Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Vakantie! Laat uw woning goed achter

27-07-2018

Elk jaar is het weer iets om naar uit te kijken, de zomervakantie. Heerlijk, maar laat uw huis goed achter. In de vakantieperiode zijn inbrekers actiever en daarom is het extra belangrijk om het boevengilde af te troeven. Hieronder enkele tips.

1. De oplettende buren
Vraag familie of vrienden uit de buurt af en toe te kijken hoe het gaat in uw woning. Of vraag uw buren of zij misschien een oogje in het zeil kunnen houden. Gelijk handig om de planten water te geven.

2. Tijdschakelaars op verlichting
Veel mensen die op vakantie gaan, laten sommige lampen in de woning aan. Deze lampen staan dan vaak lange tijd zonder onderbreking te branden. Dit kost onnodig energie en kan gevaarlijk zijn. Een handige tip is een tijdschakelaar. Door middel van een dergelijke schakelaar gaan lampen in de avonduren aan en hierna schakelen zij zelf weer uit, ideaal!

3. Opbergen waardevolle spullen
Laptops, oplaadsnoeren, telefoons, i-pads, allemaal voorwerpen die goed opgeborgen dienen te worden voordat u op vakantie gaat. Voornamelijk als u een woning heeft waar men naar binnen kan kijken. Liggen deze voorwerpen in het zicht, dan is de kans op een inbraak vele malen groter.

4. Doe niet uw gordijnen dicht
Maar als ik dan mijn gordijnen dicht doe, dan ziet niemand mijn spullen toch? Dit klopt, maar als inbrekers zien dat twee of drie weken lang de gordijnen dichtzitten, dan is het aantrekkelijker om in te breken. Laat u gordijnen dus lekker open.

5. Social media
Let goed op wat u precies op social media zet. Foto’s en filmpjes van vakanties kunt u op social media zetten, maar zet deze niet openbaar. Steeds vaker kijken dieven op social media of mensen op vakantie zijn. Voordat u een bericht plaatst, kunt u aanvinken wie het bericht kan zien, selecteer dan de optie: alleen vrienden.

Terug naar nieuws