Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Vonnis rechtszaak Gluurverhoging aangehouden

6-10-2017

Eerder berichtten we op deze site over de uitspraak inzake de gluurverhoging op 4 oktober 2017. Het vonnis in deze rechtszaak van de Woonbond tegen de Nederlandse staat en verhuurderskoepels over de inkomensafhankelijke huurverhoging of 'Gluurverhoging' is aangehouden tot 15 november 2017.

De uitspraak werd vandaag verwacht, maar de rechtbank heeft laten weten dat het 15 november gaat worden.

Rechtszaak Gluurverhoging
De Woonbond eist in de rechtszaak een einde aan het verstrekken van inkomensgegevens aan verhuurders door de Belastingdienst en wil de inkomensafhankelijke huurverhogingen terugdraaien. Het gaat naar schatting om een bedrag van 365 miljoen euro. Door het verstrekken van inkomensgegevens schendt de Belastingdienst de privacy van huurders. Begin 2016 oordeelde de Raad van State al dat de Belastingdienst deze inkomensverklaringen nooit had mogen verstrekken.

Meldingen
De Woonbond is vanwege de privacyschending van huurders altijd tegen de Gluurverhoging geweest. Maar ook zorgen de extra hoge huurverhogingen ervoor dat bescheiden middeninkomens tegen forse huurprijzen aanlopen. Geldt dat ook voor u? Meld het op ons Meldpunt Huuralarm. Deze meldingen helpen ons in het duidelijk maken van de problemen waar huurders tegenaan lopen. De Woonbond stuurt aan op een collectieve regeling voor alle gedupeerde huurders. Huurders hoeven zich hier niet voor aan te melden.

Terug naar nieuws