Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Prachtige herfstkleuren in de Japanse Tuin

22-09-2017

Landgoed Clingendael is op zichzelf al een mooi park om in rond te lopen, vooral in de herfst. De Japanse tuin die zich op het landgoed bevindt, is helemaal de moeite van het bekijken waard. Maar… wees er snel bij, want de tuin is beperkt open. In oktober is het weer zover.

Historisch groen
De Japanse Tuin is rond 1910 aangelegd in opdracht van de toenmalige eigenaresse van het landgoed: Marguerite, Baronesse van Brienen. Zij was in Japan geweest – toen nog een reis per schip – en bracht onder andere de stenen lantaarns en bruggetjes mee die nu onderdeel van de tuin zijn.

Beperkt open
Omdat de tuin erg kwetsbaar is, is hij maar tweemaal per jaar open voor bezoekers. In het voorjaar en in de herfst. De tuin is dan op zijn mooist. Tussen 14 en 29 oktober is de tuin te bezoeken van 10.00 tot 16.00 uur. Er gelden dan nog wel een paar regels om de tuin te beschermen. Zo is de tuin niet toegankelijk met buggy’s en scootmobiels. Op de website van de gemeente Den Haag vindt u de openingstijden van de tuin en wat er wel en niet is toegestaan.      

Terug naar nieuws