Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

NS en ProRail renoveren fietsenstalling station Voorburg

15-02-2018

De fietsenstalling bij station Voorburg gaat op de schop. NS en ProRail investeren 8 miljoen euro om 44 fietsenstallingen bij stations door heel Nederland te renoveren, waaronder die van Voorburg.

Wie weleens in de fietsenstalling van station Voorburg is geweest, kent ongetwijfeld het stalen draaihek bij de ingang. Deze gedateerde constructie gaat verdwijnen en maakt plaats voor een modernere toegangsdeur. Ook wordt de opgeknapte fietsenstalling voorzien van camera’s en een intercom. Daarmee kunnen reizigers als zij vragen hebben, contact opnemen met de NS. De nieuwe entree is al getest op de stations Bilthoven en Heerenveen. Volgens de NS zijn de reizigers erg te spreken over vernieuwing. Uit een onderzoek blijkt dat 77% van de reizigers de nieuwe situatie verkiest boven de oude.

RandstadRail-station Leidschendam-Voorburg

Ook bij RandstadRail-station Leidschendam-Voorburg zijn nieuwe fietsenstallingen gekomen met plaats voor meer fietsen. Aanleiding was dat de oude stallingen regelmatig vol zijn en mensen hun fiets parkeren op plaatsen waar dat niet hoort. Dit vergroot de kans op diefstal en geeft een rommelig straatbeeld. De werkzaamheden zijn begin 2018 afgerond. Respectus juicht dit in het kader van een leefbare woonomgeving toe. Alleen moet het groen in de omgeving nog even een opknapbeurt krijgen. Dat is door de werkzaamheden behoorlijk kapotgereden.

Terug naar nieuws