Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg wil meer bomen

23-11-2020

Begin dit jaar heeft Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg een Bomenplan aangeboden aan wethouder Stemerdink. De gemeente heeft dit nog in onderzoek, vandaar dat de stichting nu met een concreet voorstel komt.

Het digitale plan bevat een top-5 aan locaties waar dringend bomen geplant moeten worden en waar aanplant op korte termijn mogelijk is. De aanplant van deze bomen zou nog in het plantseizoen 2020/2021 kunnen plaatsvinden. Respectus maakt zich hard voor een leefbare woonomgeving en steunt daarom plannen voor meer groen.

Sander Wennekers: ‘Als vrijwilliger Groen ben ik alle locaties langsgegaan. Een aantal van deze locaties biedt de mogelijkheid snel actie te ondernemen. Vandaar de aanbieding van deze top-5 van locaties waar naar inschatting van de Stichting Duurzaam nog in het nu aankomende plantseizoen bomen kunnen worden geplant.’

Groene gemeente

Leidschendam-Voorburg is een groene gemeente en is daar ook trots op. Maar er zijn binnen de gemeente ook kale plekken waar bomen hard nodig zijn voor het afvangen van CO2 en fijnstof, voor schaduw en voor een groene aanblik. De laatste jaren zijn op diverse locaties in de gemeente veel bomen gekapt, terwijl er niet zo veel is aangeplant.

Klimaatafspraken

Het verminderen van het aantal bomen gaat in tegen het Klimaatplan van de gemeente en het nationale Klimaatakkoord. Om hieraan bij te dragen moet ook onze gemeente stevig aan de bak. Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg zal daarom binnenkort met nieuwe voorstellen komen, zowel voor de bebouwde kom als voor het buitengebied.

De top 5 locaties

De top 5 locaties uit het Bomenplan vindt u hier.

Hebt u zelf een groen initiatief?

Hebt u zelf een idee voor een groen initiatief om de leefbaarheid van uw buurt te verbeteren? Respectus waardeert dit enorm en heeft daarom een leefbaarheidsbudget om goede ideeën te kunnen realiseren. Klik hier voor meer informatie!

Terug naar nieuws