Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Let op: Briefjes tussen de deur!

23-01-2018

Woningdieven gaan tegenwoordig tot het uiterste om inbraken te plegen. De politie in Leidschendam-Voorburg merkt een toename van de zogeheten ‘voorbereidingshandelingen voor woninginbraak’. Als check of bewoners langere tijd afwezig zijn, dienen opgevouwen briefjes tussen de deur en deurpost. Wees dus alert!

Het gaat als volgt in zijn werk. Dieven plaatsen ‘briefjes’ tussen uw voordeur en het kozijn. Als dit briefje een tijdje blijft zitten, betekent dit voor eventuele inbrekers dat u een tijdje niet thuis bent geweest. Het gevolg kan een inbraak zijn. Hetzelfde geldt voor takjes die zij tegen de voordeur zetten.

Wat te doen als u een dergelijk object aantreft? De politie verzoekt om deze objecten niet zelf te verwijderen, maar de politie te bellen zodat zij dit voor onderzoek kunnen gebruiken. Wie weet helpt het een inbreker te traceren en eventueel arresteren.

Gaat u een tijdje weg van huis? Laat dan regelmatig familie of bekenden langsgaan bij uw woning. Op het politiebureau liggen flyers met meer tips. Veel van deze tips staan in een eerder verschenen blog op deze website. Klik hier om dit artikel nog eens te lezen.

(doorlink naar: http://www.respectus.nl/nieuws/veilig-wonen-met-tips-van-de-politie)

Terug naar nieuws