Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Lekker op vakantie? Geef inbrekers geen kans!

5-07-2017

De zomervakantie staat voor de deur en veel mensen gaan er lekker een tijdje tussenuit. Voor het dievengilde is het juist een drukke tijd van het jaar. Geef inbrekers geen kans en laat uw huis veilig achter. Hier zijn een paar tips voor een zorgeloze vakantie.

Plaats waardevolle spullen uit het zicht. Het lijkt misschien een open deur, maar inbrekers kijken vaak eerst even snel of er wat te halen valt. Laat een laptop niet op de tafel staan, maar berg hem op. Zorg ook elders in huis dat sieraden of geld niet voor het grijpen ligt. Maak het dieven zo moeilijk mogelijk.

Zet inbrekers in ‘t licht

Heeft u plaats voor een buitenlamp? Kies dan voor een lamp met bewegingssensor. Als een mogelijke inbreker ineens in het licht staat, is hij makkelijker te zien voor buren en voorbijgangers. Met een tijdschakelaar kunt u ‘s avonds ook binnen het licht een tijdje laten branden zodat het net is of u thuis bent.

Een inbrekerstrucje is om een papiertje tussen voordeur en deurstijl te klemmen of een lege doos voor de deur te zetten. Als het papiertje of de doos niet weggehaald wordt is de bewoner kennelijk langer van huis. Ziet u zoiets bij de buren? Haal het dan weg en meldt het bij de politie en uw buurtpreventieteam. U bewijst uw buren een grote dienst en er kan extra op alle woningen gelet worden.

Social media

Als uw facebookpagina voor iedereen toegankelijk is, laat dan pas achteraf weten dat u op vakantie was. Post tijdens uw vakantie geen foto’s, tenzij uw pagina alleen voor bekenden te zien is. Inbrekers gebruiken social media ook.

Goede sloten zijn ten slotte nog de beste manier om inbrekers buiten de deur te houden. Plaats sloten met het Politiekeurmerk en laat uw woning testen. Een Politiekeurmerksticker op de voordeur werkt ook preventief. Meer informatie vindt u op www.politiekeurmerk.nl

Terug naar nieuws