Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Taalcafé in bibliotheek Leidschendam

7-03-2019

Op dinsdag 12 maart wordt er een taalcafé in de bibliotheek van Leidschendam georganiseerd. De opzet van deze taalcursus is het oefenen en verbeteren van de Nederlandse taal. Dat draagt positief bij aan de communicatie met de buren.

Bezoekers van het Taalcafé leren van alles over de Nederlandse cultuur en over onze taal. Op een gezellige en prettige manier. De spreektaal is anders dan de taal die je uit de boeken leert. Daarom is het voor mensen die niet in Nederland geboren zijn vaak niet makkelijk om Nederlands te spreken. Ook de huurders van Respectus hebben meerdere nationaliteiten. Het stimuleert de saamhorigheid in de buurt als iedereen de Nederlandse taal spreekt. Dat communiceert veel gemakkelijker. Deelnemen aan de cursus verlaagt deze drempel.

Data en tijden

Naast het Taalcafé dat op dinsdag 12 maart georganiseerd wordt, vinden op 9 april, 14 mei, 11 juni en 9 juli Taalcafés plaats. De cursussen zijn van 13:30 uur tot 14:30 uur.

Kent u iemand binnen onze huurdersvereniging die wil oefenen met de Nederlandse taal of wilt u hier zelf aan deelnemen? Kom dan op bovengenoemde data naar de bibliotheek van Leidschendam aan het Fluitpolderplein 5. De toegang is gratis.

 

Terug naar nieuws