Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Suggesties voor planten bomen in Leidschendam-Voorburg

5-03-2020

De stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg zet zich in voor het verduurzamen en vergroenen van de gemeente. Zij merken dat de inwoners zich druk maken over de klimaatverandering.

De stichting ziet ook dat er vanuit de inwoners genoeg suggesties zijn om hier iets aan te veranderen. ‘We zijn hiermee aan de gang gegaan’, zegt voorzitter Marjan van Giezen. ‘Concreet zijn we bezig met een plan om nieuwe bomen te plaatsen. Aan de inwoners hebben we gevraagd welke plekken hiervoor het meest geschikt zijn. Deze suggesties resulteren in een plan om lege plekken in de gemeente op te vullen.’

Postcodeloterij

Het plan wordt mogelijk door een actie van de Postcodeloterij. Die stelt 2,25 miljoen euro beschikbaar aan natuur- en milieuorganisaties om 10 miljoen bomen te planten in Nederland. Diverse gemeenten hebben hiervoor plannen aangedragen. De stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg dient de aangedragen locaties in bij de gemeenteraad. ‘We hopen dan de plannen te kunnen doorvoeren met hulp van de Postcodeloterij.’ Ook Respectus heeft duurzaamheid en leefbaarheid als speerpunten, dus uiteraard duimen wij mee voor een positieve uitkomst!

Terug naar nieuws