Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Vlietwensen: bijdrage voor activiteiten tegen eenzaamheid

16-07-2021

Organiseert u ook iets tijdens de Week tegen Eenzaamheid? Wilt u voor uw straat of buurt een leuke activiteit organiseren voor de Week tegen Eenzaamheid (30 september tot en met 7 oktober)? Dan kunt u een financiële bijdrage aanvragen bij Vlietwensen.

Iedereen zou het gevoel moeten hebben dat er iemand voor hem of haar is. Daarvoor is extra aandacht tijdens de Week tegen Eenzaamheid, een jaarlijks initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Tijdens deze week zijn er allerlei activiteiten waarbij ontmoeting centraal staat. Denk bijvoorbeeld aan het uitdelen van ‘kletsparaplu’s’ die mensen moeten uitnodigen om samen te gaan wandelen, schoolklassen die ouderen bezoeken, het opzetten van een telefooncirkel, een bbq of spelletjesmiddag met de buren, het organiseren van een creatieve workshop waar voldoende ruimte is om elkaar te leren kennen of het geven van cursussen ‘beeldbellen’.

Doe een aanvraag!

Wilt u ook iets organiseren in het kader van de Week tegen Eenzaamheid voor uw buurt, wijk of straat? Dan kunt u een financiële bijdrage aanvragen bij Vlietwensen. Lees de voorwaarden op www.vlietwensen.nl en vul voor 2 september 2021 het aanvraagformulier in. Kijk voor meer voorbeelden van activiteiten en tips op www.eentegeneenzaamheid.nl

Terug naar nieuws