Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Tropische vlinderjungle in Leidschendam geopend

9-05-2019

Wethouder Astrid van Eekelen opende 2 mei offiicieel samen met eigenaar Jan Kienjet de vernieuwde vlindertuin: Vlinders aan de Vliet.

De tuin is glansrijk vernieuwd sinds vorig jaar en de opening bleek een groot succes.

Vlinders aan de Vliet is onder meer flink uitgebreid. De oppervlakte van de tuin is verdubbeld en het is nu een echte tropische vlinderjungle. De gehele tuin is in eigen beheer verbouwd. Sinds de seizoensopening in de voorjaarsvakantie 2019 komt er veel publiek over de vloer dat de diverse vlindersoorten komt bewonderen. Het is genieten van de tropen in eigen land!

In 2006 begon eigenaar Jan Kienjet deze bijzondere vlindertuin, die inmiddels is uitgebreid tot een volwaardige en erkende kleine dierentuin. Jan importeert vlinders uit Maleisië, Costa Rica en Suriname, zodat er altijd honderden soorten tropische vlinders door de tuin fladderen. Daarnaast zijn er ook andere dieren te bewonderen zoals schildpadden, kikkers en leguanen.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u de tuin eens bezoeken? Kijk dan voor meer informatie op www.vlindersaandevliet.nl. Een belevenis voor jong en oud. Ook met een rollator of rolstoel is Vlinders aan de Vliet prima te doen!

Terug naar nieuws