Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Tips om schimmel in de badkamer te verwijderen

20-02-2020

Schimmel in je huis is natuurlijk erg vervelend. Een plek waar schimmel vaak voorkomt is de badkamer. En hoe verwijdert u die nou eigenlijk? Afgezien van de kant-en-klare schoonmaakmiddelen tegen schimmel.

U kunt zelf ook prima aan de slag met middeltjes die u al in huis heeft. Om u op weg te helpen, hebben wij hieronder vijf tips genoteerd.

1. Schimmel verwijderen met bleek/chloor

Bleek, voor veel mensen het favoriete product in het huishouden. Ook tegen schimmel is dit een erg effectief middel. Vermeng 25 millimeter chloor met één liter water en doe dit in een plantenspuit. Spray de bleekwateroplossing over de schimmelplekken en laat het minimaal twee uur intrekken. Daarna vochtig afborstelen en even naspoelen.

2. Azijn tegen schimmel

Azijn is zuur en dat vinden schimmels niet prettig. Azijn is dus ook een effectief middel tegen schimmel. Doe wat onverdunde azijn in een plantenspuit en spray het wederom over de schimmelplekken. Laat het ongeveer een uur intrekken. Daarna neemt u het af met een vochtige doek. Komen de schimmels op den duur terug? Probeer azijn dan elke week aan te brengen op de kwetsbare plekken in de badkamer.

3. Baking soda als schoonmaakmiddel

Baking soda is echt overal handig voor. U kunt het mengen met water maar als u er echt een krachtig middel van wilt maken, dan doet u er ook azijn bij. Spuit het mengsel over de schimmelplek en borstel het goed met een harde natte borstel.

4. Ook ammonia werkt goed

Ammonia is een supermakkelijk middel tegen schimmel. Giet ammonia met water wederom in een plantenspuit en spray het op de schimmel. Een uurtje laten intrekken en daarna de plek afnemen moet voldoende zijn. Laat de badkamer hierna wel luchten want ammonia heeft een onaangename geur.

5. Tea tree-olie werkt verrassend goed

Houdt u  van puur natuur schoonmaken? Gebruik dan tea tree-olie. Meng twee theelepels met twee kopjes water en giet dit in de plantenspuit. Ook hier: een uur laten intrekken en afborstelen met een harde borstel.

Hopelijk helpen bovenstaande tips bij het schoonmaken van uw badkamer. Want een schimmelvrij huis is ook gezonder. Veel huisvlijt gewenst!

Terug naar nieuws