Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Milieubewust met regentonnen-actie

26-10-2023

Respectus wijst u graag op de regentonnen-actie van de Stichting Duurzaam LV. Van 1 tot en met 30 november 2023 krijgen inwoners van Leidschendam-Voorburg 25 procent korting bij aanschaf van een regenton naar keuze!

Kortingsbon

Op de website van Stichting Duurzaam LV vindt u een kortingsbon van 25 procent voor een regenton naar keuze. U kunt de bon gebruiken bij een van de deelnemende tuincentra. Maximaal één regenton per persoon met een maximale korting van vijftig euro. Op is op!

Deelnemende tuincentra:

  • Tuincentrum Hofstede Faunaland (Den Haag)
  • Intratuin (Zoetermeer)
  • Groenrijk de Wilskracht (Leidschenveen)

Regenton

Gaat u uw tuin winterklaar maken, bijvoorbeeld door bollen te planten? Plaats dan gelijk een regenton! Door de ton te koppelen aan een regenpijp, vangt u gratis water op. Met dit water kunt u vele malen uw tuin besproeien in droge tijden.

Milieubewust

Jaarlijks valt er gemiddeld 80 centimeter regen in Nederland. Volgens berekeningen van het KNMI stijgt de hoeveelheid neerslag door de klimaatverandering ieder jaar. Toch krijgen we te maken met steeds drogere zomers. Zonde om dan niks te doen met dat extra regenwater.Door uw planten water te geven met water uit de ton, verbruikt u minder drinkwater. Een regenton kan per jaar zo’n zevenduizend liter drinkwater besparen. Daarmee kunt u ruim zeventig keer een gemiddelde tuin besproeien.

Te veel water

Tijdens de winter zitten we vaak met het omgekeerde probleem. Te veel water! Doordat er overal steeds meer steen ligt, kan het water moeilijk de grond in trekken. Hierdoor raken de riolen steeds vaker overbelast. Door water op te vangen met een regenton, draagt u bij aan het ontlasten van het riool. En het scheelt ook nog eens in de portemonnee.

Terug naar nieuws