Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Nieuwbouw woon- en zorgcomplex Hethuis opgeleverd

4-05-2021

Een eigen woonplek met kwaliteit. Dat betekent de oplevering van woon- en zorgcomplex Hethuis voor achttien jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Op 29 april 2021 was de officiële oplevering van aannemer Van Den Nieuwendijk Bouw aan WoonInvest.

Hethuis bevindt zich aan de Dobbelaan in Leidschendam. Het complex is in opdracht van WoonInvest gebouwd voor huurder Stichting Hethuis en voorziet in achttien zelfstandige woongelegenheden, twee gemeenschappelijke woonkamers en vier ruimtes voor dagactiviteiten. De zorg voor de bewoners levert zorgaanbieder ASVZ. Ondanks de afhankelijkheid van de toekomstige bewoners van zorg en ondersteuning van anderen, krijgen zij zo een eigen woonplek met kwaliteit. Dit zorgt voor een leven dat voor de bewoners en hun omgeving verrijkend is, geïntegreerd in de wijk, de buurt en de samenleving.

Duurzame nieuwbouw

In juni 2020 startte Van Den Nieuwendijk Bouw met de bouw van Hethuis. Maar liefst drie weken eerder dan gepland kan de aannemer Hethuis opleveren. Hethuis is volledig gasloos gebouwd volgens de duurzaamheidsvisie van WoonInvest. Er zijn twee warmtepompen voor de verwarming en de warmwatervoorziening. Op het dak zijn 85 zonnepanelen geplaatst die goed zijn voor een gemiddelde opbrengst van 23.000 kWh per jaar. Hethuis heeft daardoor een A+ energielabel gekregen, waarbij de gemeenschappelijke ruimten zelfs goed zijn voor een A+++ label.  

Verhuizen

Stichting Hethuis start direct na de oplevering met de inrichting. Naar verwachting verhuizen medio juni de eerste bewoners naar Hethuis. Zodra alle bewoners gewend zijn aan hun nieuwe woon- en leefomgeving en de landelijke coronasituatie het toestaat vindt na de zomervakantie de feestelijke opening plaats.

Fotobijschrift:
Marianne Straks (WoonInvest), Migiel van Lier, Alfred Levi, Mark Aarts, Pauline Hillen & Saskia de Koster (Stichting Hethuis), Kees de Vogel & Jan Hameeteman (Van Den Nieuwendijk Bouw BV) proosten samen met enkele genodigden op de oplevering van Hethuis.

Terug naar nieuws