Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Stap op tijd naar de Huurcommissie

5-05-2021

Heeft u recht op eenmalige huurverlaging, maar heeft WoonInvest geen huurverlagingsvoorstel gedaan? Neem dan contact op met WoonInvest. Als u er met WoonInvest niet uitkomt, stap dan uiterlijk 12 mei naar de Huurcommissie.

Het gaat om huurders die al in 2019 een inkomen hadden waarmee ze in 2021 recht op eenmalige huurverlaging hebben. Huurders die na 2019 een inkomensdaling hebben meegemaakt waardoor ze in de inkomenscategorie voor huurverlaging zijn terechtgekomen kunnen nog tot 30 december een aanvraag tot huurverlaging doen.

Alle regels op een rij

Voor corporatiehuurders met een laag inkomen en relatief hoge huur geldt dit jaar eenmalig een huurverlaging. In dit overzicht heeft Woonbond op een rij gezet wanneer huurders hiervoor in aanmerking komen en waar ze recht op hebben.

Uiterlijk 12 mei

Huurders die al in 2019 in de categorie voor huurverlaging vielen hoefden zelf geen aanvraag voor huurverlaging te doen. Hun corporatie moest uiterlijk eind maart een voorstel tot huurverlaging sturen. Als die niet binnen is, terwijl u wel recht had op de automatische huurverlaging is het dus tijd om aan de bel te trekken. Als WoonInvest niet met een voorstel komt kun je tot uiterlijk 12 mei naar de Huurcommissie stappen.

Oneens met het voorstel?

Heeft u wel een huurverlagingsvoorstel gehad, maar bent u het daar niet mee eens? Ook dan kunt u terecht bij de Huurcommissie. Dat kan tot zes weken na de datum dat de huurverlaging ingaat.

Bron: woonbond.nl

Terug naar nieuws