Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten

12-04-2021

Inwoners van Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar kunnen de regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) aanvragen. De TONK ondersteunt inwoners die door de coronacrisis flink minder inkomen hebben.

De regeling is bedoeld voor inwoners die door de coronacrisis hun noodzakelijke woonkosten niet meer kunnen betalen. Het gaat om kosten zoals de huur, hypotheekrente, water, gas en elektriciteit.

Wethouders Nadine Stemerdink van Leidschendam-Voorburg, Paul de Bruijn van Voorschoten en Inge Zweerts de Jong van Wassenaar: ‘Veel ondernemers, maar ook andere inwoners in onze gemeenten zagen hun inkomsten flink dalen door de coronacrisis. Wanneer je de huur of hypotheek niet meer kunt betalen, dan wordt het dak boven je hoofd onzeker. Met de TONK bekijken we per huishouden wat er nodig is om in ieder geval een deel van die onzekerheid weg te nemen.’

Voorwaarden

De TONK is voor inwoners die tussen 1 januari 2020 en 1 januari 2021 25 procent of meer inkomen hebben verloren en de noodzakelijke woonkosten niet meer kunnen betalen. De regeling is met terugwerkende kracht aan te vragen voor de periode van 1 januari 2021 tot en met 30 juni 2021. Per huishouden kan één aanvraag worden gedaan. Voor de hoogte van de tegemoetkoming wordt gekeken naar de persoonlijke situatie van het huishouden, zoals het inkomen, vermogen en de woonkosten.

Via deze pagina die de regeling aan te vragen.

Bron: lv.nl

Terug naar nieuws