Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Nieuw watertappunt in park ’t Loo

28-09-2020

In park ’t Loo in Voorburg staat sinds kort een Dunea watertappunt. Op 16 september werd het tappunt officieel in gebruik genomen.

Het watertappunt is aangelegd in het park Spinozahof. Het hofje is deel van park ’t Loo en ligt bij de kruising Prins Bernardlaan/Spinozalaan. Nadine Stemerdink, wethouder Openbare Ruimte: ‘Spelende kinderen, voorbijkomende sporters, wandelaars; iedereen kan hier op elk moment van de dag vers drinkwater tappen. Een gezonde en duurzame keuze!’

Het watertappunt is een initiatief van vrijwilligers van Spinozahof en voor een groot deel gefinancierd door stichting Mooi Voorburg. Volgens Frouwke de Boer, voorzitter van de stichting, was de aanleg nog best lastig, want er moest een aparte waterleiding worden aangelegd vanaf de Prinses Beatrixlaan. Het initiatief draagt bij aan de aantrekkelijkheid van park ’t Loo.

Woonidee

Respectus ziet graag dit soort initiatieven van buurtbewoners. Heeft u ook een leuk initiatief? Denk dan eens aan het leefbaarheidsbudget van Respectus. Dit budget is bestemd om goede Woonideeën te kunnen realiseren. Samen werken we zo aan een fraaie leefomgeving!

Gezond en duurzaam

Nadine Stemerdink: ‘Met het watertappunt hopen we meer mensen te stimuleren om kraanwater te drinken. Het is een goede vervanger voor suikerhoudende frisdrank. Tevens is een watertappunt goed voor het milieu; mensen kunnen hun eigen herbruikbare flesje of bidon makkelijk en snel vullen. Daarmee beperken we de hoeveelheid plastic afval.’ Het tappunt in Spinozahof is het tiende tappunt in de gemeente. Alle tappunten zijn te zien op de tapkranenkaart op de website van Dunea.

Naast het nieuwe watertappunt is er nog veel meer te zien in Spinozahof. Zo groeien en bloeien er allerlei mooie bloemen en planten. Vrijwilligers zorgen samen met gemeentelijke groenbeheerders voor het ecologisch onderhoud. Deze groep is elke woensdag in het hofje aan het werk. Het hofje heeft tevens een educatieve functie. Scholen krijgen er groene lessen en de vrijwilligers geven (op aanvraag) rondleidingen.

(Bron lv.nl)

Terug naar nieuws