Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Samen voor een schone leefomgeving!

11-09-2023

De jaarlijkse World Cleanup Day staat weer voor de deur. Zaterdag 16 september 2023 zijn er meerdere opschoonacties in verschillende gemeenten. Ook in Leidschendam-Voorburg staan verschillende acties geplant, georganiseerd door inwoners.

World Cleanup Day

Het doel van de World Cleanup Day is het opruimen van zwerfafval en het bewustzijn over afvalproblemen te vergroten. Iedereen is uitgenodigd om mee te doen aan opruimacties. Zo kan iedereen een steentje bijdragen aan een schone leefomgeving.

Hoe helpt u mee?

Zwerfafval opruimen is een activiteit die mensen en groepen verbindt en aanmoedigt om netjes met onze planeet om te gaan. Door mee te doen met een opruimactie in uw buurt, helpt u ook mee aan een schonere en gezondere leefomgeving. Sluit u aan bij een van de acties of registreer uw eigen actie op www.supportervanschoon.nl.

Acties in Leidschendam-Voorburg

In Voorburg Noord en West worden schoonmaakacties georganiseerd. Net als rondom de Mall en in Prinsenhof. Ook wordt de Vliet schoongemaakt, als onderdeel van de Vlietdagen. Alle acties hebben als doel de straten, parken en waterwegen vrij te maken van zwerfafval. Hieronder ziet u een overzicht van de verschillende acties:

Leidschendam: Prinsenhof (12.30 – 15.00 uur)
Verzamelen in Park Prinsenhof ter hoogte van De Loopplank. Om 15:00 uur wordt de middag afgesloten met een hapje en drankje bij Woej De Plint. De organisatie ligt in handen van bewoner Walter Schijf.

Leidschendam: rondom de Mall (11.00 – 13.00 uur)
Verzamelen bij de ingang van het Fletcher Hotel. De Lionsclub Voorburg is de organisator van deze actie.

Leidschendam: de Vliet (11.00 – 16.00 uur)
Om 11.00 uur is de officiële start aan de Leidsekade, ter hoogte van het schip The Enterprise. Tussen 11.00 en 16.00 uur kunt u afvalsuppen op de Vliet. Scouting Hubertus-Brandaan organiseert het, in samenwerking met Harrie Ozinga en het Zeekadetkorps Den Haag.

Voorburg Noord (09.30 – 10.45 uur)
Verzamelen bij de ingang (naast de waterpomp) van het Corbulopark. De ochtend wordt afgesloten met een kopje koffie bij Blend One. De organisatie ligt in handen van Paulien Kegge.

Voorburg West (13.00 – 15.00 uur)
Het startpunt is Brasserie Stuut (Stationsplein 2). Rond 15.00 uur is de opschoonactie afgelopen en wordt de middag afgesloten met koffie en wat lekkers bij Stuut. De organisatie ligt in handen van Thea Scholten.

Stompwijk (09.00 – 11.00 uur)
Leerlingen van de Maerten van de Veldeschool in Stompwijk gaan zwerfafval prikken om en rond het Dorpspunt en de school, en zo door naar de appelboom in het dorp.

Wilt u in contact komen met de organisatoren van een van de acties? Laat het ons weten via communicatie@lv.nl.

Terug naar nieuws