Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Tropische temperaturen in huis te lijf

22-07-2019

Voor komende week worden er weer tropische temperaturen verwacht. Dit is voor veel mensen natuurlijk erg lekker maar niet iedereen zit hierop te wachten. We geven u graag wat tips om uw huis koeler te houden en beter te slapen.

Houd ramen en deuren overdag gesloten en drink een glaasje minder, zijn aanbevelingen. Lees hier nog meer tips om de warme dagen door te komen (bron AD).

Rode Kruis komt met Hittegolfgids

Ook het Rode Kruis ziet dat het nog te vaak verkeerd gaat tijdens een hittegolf bij met name ouderen. Daarom is de organisatie vandaag naar buiten gekomen et de Hittegolfgids.

Volgens het Rode Kruis is na de hittegolf van juli 2006, toen er gemiddeld in de maand juli 1.000 personen meer overleden, al flink wat aangepast. Zo is er een Nationaal Hitteplan gekomen waarmee mensen op de hoogte worden gehouden bij hoge temperaturen. Maar volgens Maarten van Aalst, directeur van het Klimaatcentrum van het Rode Kruis, is het op lokaal niveau lang niet altijd goed geregeld. ‘In de wijken kunnen wij als organisatie nog meer doen om kwetsbaren te helpen.’

Koelplekken

Van Aalst doelt hiermee voornamelijk op ouderen en gehandicapten. Het is volgens hem belangrijk om ‘koelplekken’ te realiseren op plekken in steden/dorpen waar weinig groen en veel bebouwing is. Daarnaast adviseert Van Aalst om kwetsbare inwoners beter op de hoogte te houden van de hitte door middel van telefonische checks die dagelijks worden uitgevoerd.

Bent u benieuwd geworden naar de Hittegolfgids? Klik dan hier voor de (Engelse) gids.

Terug naar nieuws