Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Meer burenoverlast door corona

26-03-2021

In coronatijd hebben buren vaker last van elkaar, maar gelukkig bieden hulplijnen en online tools uitkomst. Toch blijkt in gesprek gaan met elkaar de beste oplossing.

Luidruchtig spelende kinderen zijn vervelend voor de thuiswerkende buurman die geconcentreerd de jaarcijfers wil afronden. Niet iedereen stapt onbevreesd op de buren af om een probleem op te lossen en dat merken de hulplijnen. Zo kreeg de Nationale Hulplijn Woonoverlast de afgelopen twaalf maanden vijftien á twintig procent meer vragen over burenoverlast.

Ga het gesprek aan

Een probleem met uw buren is heel vervelend. Een kleinigheidje kan zomaar uitgroeien tot een ruzie die uw woonplezier bederft. Een goed gesprek werkt vaak het best. Neem eens een kijkje op www.problemenmetjeburen.nl. Op deze website vindt u allerlei suggesties en informatie over burenoverlast. Bijvoorbeeld hoe u een gesprek aangaat over een bepaald onderwerp.

Wijkbeheerders

Voor advies bij burenoverlast kunt u ook terecht bij de Nationale Hulplijn Woonoverlast. Daarnaast zijn de wijkbeheerders van WoonInvest een aanspreekpunt bij overlast en ergernissen in uw woonomgeving. Zij zorgen ervoor dat u prettig kunt wonen in een schone en veilige buurt. Zij doen dit in samenwerking met de gemeente, politie en vele andere organisaties. Hier ziet u wie de wijkbeheerder is in uw buurt.

Online advies

Wie wel een vraag heeft, maar geen zin heeft in een gesprek, kan terecht op de site www.overlastadvies.nl. Na het beantwoorden van een aantal vragen krijgt u gratis juridisch advies op pdf-formaat. De site is een initiatief van de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen.

 

(Bron: woonbond.nl)

Terug naar nieuws