Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Kom naar ‘Schatten aan de Vliet’

11-04-2016

Een middag vol cultuur, ambachten, historie en watersport! Komt allen op zaterdag 16 april naar de de eerste Erfgoeddag in Leidschendam-Voorburg. Het toeristisch seizoen in Leidschendam-Voorburg wordt deze dag feestelijk geopend. Onder de titel ’Schatten aan de Vliet’ is een afwisselend programma samengesteld voor jong en oud.

Zo zijn er tijdens de eerste Erfgoeddag onder meer stadswandelingen, rondleidingen, familieworkshops, schilderworkshops, tentoonstellingen en tochtjes op de Vliet. Laat u verrassen op een van de vele locaties! Houtzaagmolen De Salamander, Museum Swaensteyn, Molen De Vlieger, Huygens’ Hofwijck, Stichting ‘Mooi Voorburg’, Erfgoed Leidschendam en veel andere partners zetten die dag hun beste beentje voor. Zo kun je op Huygens’ Hofwijck in de huid van Constantijn en Christiaan Huygens kruipen. In de Oude Kerk speelt het carillon en worden schilderworkshops gegeven. Bij Houtzaagmolen De Salamander is een houtbewerkingsworkshop en kun je varen met Scouting Pius XII, Molen De Vlieger presenteert een puzzelwandeling. De Vereniging Erfgoed Leidschendam toont een foto-expositie en Scouting Hubertus-Brandaan organiseert een grote spelenkermis voor de jeugd. En er is veel meer….

Kijk voor het volledige programma op www.swaensteyn.nl of www.uitinlv.nl. Een historische bus én boten op de Vliet verbinden de verschillende locaties. De Erfgoeddag start met de traditionele inwerkingstelling van de historische pomp bij de Oude Kerk in Voorburg, de opening van het nieuwe VVV-punt in Museum Swaensteyn en de feestelijke opening van het vaarseizoen door de Samenwerkende Watersport Leidschendam-Voorburg.

Geniet op 16 april van het brede aanbod van cultuur, geschiedenis en erfgoed in onze mooie gemeente!

Terug naar nieuws