Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Meer inzicht in online zoekgedrag senioren

23-04-2017

Seniorenplatform Woonz.nl deed een onderzoek naar de online zoektocht naar woningen door senioren en hun kinderen. Daarbij kwamen een paar verrassende uitkomsten naar boven.

Zo bleek dat de helft van de woningzoekende senioren een direct beschikbare woning zoekt en de andere helft juist een woning die later beschikbaar komt. Annemiek Schut, directeur van Woonz.nl, weet dat ouderen soms wel anderhalf jaar bezig zijn met zoeken naar een nieuwe woning. ‘Met de ouderenbond ANBO voerden we al eerder een onderzoek uit. Ouderen komen verschillende obstakels tegen als ze willen verhuizen. Zo zijn het opruimen van de eigen woning, wat de kinderen ervan vinden en de financiële gevolgen van een verhuizing drie flinke hobbels om te nemen.’

Voorzieningen in de buurt

Woonz.nl deelt hun inzichten graag met alle organisaties die inzicht willen hebben in het online zoekgedrag van senioren. Wat de belangrijke zoekcriteria zijn is erg handig om te weten om het aanbod van woningen zo goed mogelijk af te stemmen op de vraag. Zo is het voor 32% van de zoekers uit het onderzoek niet zo belangrijk om in de eigen wijk te blijven. De voorzieningen in de nieuwe buurt en de mogelijkheid om samen in een senioren(zorg)woning te kunnen wonen zijn voor hen belangrijker.

Annemiek Schut ziet dat de diversiteit in het aanbod van woningen met de dag toeneemt. ‘Voor senioren valt er vandaag de dag echt wat te kiezen, dat is natuurlijk mooi.’ Nieuwe en bestaande woon(zorg)ondernemers bieden steeds meer innovatieve woonmogelijkheden aan. Nu is het zaak om het aanbod op internet af te stemmen op de zoekvragen van nu. Ook de onbewuste vragen.

Seniorenmakelaars

In Haaglanden kunnen ouderen hulp krijgen van een seniorenmakelaar in hun zoektocht naar een geschikte woning. Stuur een e-mail naar: seniormakelaar@socialeverhuurdershaaglanden.nl. Wij nemen dan contact met u op. Vergeet niet uw contactgegevens te vermelden.

Terug naar nieuws