Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Volgende stap realisatie ‘Licht op de Sluis’

5-04-2018

Er is een volgende stap gezet in de realisatie van het project ‘Licht op de Sluis’. De omgeving rondom de sluis krijgt een prachtige uitstraling, waarvan ook de huurders in Leidschendam-Centrum ’s avonds volop kunnen genieten.

Het project zorgt er ook voor dat toeristen en dagjesmensen de iconische sluis in Leidschendam ’s avonds en ’s nachts goed kunnen zien. Niet alleen de sluis is onderdeel van dit project, ook de omgeving rondom de sluis krijgt fraaie verlichting. Zo werd op 26 maart 2018 begonnen met een test voor de verlichting van de Petrus & Pauluskerk. Er werd getest hoe de kerk het beste verlicht kon worden. Uiteindelijk is gekozen voor grondspots bij de voor- en zijgevel, met daarnaast een licht op afstand die een groot deel van de kerk verlicht. Het plaatsen van lichtarmaturen rond de torenspits, op het dak en in de bestrating van de Dorpskerk kon net voor Pasen worden afgerond. Daarmee is weer een icoon rond de sluis verzekerd van een monumentale uitstraling in de donkere avonduren.

Voor meer informatie over de opzet en uitwerking van dit project kunt u kijken op www.lichtopdesluis.nl. (Foto MG Fotografie)

 

Terug naar nieuws