Respectus Huurdersvereniging

Belangenbehartiging voor de huurders van wooninvest

Vult u ook de enquête energiestrategie in?

24-06-2020

De gemeente Leidschendam-Voorburg werkt aan een energiestrategie hoe we in 2050 een CO₂-neutrale gemeente kunnen worden. Door het invullen van deze enquête kunt u uw mening geven en meedenken over schone energie.

In de plannen houdt de gemeente dan rekening met wat u belangrijk vindt. Het invullen kost ongeveer tien minuten. Onder de mensen die de enquête volledig invullen, verloot de gemeente twintig cadeaubonnen ter waarde van 10 euro. De enquête kunt u vinden via http://www.ingesprekmetlv.nl/energietransitie

Wat is de energietransitie?

Op dit moment zijn bijna alle Nederlandse huizen en gebouwen nog aangesloten op het gasnet. Samen zorgen ze voor flinke CO₂-uitstoot. De overheid heeft bepaald dat onze energievoorziening in 2050 volledig duurzaam moet zijn. Dat lijkt heel ver weg, maar het betekent dat we voor die tijd allemaal van het aardgas af moeten. Het stoppen met het gebruik van aardgas voor het verwarmen van woningen en gebouwen wordt ook wel de energietransitie genoemd. Dit is een enorme opgave! De gemeente ondersteunt hierin inwoners en ondernemers die deze overstap zelf moeten maken. Samen met inwoners, bedrijven en andere betrokkenen onderzoekt de gemeente hoe we wijk voor wijk kunnen overstappen op schone energie.

Terug naar nieuws