Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Spreiding van afvalbakken

15-04-2016

De gemeente is aan het bezuinigen. Daarom wordt kritisch gekeken naar de spreiding van afvalbakken. De bakken die bijna niet worden gebruikt, worden binnenkort verwijderd of verplaatst. De wijk Bovenveen is het eerste aan de beurt.

De afvalbakken blijven staan op de belangrijkste hondenuitlaatroutes en bij hondenlosloopgebieden. Ook de afvalbakken bij bushaltes worden niet verwijderd. Ondernemers in winkelcentra die eten of drinken verkopen, moeten een afvalbak plaatsen bij de ingang van hun winkel. Aan het begin van de winkelstraat of op een kruising staat wel een afvalbak van de gemeente.

Wilt u weten of de afvalbak bij u in de omgeving blijft staan? Op de te verwijderen of te verplaatsen bakken, worden stickers geplakt waarop staat wat ermee gaat gebeuren. Heeft u vragen? Neem dan contact op met het Klant Contact Centrum (KCC) via tel. 14070 of meld het via het digitale meldpunt openbare ruimte. U kunt zelf ook een afvalbak adopteren. U zorgt dan zelf voor het legen ervan. Meer informatie is verkrijgbaar bij het KCC.

Terug naar nieuws