Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Verfrissende tips voor een koelere woning

20-07-2018

Het is al geruime tijd flink warm, heerlijk natuurlijk, maar het kan ook zorgen voor ongemakken. Wij geven een aantal tips om uw woning koel te houden tijdens deze warme dagen.

1. Zet alle ramen open (en daarna weer dicht)
Zet ’s ochtends nadat u wakker wordt (en het nog koel is) de ramen in uw woning tegen elkaar open. Doe dit maximaal een uur zodat er koele lucht door de woning stroomt.
Zorg er daarna voor dat de ramen en deuren de hele dag dicht blijven. Op deze manier blijft de koele lucht langer in de woning. Ook is het belangrijk om luxaflex of gordijnen dicht te houden zodat de warmte grotendeels buiten blijft.

2. Doe rustig aan op de juiste momenten
Heeft u een grote schoonmaak of ander huishoudelijk werk op de planning staan? Plan deze dan in de ochtend in. Dan is het vaak nog koel en dat helpt bij de inspanning die u levert. Drink voldoende gekoelde drank en span u niet teveel in op de warmste momenten van de dag.

3. Vermijd apparatuur die warmte opwekt
Probeer warme lampen en andere apparatuur die warmte afgeeft uit de houden. Ook het gasfornuis en de oven geven veel warmte af die de woning opwarmen. Maar wat is dan wel handig om te eten? Tijdens warme dagen zijn frisse salades een goede optie!

4. Houd planten uit het directe zonlicht
Doe overdag het zonnescherm (als dit aanwezig is) naar beneden. Denk verder aan uw planten en bloemen in huis. Zet deze op een plek neer waar niet direct felle zon schijnt.

5. Schakel zwaarder geschut in
Mochten bovenstaande tips niet afdoende zijn, dan is het een idee om over zwaarder geschut na te denken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan investeren in een goede ventilator, een air-cooler aanschaffen of de ultieme stap: een mobiele airco.

Kortom, genoeg tips om de woning wat koeler te maken en te genieten van deze aangename zomer! 

 

Terug naar nieuws