Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Paul Derks, vicevoorzitter van Respectus overleden

23-05-2023

Met fijne herinneringen kijken wij terug op de vriendschap en samenwerking die wij bij Respectus hadden met onze Paul. We moeten helaas mededelen dat Paul Derks op 21 mei 2023, in het bijzijn van zijn familie, is heengegaan.

Hij was de drijvende kracht achter Respectus en zo’n tien jaar de voorzitter. Met veel bevlogenheid zette hij zich in voor de sociale huurders in Leidschendam-Voorburg en omgeving. Stapels met adviesaanvragen, jaarberichten, sociale statuten en wat al niet meer nam hij door in zijn woning, of op het kantoor aan de BruijningsIngenhoeslaan. Hij had vele contacten in de lokale gemeenschap, van beleidsambtenaren tot buurtgenoten en van bewonerscommissies tot regionale huurdersorganisaties. Altijd met één doel: opkomen voor huurders, en altijd op een humoristische en harmonische manier.

Ook in de tijd dat hij ziek was, zette hij zich naar kunnen in. Hij wilde betrokken blijven en stond tot op het laatste moment midden in de maatschappij. Hij was ook een fervent modeltreinen- en Feijenoord-fanaat. Het kampioenschap van Feijenoord mocht hij nog net meemaken, en dat vond hij prachtig.  

We missen in hem een fijne voorzitter, de laatste periode vicevoorzitter, een trouwe vriend en een man die zich inzette voor de medemens. Paul, we zullen je missen!

Namens bestuur Respectus,
Carina Mens

Terug naar nieuws