Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Samenwerken met bewonerscommissies

18-11-2015

Respectus gaat de contacten met de bewonerscommissies intensiveren. Dat bleek zaterdag 7 november tijdens een bijeenkomst in de Groene Loper in Voorburg. Tijdens de bewonerscommissiedag, die was georganiseerd door WoonInvest en Respectus, vroeg voorzitter Paul Derks de aanwezigen hun e-mailadressen achter te laten. "Contact vinden wij heel belangrijk" benadrukte hij.

Respectus gaat de contacten met de bewonerscommissies intensiveren. Dat bleek zaterdag 7 november tijdens een bijeenkomst in de Groene Loper in Voorburg. Tijdens de bewonerscommissiedag, die was georganiseerd door WoonInvest en Respectus, vroeg voorzitter Paul Derks de aanwezigen hun e-mailadressen achter te laten. ‘Contact vinden wij heel belangrijk’, benadrukte hij.

Marianne Straks, de nieuwe directeur van WoonInvest, noemde de bewonerscommissies de ogen en oren van de bewoners én van de verhuurder. ‘Daarom bent u van onschatbare waarde’, sprak zei tijdens de introductie. Interessante punten die de revue passeerden  waren het belang van communicatie en een goede terugkoppeling naar alle partijen.

Groepsdiscussie

Na de pauze werden de aanwezigen in groepen verdeeld. Elk groepje – bestaande uit leden van verschillende bewonerscommissies - boog zich over de onderwerpen ‘Wat gaat goed, en wat kan beter’ bij de bewonerscommissies zelf en bij de samenwerking met Respectus en WoonInvest. ‘Het is fijn als we van elkaar leren’, sprak Birgit Hijdra, manager Woondiensten bij WoonInvest. Volgens Birgit is het belangrijk als Respectus goed bekend is bij de bewonerscommissies: ‘Als jullie elkaar weten te vinden, kan Respectus in veel zaken ondersteunen. Zij hebben ruime ervaring.’  

Terug naar nieuws