nieuws